Total Pageviews

SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL

SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL - Shopping ni satu terapi diri mummy, lelagi kalau tengah stress tu kan. Memang main beli je la...

SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL - Shopping ni satu terapi diri mummy, lelagi kalau tengah stress tu kan. Memang main beli je lah ! Asal,kan murah ! Hehe MURAH tu perlu lah. JIMAT katanya ! Murah ke baju kat AEON Shah Alam, ada sales ke kat AEON Shah Alam? Ha..inilahantara DM yang mummy dapat masa mummy update gegambar ini kat IG STORIES mummy beberapa hari lepas. Memang meroyan sesangat kat IG STORIES ! Meroyan benda baik, aci je kan !

SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL


Memula tu, macam biasa lah sampai AEON Shah Alam je..mesti nak masuk ke PADINI. Saka apa ntah PADINI tu bagi pada mummy haha. Masuk shopping padini tu, kekononnya nak beli baju sendiri. Rewards diri sendiri dengan duit NAFKAH yang laki mummy bagi.  Tapi, at the end pi beli baju tshirt satu keluarga terus hahaha. Dalam pada mencari baju, mummy terjumpa tshirt berkolar lelaki warna peach pink ala-ala pink belacan. Terus mix and match dengan baju mummy. Dan..tup..tup jumpa baju Dhia. Baju Dzal dan Daim je tak jumpa pink belacan. 

Apa lagi, settle shopping PADINI. Terus ke AEON Shah Alam dalam tu. 

DRESS MURAH DI AEON SHAH ALAM 




As usual lah, pi shopping mall ini mummy suka nau pi bahagian clearance ! Tup..tup dress Dhia ni. Dhia lama dah requests, nak dres macam ni kembang-kembang ala-ala princess. 




Selalu tenangkan Dhia dan suruh bersabar. Minta Dhia doakan mummy daddy murah rezeki. Ada rezeki lebih. InsyaAllah mummy daddy boleh tunaikan permintaan Dhia ni. Almost 1 year jugaklah Dhia minta nak dress macam ni.




Dress macam ni, memang tak boleh la nak dapat murah. Range harga Memang RM60  - RM200. Sayang je duit nak beli memahal, sebab depa ni cepat membesar. Pakai tak boleh lama.

Alhamdulillah Dhia, rezeki Dhia kali ini...langkah kanan mummy ke AEON Shah Alam.




Baju ini, mummy daat pada harga RM20 je, mungkin nak habiskan stok. Masa mummy pergi ada 3 baju design ni je yang tinggal. Saiz pun tak banyak ada. So, mummy grab je lah saiz 7-8 tahun.


SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL

Baju kurung pun ada clearance juga. Mungkin sebab bulan puasa semakin hampir, baju design baru nak keluar dah tak lama lagi.

SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL

SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL

Mummy dah check tak ada cacat cela pun, tak ada terkoyak ke apa. So, beli jugaklah untuk Dhia untuk pi kelas mengaji.

Harga asal baju ni RM46++, lepas diskaun (clearance) jatuh RM13++.

Rezeki Dhia lah ni, berkat kesabaran yang tinggi dan selalu kena jaga adik-adik. Rewards kepada Dhia jugaklah !

SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL


SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL

Nampak pulak baju kurung purple ni ada saiz Dhia kat AEON Shah Alam. Apa lagi, beli lagi lerrr hahaha.

RM13++ je kot. Beli kain campur upah pun dah beratus kan !

BAju pi mengaji biarlah lelawa sket, baru naik semangat nak g mengaji !

SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL


SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL

Ni pulak, baju tidur untuk hari raya...hahaha baju raya tidur pun ada ye ! Memang kitorang tiap kali raya, baju tidur mesti belikan hat baru untuk anak-anak. Bukannya selalu beli baju tidur...jadi hari raya tu biarlah semua baru. Barulah RAYAAAA hihihi

Harga sales baju ni RM10 je. Tapi tinggal 1 je lah.

Untuk Dzal dan Daim macam biasalah non hadoooo. Tunggu mummy rajin tawaf mall lagi ye. Kot-kot boleh jumpa hat murrr murr lagi untuk anak bujangs mummy tu ha

SHOPPING DI PADINI SHAH ALAM MALL


SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL

Nilah hasil PADINI, tapi baju Dzal dan Daim beli kat AEON sebab tak jumpa warna yang lebih kurang. Okay settle dah 1 set baju basahan di hari raya. Boleh siap cuci dah hehehe bulan May kita hantar dobi untuk gosok pulak !

Oh ya..PADINI ada sales ke idak, mummy rasa macam biasa je lah range harga dia..tak dapat lah nak 70% kot kat butik PADINI.

PADINI Shah Alam Mall ni, banyak koleksi casual. PADINI lain macam kat Sunway, Paradign tu banyak baju kerja. Susah nak mix and match dengan kids. Tak banyak pilihannya !

SHOPPING BAJU MURAH SALES DI SHAH ALAM MALL

Ni pun hasil tangkapan PADINI juga, 2 set dah ada untuk baju basahan Hari Raya. hehehe..apesal ntah mummy amek putih lagi..banyak betul koleksi putih kitorang !

Tak pe lah kan, putih ni macam-macam boleh jadi ada banyak set pun tak pe.

As usual, mummy memang jenis sedondon je warna sekeluarga, sebab tu..kalau shopping pening sekejap. Dan, dari nk pi beli baju sendiri tu...terus pi beli baju satu family. Senang mix and match.

Ginilah seorang perempuan, kan....laki bagi nafkah ...abes dia belanjakan untuk satu family hehehehe.


You Might Also Like

14 comments

  1. rezeki anak-anak Alhamdulillah tak rugi lanja keluarga

    ReplyDelete
  2. Alahai comel2nya baju kakak DHia tu :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.Awal shopping nih senang nnt, tambahan anak ramai cam kita kita nih. Pengsan kot kalau last minit.

    ReplyDelete
  4. Wow she berbaloi2 la.. akak kalau ke Aaron suka juga korek2 brg sale

    ReplyDelete
  5. cantik dress tu..ala2 flower girl gtu

    ReplyDelete
  6. cantik yg dress tu ala2 flower girl

    ReplyDelete
  7. Ni la masalah mak- mak kan..akak dulu macam ni la..sikit2 beli untuk anak dara..bukan main manis ladi anak dara Linda tu ha...

    ReplyDelete
  8. Syoknya shopping time sale.. baju cantik, harga diskaun.. Sha pun duk mencari gaun..cantik gaun dhia tu..

    ReplyDelete
  9. mur mur tu..kalau akak pun, grab klu rega cam tu..baju dak2 pompuan senang nak cari..baju dak2 laki ni, pening sikit..tak byk choice..ataupun kaler yg kita nak, susah nak dpt...

    ReplyDelete
  10. Cantik-cantik semua pilihan baju anak-anak.. pandai Linda pilih..

    ReplyDelete
  11. Memang murah sgt dah tu kak .Baju gugurl memang cantik cantik. Rugi kalau tak grab

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (396) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (322) review (282) 2019 (269) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (82) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)