Tampal Gigi Geraham Dhia, Cuci Gigi Mummy dan Tambal Gigi Bongsu Mummy

Tampal Gigi Geraham Dhia, Cuci Gigi Mummy dan Tambal Gigi Bongsu Mummy - Hambik ! Banyak betui la gigi kami ni nak kena buat. Ni merupaka...

Tampal Gigi Geraham Dhia, Cuci Gigi Mummy dan Tambal Gigi Bongsu Mummy - Hambik ! Banyak betui la gigi kami ni nak kena buat. Ni merupakan aktiviti tertunda untuk Tampal Gigi Geraham Dhia, Cuci Gigi Mummy dan Tambal Gigi Bongsu Mummy. Untuk mummy, lama bertundanya dekat hampir 1 tahun tak scalling atau cuci gigi. Bukan cuci berus gigi ye. Berus gigi tu wajiblah hari-hari buat. Scalling ni, sepatutnya 6 bulan sekali. 


Tampal Gigi Geraham Dhia, Cuci Gigi Mummy dan Tambal Gigi Bongsu Mummy



Tampal Gigi Geraham Dhia, Cuci Gigi Mummy dan Tambal Gigi Bongsu Mummy


Untuk Dhia just few months je tertunda. Sampai Dhia cakap tak tahan sakit, barulah maknya ni lelaju bawa ke jumpa dentist. Dah sekali, datang jumpa dentist tu, sekali harunglah mummy buat scalling dan filling. Geraham bongsu mummy tu pecah banyak, lubang pun besar. 

Kalsium semakin kurang, nampak tak di situ...kena sedarkan diri hakikatnya tua dah menjelma hehehe.

Tak amek kalsium ke? Erm...wajiblah amek, mummy ni peminat susu tau, pil OSTEMATRIX pun ku bedal juga. Kalau langsung tak amek, mau kerepot terus kot tetulang ni ha.

Okay berbalik kisah kami jumpa dentist, kami pi klinik pergigian yang kami selalu pergi. Doktornya lembut, tak sakit dan ngilu peralatan yang di gunakan. 

Mummy ni sebenarnya, memang sangat penakut jumpa doktor gigi. 

Mungkin kecik-kecik sekali sekala je, p jumpa dentist. Sebab tu la, kot faktor ketakutan tu menebal sangat.

Dhia tu pun, masa 1st time macam apa jumpa dentist. Sekarang? Erm...wat relax, wat cool aje haha. 


Tampal Gigi Geraham Dhia, Cuci Gigi Mummy dan Tambal Gigi Bongsu Mummy


Total damages untuk tampal 2 gigi geraham Dhia RM120, gigi mummy pulak total RM270 (gamabr resit tak hado, ntah mano lah hai.

Mahal juga, tapi servis tip top. Tak sakit, tak ngilu. So, memang suka repeat buat gigi kat sini. 

Dan, paling best sebab laki yang bayar hahaha.

Anyway, thanks hubsbaby..love u till the moon and back !

You Might Also Like

9 comments

  1. mahal jugak yer.. ejulz biasa g klinik kerajaan jer.. tu je mampu.. :)

    ReplyDelete
  2. 1 gigi bongsu aida da arwah.
    few years back berlubang dgn teruk.
    terus cabut. minor operation.
    aida cek gigi once a year. penakut! ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  3. mahal juga tapi service ok puas hati..memang berbaloi...:)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Adoiiii...kalau bab doc gigi memang menakutkan

    ReplyDelete
  6. K.fiezz pun penakut jumpe dentist.. Gigi ni plak selalu buat hal.. So selalu la kena menyerah diri kat dentist.. Hate it.. Haha

    ReplyDelete
  7. Sha kalau bayar gini servis tip top memang suka sangat.. Rasa cam nak gi klinik nie jugalah..

    ReplyDelete
  8. Lama tak jumpa dentist.. Nanti nak jumpa la.. Scaling gigi

    ReplyDelete
  9. sha baru gi tempah tarikh, bila nak call taktau le

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -