Total Pageviews

PERTAMA KALI MAKAN BABY CHERRY, SEDAP KE?

PERTAMA KALI MAKAN BABY CHERRY, SEDAP KE? - Hahaha..alkisah terpengaruh dengan blogger kak Suria Amanda ni ha. Kebetulan pi Tesco Ara Daman...

PERTAMA KALI MAKAN BABY CHERRY, SEDAP KE? - Hahaha..alkisah terpengaruh dengan blogger kak Suria Amanda ni ha. Kebetulan pi Tesco Ara Damansara masa lunch, tetiba ternampak baby cherry ni. Tak pernah makan sebelum ni. So, bel je lah. PERTAMA KALI MAKAN BABY CHERRY, SEDAP KE?

PERTAMA KALI MAKAN BABY CHERRY, SEDAP KE?


PERTAMA KALI MAKAN BABAY CHERRY, SEDAP KE?

PERTAMA KALI MAKAN BABY CHERRY, SEDAP KE? Makan tak ingat dunia beli 2 bekas, dedua bekas habis lepas balik opis haha. Sedap wei..sedap sangat baby cherry. Kalau sesapa belum pernah rasa, sila lah rasa.

Sebenarnya baby cherry ni rasanya sama macam buah plum besar tu warna sama macam buah baby cherry ni jugak.

Tak berapa nak masam, dann tak manis sangat.

Dalam baby cherry ni ada biji. So, hati-hati ketika makan. Jangan main gigit dan telan tau.

Harga baby cherry ini agak boleh tahan. Mummy beli sebekas tu RM5 lebih. Gambar atas tu bukan gamabr untuk sebekasa tau. Separuh bekas je !


CARA CUCI BUAH BABY CHERRY


Sebelum makan apa-apa buah, BUKAN JE BABY CHERRY NI. Mummy memang sejenis basuh sebersih-bersihnya !

1. Memula cuci macam biasa.
2. Sambil bersihkan luar buah pakai tangan
3. Ambil sedikit garam, rendamkan buah baby cherry dengan air garam dalam lebih kurang 3- 5 minit.
4. Buang air garam tadi dan bilas manja.

Air garam antara bahan cuci buah-buahan paling jimat. 


You Might Also Like

5 comments

  1. Hahaha..terjebak akhirnya...tapi sedap kan? kalau makan yang Guangzhou punya lagi best...manissss

    ReplyDelete
  2. Mengancam warna baby cherry tu.. Sha tak pernah cuba..

    ReplyDelete
  3. kita pun tak pernah try lagi makan baby cherry ni.nanti nak cari la

    ReplyDelete
  4. Cherry biasa pernahla makan..baby cherry ni lain ke rasanya compare cherry biasa

    ReplyDelete
  5. x pernah makan, alin.
    nampak sedap meranum tu!
    juicy!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (398) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (323) review (282) 2019 (280) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (82) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) 2020 (4) blogwalking (4) 2017 (2)