Total Pageviews

Roasted Chicken By Chef Daddy

Roasted Chicken By Chef Daddy - Weekend baru ini, daddy bebudak ini terlebih rajin nak masak,  Roasted Chicken By Chef Daddy  hehe mungkin...

Roasted Chicken By Chef Daddy - Weekend baru ini, daddy bebudak ini terlebih rajin nak masak, Roasted Chicken By Chef Daddy hehe mungkin beliau tengok mummy asyik makan luar je bawa bebudak. Allah bebudak ni, kalau weekend biasalah nak jalan-jalanlah, nak makan luarlah.

Roasted Chicken By Chef Daddy


Roasted Chicken By Chef Daddy - Weekend baru ini, daddy bebudak ini terlebih rajin nak masak, Roasted Chicken By Chef Daddy hehe mungkin beliau tengok mummy asyik makan luar je bawa bebudak. Allah bebudak ni, kalau weekend biasalah nak jalan-jalanlah, nak makan luarlah.    Roasted Chicken By Chef Daddy

Roasted Chicken By Chef Daddy. Daddy ni memang pandai masak, cuma kekadang tak berkesempatan. Hari cuti hujung minggu biasanya daddy lebih suka berehat. Kerjaya daddy bukan duduk bawah air-cond. Malah beliau bkerj berpanas, berhujan, check progress sana, cek progress sini untuk pembinaan highway di kawasan Puncak Perdana tu. 

Esok-esok kerja site siap, dapatlah daddy relax sket. Tapi , sekarang memang tengah busy kejar time line. Ada masa, daddy kerja 24 jam. Demi keluarga katanya. Tak apalah daddy, tak sempat masak, kedai ada banyak hehehe.
Lama juga oven rumah tu tak panas, terima kasih mr hubby tolong warm up kan oven yang lama tak pakai tu. Sebelum ada anak, kerja mummy baking je tau. 

Sejak ada laki dan anak ni, mummy suka fokus pada mereka terlebih dahulu. Mummy tak nak terlepas moment anak-anak masa kecil ni. Setiap masa kalau boleh, nak ada anak bersama.

Esok-esok depa dah besar, dah pandai bawa diri...bolehlah mummy 24 jam kat dapur.


Roasted Chicken By Chef Daddy - Weekend baru ini, daddy bebudak ini terlebih rajin nak masak, Roasted Chicken By Chef Daddy hehe mungkin beliau tengok mummy asyik makan luar je bawa bebudak. Allah bebudak ni, kalau weekend biasalah nak jalan-jalanlah, nak makan luarlah.    Roasted Chicken By Chef Daddy

Panggang dekat 1 jam juga, rotate api atas, bawah. Temperature pulak, pakai 220 je. Apa resepinya? Apa bahan-bahannnya?

Jangan tanya mummy bab resepi ni, mummy tak tahu resepi Roasted Chicken By Chef Daddy

Masa daddy masak, mummy susukan Daim dan tidurkan Daim. Tolong sket-sket je lepas Daim tidur.

Maybe basic things je lah kot bahan perapan tu..

Roasted Chicken By Chef Daddy - Weekend baru ini, daddy bebudak ini terlebih rajin nak masak, Roasted Chicken By Chef Daddy hehe mungkin beliau tengok mummy asyik makan luar je bawa bebudak. Allah bebudak ni, kalau weekend biasalah nak jalan-jalanlah, nak makan luarlah.    Roasted Chicken By Chef Daddy

Gambar  ni..masa dalam oven, pakai pan dalam oven je..mana ntah pergi besi grill tu. Lama tak pakai...semua tak jumpa.


Rasanya weekend ni nak amek part time maid, bersihkan dapur, buang mana tak pakai dan susun atur balik dapur. Kalau tak, banyak barang tak jumpa kang hahaha

You Might Also Like

7 comments

  1. Menarik dan sexy ayam tu..x sangka mr daddy pandai masak erk..

    ReplyDelete
  2. alamak. sedap nyer bila daddy yg masak. double sedap ni, alin :)
    lama jugak aida tak membakar sekor ayam.
    tang isi tu, anak2 x makan!
    nanti la. raya cina adik-beradik nak turun melaka, boleh bakar sekor dlm pressure cooker.

    ReplyDelete
  3. rajin daddy..untung isteri dapat suami yang boleh tolong masak..tak pe la sesekali pun..

    ReplyDelete
  4. wahh pandainya suami akak masak. ayam tu nampak sedap :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

2018 (382) blogger (382) Dhia batrisya (370) azlindaalin.com (354) dzal aidi fiqry (297) review (283) resipi (143) travel (82) 2019 (66) Daim Naufal (64) daddy (41) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (1)