KENDURI KAHWIN ANAK MAK NGAH DAN PAKCIKKU YB RASMAN ADUN SEDILI

KENDURI KAHWIN ANAK MAK NGAH DAN PAKCIKKU YB RASMAN ADUN SEDILI - Weekend baru ni, mummy, anak-anak, tok mak dan atuk ke Kota Tinggi untuk ...

KENDURI KAHWIN ANAK MAK NGAH DAN PAKCIKKU YB RASMAN ADUN SEDILI - Weekend baru ni, mummy, anak-anak, tok mak dan atuk ke Kota Tinggi untuk meraikan majlis persandingan cousin mummy merangkap anak Mak Ngah nombor 2. Balik Johor kali ni, kami balik hari je. Daddy tak dapat join sebab bekerja. Nak ikutkan mummy pun kerja Sabtu tu. Oleh kerana dah last day, amek terus cuti Sabtu tu. Insyaallah keje baru, memang tak kerja hari Sabtu...lega sangat !

KENDURI KAHWIN ANAK MAK NGAH DAN PAKCIKKU YB RASMAN ADUN SEDILI 





Otw dalam kereta...layankan 3 orang anak-anak memang mencabar hehe. Bila nampak depa happy. Terubat juga penat lelah mummy.  Mak Ngah yang buat keje kahwin ni adalah adik mak mummy satu bapa, lain mak. Arwah nenek mummy lama tak ada. Mak mummy kehilangan maknya masa berumur 5 tahun lagi.

Tapi...hubungan kami sama sahaja. Semua baik baik seperti satu mak / nenek. 

Pakcik mummy ni YB DUN SEDILI KOTA TINGGI. Hebat dia, teringin nak jadi orang hebat macam beliau.

Beliau memang sangat baik, masa mummy kecik-kecik. Pakcik mummy ni suka bawa mummy jalan-jalan dan belanja macam-macam di shopping mall.



Orang yang baik-baik ni, memang selalu di permudahkan urusannya kan. Hingga berjaya sehingga tahap sebegini.

Sayangnya kenduri kali ni, tak sempat bergambar dengan makcik pakcik sendiri 

Mereka busy dengan VVIP yang hadir


Bergambar dengan anak Alias (abang sulung pengantin) comel kembar ni, keturunan kami memang ada yang kembar.




Dzal posing depan pelamin yang cantik




Mak bersama tok Hawa (nenek) dan makcik-makcik mummy.

Seronok jumpa makcik-makcik belah mak ni. Depa sekepala dengan mummy hehe.

Dah macam sebaya pulak. Adakala...kami ni Sharing suka dan duka juga.




Mak dan abah pula posing kenang kenangan.




Bff pakcik kami Shahrol Shiro pun ada memeriahkan majlis 




Dhia lukis gambar pengantin. Sebagai ucapan tak terucaplah tu. Hehe macam mummy.

Sket-sket menulis kat blog...sebab mummy tak pandai lukis.


Tahniah Eliya..be a good wife k. Jangan nakal-nakal ! Apa yang penting dalam perkahwinan adalah tolak ansur dan saling melengkapi antara satu sama lain.



You Might Also Like

5 comments

  1. Seronoknye makan kenduri... lama tak rasa nasi pengantin... eh ada retislaaa

    ReplyDelete
  2. Selamat Pengantin Baru, pengantin.. Meriah majlis u...

    ReplyDelete
  3. Tahniah buat pengantin.. semoga bahagia hingga ke Jannah..

    ReplyDelete
  4. sharul shiro!!!
    ensem plak dia dlm gambo alin nih... hi hi hi...

    ReplyDelete
  5. meriah!~ comel je kembar tu msti menjadi perhatian hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -