KORBAN DI RAYA HAJI

KORBAN DI RAYA HAJI - Lama dah berlalu raya hji. Ai is baru nak story mory. Ya ampun, busy nau raya raji yang cuti sehari tu ha. Tak pe la...

KORBAN DI RAYA HAJI - Lama dah berlalu raya hji. Ai is baru nak story mory. Ya ampun, busy nau raya raji yang cuti sehari tu ha. Tak pe lah lambat update sekali pun. Asalkan, update kisah raya dalam blog. Buat kenang-kenangan korban tahun 2018. 

 KORBAN DI RAYA HAJI 





Korban kali ni, amat bermakna sangat-sangat. Sebab mak, abah dan adik amik bahagian. Kami? Kami tak buat lagi korban.

Daddy nak settle kan satu per satu. Daim pun hutang akikah untuk 2 ekor kambing.

Daddy kata, dah settle semua baru join masuk korban.

Mummy follow je cakap daddy, insyaallah dia ketua keluarga. Dia adalah plan dia tu ha.



Alhamdulillah settle part mak dan abah. Mak dan abah ni,tak silapnya macam tetiap tahun buat korban. Hehe rezeki mak abah




Menu raya haji. Lemang, nasi impit, kuah kacang, rendang daging, ayam goreng, kuah lodeh. Menu wajib tak kira raya puasa mahupun raya haji


Lembu adik, si coklat. Alhamdulillah settled bahagian anak adik


Yang hat ni la yang sebenarnya buat kami busy, dengan raya ...dengan Daim tak sihat dekat 4 hari. Petang tu, bawa p klinik teruih...







Dan ...petang sket adik beradik daddy datang. Anak-anak seronoklah ada geng main. 

Meriah juga, raya haji kali ini. Cuma kami tak ada gambar sedondon berbaju melayu kurung sekeluarga.

Sebab baju daddy dan anak-anak kat rumah Kajang. Baju kurung mummy je yang hado. Mummy lupa bawa baju depa haha...sapa soh harap 100% semua benda pada mummy.

Kan dah tak de baju raya. Nasib raya haji. Kalau raya puasa, tertinggal baju raya ? Acaner tu....

You Might Also Like

15 comments

  1. Best kan berkumpul ramai-ramai walau cuti sehari je.. Sedap tengok menu-menu raya akak lin.. Hehe..macam mana lah boleh tertinggal baju-bajunya...

    ReplyDelete
  2. Seronoknya dapat berkumpul semua. Buat juga ye majlis korban. meriah suka tengok.

    ReplyDelete
  3. wah meriah.. tu lah kan selalunya kaum ibulah yg kena fikir semuanya. kalau terlupa nasib lah mmg kelaut

    ReplyDelete
  4. Seronok dapat berkumpul ramai macam nie kan Linda. Kak Sue pun ada sedondon Raya Haji pertama tu, hari kedua baru pakai baju kurung sebab nak pergi kenduri.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah semoga korban kita semua diterima olehNYA

    ReplyDelete
  6. tak kira apa raya mesti nak sedondon tapi lepas balik solat EE dah tuakr uniform

    ReplyDelete
  7. walaupun cuti raya haji di tengah² , tapi tetap meriah :)

    ReplyDelete
  8. Seronok betul bila dapat berkumpul macam ni kan, sedapnyaa tengok menu Raya kak Linda tu ;)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..selesai ibadah korban kan..seronok bila semua berkumpul..raya akak pun sederhana je..takde apa yang best pun..sekadar meraikan je..

    ReplyDelete
  10. kalau raya puasa tertinggal baju raya, mmg kena pi cari jugak baju lain kat mall..mahal pun mahal la..haha..raya haji baru ni, kitaorang tak amik cuti pun..tgh2 minggu raya haji..so sambut raya haji kat KL je la..tapi masak la menu2 wajib di hari raya..

    ReplyDelete
  11. kalau raya puasa tertinggal baju raya, mmg kena pi cari jugak baju lain kat mall..mahal pun mahal la..haha..raya haji baru ni, kitaorang tak amik cuti pun..tgh2 minggu raya haji..so sambut raya haji kat KL je la..tapi masak la menu2 wajib di hari raya..

    ReplyDelete
  12. kalau raya puasa tertinggal baju raya, mmg kena pi cari jugak baju lain kat mall..mahal pun mahal la..haha..raya haji baru ni, kitaorang tak amik cuti pun..tgh2 minggu raya haji..so sambut raya haji kat KL je la..tapi masak la menu2 wajib di hari raya..

    ReplyDelete
  13. kalau raya puasa tertinggal baju raya, mmg kena pi cari jugak baju lain kat mall..mahal pun mahal la..haha..raya haji baru ni, kitaorang tak amik cuti pun..tgh2 minggu raya haji..so sambut raya haji kat KL je la..tapi masak la menu2 wajib di hari raya..

    ReplyDelete
  14. Best dapat berkumpul dengan family bila time raya macam ni kan kak. Meriah.. Hahaha... Baju raya tertinggal. Tuhlah harapkan akak lahi kan.. Nasib baik raya haji je kalau raya aidilfitri masak

    ReplyDelete
  15. Hahaha.. bila sampai part tertinggal baju tu memang tak boleh nak tahan gelak mummy.. sebab Sha pun pernah jadi gitu.. tapi raya puasa.. lagi sadis.. Adoi.. kenangan betul..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -