Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya !

Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya - " Mummy, abang nak susu coklat" .. "Mummy, Dhia nak susu putih makan dengan emp...

Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya - " Mummy, abang nak susu coklat" .. "Mummy, Dhia nak susu putih makan dengan emping jagung". Gitulah  ragam anak-anak kami. Lain anak, lain style cara minum susu. Tetapi, memang kami anak beranak gemar meminum susu. Korang suka minum susu tak? Jangan tak suka susu sangat ye, susu merupakan sumber utama Kalsium serta kaya dengan Protien, Nutrisi dan juga Vitamin A dan D. Tak cukup kalsium  dan vitamin lain dalam badan nanti, tulang boleh reput, gigi mudah pecah, sakit sendiri, kejang otot dan banyak lagi kesan kekurangan Kalsium dan vitamin lain ni. Ish..minta di di jauhkanlah penyakit ni semua. Ye dak?

Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya !


Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya !, Minum Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya Dengan Straw Hipster, 5 Sebab Kami Memilih Susu Fernleaf !, 100% susu ini dari New Zealand , Lembu tenusu Fernleaf berbeza dengan Lembu lain, 3. Rumput lembu tenusu Fernleaf adalah rumput semula jadi,  4. Fernleaf di hasilkan oleh Pakar Tenusu Terbaik, Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya,

Sebagai sorang mummy, mestilah mummy nak minum minuman berkhasiat untuk anak-anak dan diri sendiri. Susu antaranya ! Kenapa kami perlukan susu? Untuk anak-anak kami semestinya untuk tulang, gigi serta tumbesaran mereka. Manakala, mummy pula, selain sorang ibu yang masih menyusukan anak, mummy meminum susu untuk menjaga kalsium, tulang dan gigi juga ! Susu merupakan minuman wajib bagi kami sekeluarga. 

Antara banyak-banyak jenama susu, Fernleaf salah satu susu kegemaran kami. Kerana jenama Fernleaf yang sudah bertapak selama 140 tahun menjadi pilihan kami sekeluarga kerana Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya

Minum Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya Dengan Straw Hipster


Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya !, Minum Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya Dengan Straw Hipster, 5 Sebab Kami Memilih Susu Fernleaf !, 100% susu ini dari New Zealand , Lembu tenusu Fernleaf berbeza dengan Lembu lain, 3. Rumput lembu tenusu Fernleaf adalah rumput semula jadi,  4. Fernleaf di hasilkan oleh Pakar Tenusu Terbaik, Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya,

Ramai yang bertanyakan kepada mummy, "kenapa anak-anak kecil, apabila meningkat umurnya ...mereka tidak sukakan susu?" "Macam mana nak berikan motivasi kepada mereka untuk meminum susu?"

Sebenarnya, mummy juga mempunyai masalah yang sama. Anak kami, ada kala.. mereka tidak sukakan susu juga. Berlainan sifat mereka ketika kecil, susu merupakan minuman kegemaran mereka semasa kecil.

Bagaimana mummy atasi masalah anak kami ini dan macam mana mummy nak berikan mereka motivasi untuk meminum susu?

Tadaaaaa... ini cara adalah mummy ! Minum Susu Fernleaf 100% Peratus Mmmmm Sedapnya dengan menggunakan Straw cute dan hispter ini. Secara tidak langsung, anak-anak kami sama-sama minum susu dengan mummy.

Ajak mereka minum sambil buat memek muka juga, merupakan salah satu cara untuk mereka minum susu secara tak langsung.

Jika anak anda tergolong dalam piky-eater, silalah cuba cara sebegini atau cara yang lebih kurang dengan cara kami ini ! 


5 Sebab Kami Memilih Susu Fernleaf !


Kenapa mummy sekeluarga memilih Susu dari jenama Fernleaf ? Selain khasiat dan lama bertapak. Mummy sukakan jenama susu Fernleaf ini sebab :-


Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya !, Minum Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya Dengan Straw Hipster, 5 Sebab Kami Memilih Susu Fernleaf !, 100% susu ini dari New Zealand , Lembu tenusu Fernleaf berbeza dengan Lembu lain, 3. Rumput lembu tenusu Fernleaf adalah rumput semula jadi,  4. Fernleaf di hasilkan oleh Pakar Tenusu Terbaik, Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya,


1. 100% susu Fernleaf dari New Zealand 

New Zealand merupakan pengeluar susu yang terkenal di dunia dan diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Di mana mereka WAJIB ikuti piawaian tertentu seperti menjaga standard kebajikan petani dan Indeks Perlindungan Haiwan secara global.

Kerajaan New Zealand juga melarang penggunaan hormon pertumbuhan haiwan dalam pertanian tenusu untuk meningkatkan pengeluaran susu.

2. Lembu tenusu Fernleaf berbeza dengan Lembu lain

Lembu tenusu Fernleaf dari suhu iklim yang bersederahana ini amat berlainan dengan lembu tenusu yang lain. Lembu tenusu Fernleaf bebaskan meragut rumput secara bebas di luar kandang sepanjang tahun. Lembu-lembu ini, kebanyakannya diberi makan rumput berkualiti tinggi dan terbaik (bukannya butiran bijirin).

Lembu di New Zealand ini juga, berkeliaran dengan bebas di dalam paddock dengan kebebasan semualajadi bukan di kurung satu per satu. 

Purata tahunan 85% daripada diet lembu mereka adalah rumput dan mereka menghabiskan 90% masa mereka di padang rumput terbuka.

Sebab itu, susu Fernleaf ini lebih kaya dalam lemak omega-3, vitamin E, beta-carotenes dan CLA (asid lemak yang bermanfaat dipanggil asid linoleik konjugasi).

Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya !, Minum Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya Dengan Straw Hipster, 5 Sebab Kami Memilih Susu Fernleaf !, 100% susu ini dari New Zealand , Lembu tenusu Fernleaf berbeza dengan Lembu lain, 3. Rumput lembu tenusu Fernleaf adalah rumput semula jadi,  4. Fernleaf di hasilkan oleh Pakar Tenusu Terbaik, Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya,

3. Rumput lembu tenusu Fernleaf adalah rumput semula jadi.

Di New Zealand, mereka sangat komited untuk menanam rumput secara semula jadi. Pertanian adalah satu eko sistem yang penting untuk menjadikan eko sistem semulajadi untuk lembu tenusu Fernleaf. Peladang di negara New Zealand telah set satu kemahiran eko sistem perladangan berasaskan padang rumput yang mendalam. 

Oleh itu, tidak hairanlah bahawa lembu yang memakan rumput hijau di New Zealand ini, menghasilkan susu terbaik di dunia. Kualiti susu yang mereka hasilkan juga secara langsung berkaitan dengan diet dan alam sekitar mereka.

Kita adalah kita yang kita makan. Begitu juga, dengan lembu di New Zealand, pemakanan yang terbaik, menghasilkan susu yang baik !


4. Fernleaf di hasilkan oleh Pakar Tenusu Terbaik

Pakar tenusu Fernleaf bukan sebarang pakar, mereka merupakan pakar nutrisi terbaik. Mereka mengkaji nutrien-nutrien penting, dengan ujian dan standard kualiti yang ketat seperti :-

Kepentingan keseimbangan asid lemak :

Manfaat asid lemak penting seperti omega-3 dan omega-6 sangat terkenal dalam kandungan susu. Tetapi apa yang penting, adalah keseimbangan asid lemak ini. Nisbah keseimbang omega-3 dan omega-6 asid lemak (contohnya 50/50) adalah penting untuk kesihatan manusia.

Lebih banyak rumput dalam diet lembu, semakin tinggi kualiti susu dari komposisi asid lemak tak jenuh.

Perkadaran CLA yang tinggi :

Beberapa manfaat kesihatan positif CLA yang merangkumi ciri-ciri anti-inflamasi yang berpotensi.

Penyelidikan terperinci menunjukkan bahawa padang rumput yang di letakkan lembu mempunyai kepekatan lebih besar CLA dalam susu mereka (sehingga dua kali ganda) berbanding dengan lembu yang diberi makan bijirin dan lain-lain makanan.





Beta-karoten


Perasan tak? Mengapa mentega New Zealand mempunyai warna keemasan semulajadi yang cantik, semuanya tu kerana beta-karoten.

Beta-karoten adalah prekursor untuk vitamin A (yang bermaksud ia boleh ditukar kepada bentuk aktif vitamin A). Vitamin A adalah antioksidan penting dan kita perlukannya untuk kulit menjadi sihat, serta sistem imunisasi badan.

Beta-karotena boleh didapati dalam jumlah besar dalam beberapa makanan tumbuhan segar seperti rumput.

Oleh itu, produk susu dari lembu yang diberi makan rumput segar ini, boleh berikan kepekatan nutrien yang lebih tinggi.


Vitamin E


Satu lagi manfaat kesihatan susu ialah Vitamin E. Susu dari lembu yang diberi tinggi berbanding dengan lembu yang diberi biji-bijian atau makanan yang tidak disahkan.

Vitamin E adalah nutrien yang larut lemak yang terdapat dalam banyak makanan. Dalam tubuh, ia bertindak sebagai antioksidan, membantu melindungi sel-sel dari kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas.

Semua nutrien ini membantu menjadikan susu Fernleaf New Zealand luar biasa dan unik


5. Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya


Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya !, Minum Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya Dengan Straw Hipster, 5 Sebab Kami Memilih Susu Fernleaf !, 100% susu ini dari New Zealand , Lembu tenusu Fernleaf berbeza dengan Lembu lain, 3. Rumput lembu tenusu Fernleaf adalah rumput semula jadi,  4. Fernleaf di hasilkan oleh Pakar Tenusu Terbaik, Susu Fernleaf 100% Mmmmm Sedapnya,

Dan, yang kelimanya. Kenapa kami memilih susu Fernleaf? Sebab Susu Fernleaf 100 Peratus Mmmmm Sedapnya ! Walaupun ianya UHT milk tapi kesegarannya sama seperi FRESH MILK aummmmss.

Tak kenal, maka tak cinta ! Sekali Cuba, Pasti Nak Lagi !

Selanjutnya, mengenai susu Fernleaf, sila lari : Fernleaf Malaysia


You Might Also Like

14 comments

  1. Aunty pun pilih susu fernleaf, 3D.. Hehe

    ReplyDelete
  2. ceria satu family menikmati Susu Fernleaf yang teramat sedap! haruslah beli dan beli setiap hari kan!

    ReplyDelete
  3. Selamat mejamu selera dengan meminum susu fernleaf

    ReplyDelete
  4. Comelnya Linda dgn straw tu..Wah ni yg buat mama.terasa nak Cuba Susu fernleaf ni

    ReplyDelete
  5. sungguh menikmati susu fernleaf yaa

    ReplyDelete
  6. Susu fernleaf memang sedap.. Comel je mummy linda pakai spek tu.. :)

    ReplyDelete
  7. Susu Fernleaf memang sesuai seisi keluarga kan...

    ReplyDelete
  8. Suka susu coklat.. Sedap ya amat

    ReplyDelete
  9. Banyak khasiat bila minum susu perahan semulajadi ni. Sedap pun sedapm

    ReplyDelete
  10. Sedap susu jenama ni, dari dulu sampai sekarang jadi pilihan :D

    ReplyDelete
  11. Ramai penggemar susu fernleaf kan. sedap!

    ReplyDelete
  12. hampir tiap hari aida baca entry pasal lembu itam putih ni :)
    tgk spec mata nyer tu pun kelakar & comel hi hi hi hi....
    fernleaf ni sedap,
    mcm dutch lady juga.
    aida kerap beli milk based drink. anak2 suka minum.
    kalau full cream milk, memang ada stok dlm fridge.
    utk doh roti & pasta sos. mesti ada masukkan at least sekotak.

    ReplyDelete
  13. hampir tiap hari aida baca entry pasal lembu itam putih ni :)
    tgk spec mata nyer tu pun kelakar & comel hi hi hi hi....
    fernleaf ni sedap,
    mcm dutch lady juga.
    aida kerap beli milk based drink. anak2 suka minum.
    kalau full cream milk, memang ada stok dlm fridge.
    utk doh roti & pasta sos. mesti ada masukkan at least sekotak.

    ReplyDelete
  14. suka minum susu ni..nanti nak kena ada stock sokmo la

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -