Stationery Sendiri

Stationery Sendiri - Hari ini saje je lah nak tunjuk stationery yang mummy yang sentiasa di bawa ke mana sahaja during office hour espec...

Stationery Sendiri - Hari ini saje je lah nak tunjuk stationery yang mummy yang sentiasa di bawa ke mana sahaja during office hour especially. Oh ya, Stationery dan Stationary adalah 2 benda berbeza ye. Stationery  ialah writing and other office materialsStationary not moving or not intended to be moved / not changing in quantity or condition. Zaman Google, senang dah Google aje terlebih dahulu sebelum menaip. Kekadang tu typo gak lah, kalau typo mau korang gelak guling-guling kan?

Stationery Sendiri




semua sendiri punya kecuali hand phone, company yang punya hehe

Bercakap tentang Stationery Sendiri, mummy baru je beli kat Kedai ECO RM2. Nama je kedai RM2, beli itu ini, sana sini. RM50 jugak habisnya. Tapi, senang  tau kalau ada Stationery Sendiri. Sebab kerja mummy hat sekarang ni, banyak ke sana sini. Jumpa orang di sana sini, jumpa bos besar di sana sini juga. 

Banyak nau sana sini mummy...so, sebab itulah mummy beli sesiap Stationery Sendiri. Letak dalam bekas berzip tu ha yang berwarna hijau. Semua boleh kasik masuk dan bawa ke mana sahaja. Situasi cara bekerja dan tempat bekerja di satu-satu tempat tu, memang tak sama. Kalau sebelum ni, mummy banyak kerja di dalam ofis sahaja. So, mummy tak bawa Stationery Sendiri (yang ada hat lama tu, letak rumah Kajang. Rumah pun kena ada Stationery Sendiri). Ofis lama, pakai yang company provided je.

Bila masuk environment baru ini, mummy malas nak amek Stationery Sendiri yang kat rumah Kajang. So, beli aje lah di Kedai RM2 tak jauh dari rumah. Boleh dapat banyak barang juga, share dengan anak sekali. 

Pensil, pemadam, ubat stapler tu, semua mummy beli satu pek. Ada banyak kuantiti dalam tu. 

Plan, next year bebudak sekolah nak beli Stationery depa kat kedai RM2 jugaklah. Sebab asyik dok hilang aje barang depa. Bila tanya Dhia, mana pensil Steadler yang mummy beli? Dhia akan jawab,'bagi kawan, kawan tak ada pensil'. Baik sungguh hati mu, wahai anak. Tak jadi marah lah mummy. 

Next year, Dhia dan Dzal dua-dua tu akan bersekolah, tak tahu apa akan jadi pada Stationery depa tu nanti.

Mummy plan hat mahal-mahal mummy simpankan kat rumah je. Khas untuk pertandingan atau exam (kalau ada). Hat kedai RM2 je boleh bawa pi sekolah hehehe. Kalau hilang, tak adalah nak urut dada dah hehe. Pejam mata aje !

You Might Also Like

9 comments

  1. sekarang ni selalu beli kat kedai rm2 je, banyak juga barang comel2

    ReplyDelete
  2. betul.. kalau masuk kedai ECO tu.. tak cukup RM2 beli barang.. mau beratus gak abis.. hahha

    ReplyDelete
  3. Stationery Bonde pon semua kena lengkap, sebab bila buat keje semua keluar dr laci senang nak guna! kedai Eco Like... ada barang yang OK untuk dibeli, tapi biasalaaa RM 2 tu akan berganda2... jumlah dia hak itu ambik, hak ini ambik sudahnya... ber RM-RM yang keluar ha ha ha berhantuuu kedai eco ye tak

    ReplyDelete
  4. Bahaya kedai RM2 ni sebab masa byr mesti lbh dr tu. Hehe

    ReplyDelete
  5. nieyl pun mcm akk jugak...ade stationery sndr...walaupun dkt ipis dah ade..

    ReplyDelete
  6. bagus ada milik sendiri senang dan cepat kan kerja tak perlu pinjam sana sini. ^_^

    ReplyDelete
  7. Samalah mummy dengan Sha.. selalunya beli hat kedai Eco je untuk diorang bawa pergi sekolah.. Hat mahal bila ada pertandingan atau periksa baru guna.. Asyik hilang je kan..

    ReplyDelete
  8. kedai rm2, ninso, diy... walaupun murah, tapi berkualiti jugak.
    pensel nyer terang bila tulis.
    pemadam nyer lembut.
    alah membeli, menang memakai gitu hi i hi hi hi...
    aida, awal thn, pertghan thn, akan borong di mydin.
    buat stok berkotak2 kat rumah. mini supermarket.
    apa yg kurang, semua standby dah, alin.
    pensel.
    pemadam.
    pen. correction pen.
    pembaris.
    gam.
    gunting.
    a4 paper.
    kertas kajang.
    everything lah... kebetulan aida pun student. memang sesuai lah.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -