Total Pageviews

DAFTAR DARJAH 1 TAHUN 2020 UNTUK SEKOLAH RENDAH AGAMA DHIA BATRISYA

DAFTAR DARJAH 1 TAHUN 2020 UNTUK SEKOLAH RENDAH AGAMA DHIA BATRISYA -  Alhamdulillah, pendaftaran sekolah rendah agama untuk darjah 1 tahun...

DAFTAR DARJAH 1 TAHUN 2020 UNTUK SEKOLAH RENDAH AGAMA DHIA BATRISYA -  Alhamdulillah, pendaftaran sekolah rendah agama untuk darjah 1 tahun 2020 telah di buka. Apa lagi, memang kena cepat-cepatlah daftar. Kang penuh, susah pulak...sian Dhia tu nanti kang. Sekolah rendah agama ini, merupakan mummy masa kecil-kecil dulu. Bagusnya sekolah ini, sebab 100% under JAIS (kerajaan) bukan swasta. Jadi, yurannya pun, bukan yuran cekik darah. Manakala, sukatan pembelajaran pula, memang ikut silibus kerajaan Malaysia. Kitakan rakyat Malaysia ! Hehe

DAFTAR DARJAH 1 TAHUN 2020 UNTUK SEKOLAH RENDAH AGAMA DHIA BATRISYA


DAFTAR DARJAH 1 TAHUN 2020 UNTUK SEKOLAH RENDAH AGAMA DHIA BATRISYA -  Alhamdulillah, pendaftaran sekolah rendah agama untuk darjah 1 tahun 2020 telah di buka. Apa lagi, memang kena cepat-cepatlah daftar. Kang penuh, susah pulak...sian Dhia tu nanti kang. Sekolah rendah agama ini, merupakan mummy masa kecil-kecil dulu. Bagusnya sekolah ini, sebab 100% under JAIS (kerajaan) bukan swasta. Jadi, yurannya pun, bukan yuran cekik darah. Manakala, sukatan pembelajaran pula, memang ikut silibus kerajaan Malaysia. Kitakan rakyat Malaysia ! Hehe    DAFTAR DARJAH 1 TAHUN 2020 UNTUK SEKOLAH RENDAH AGAMA DHIA BATRISYA     DAFTAR DARJAH 1 TAHUN 2020 UNTUK SEKOLAH RENDAH AGAMA DHIA BATRISYA. Bila siap daftar ni, memang satu kelegaan buat mummy dan daddy. Tinggal nak follow up pengesahan sahaja pada bulan Oktober ni. Sekolah Rendah Agama ni, semua manual. Tak adanya online-online. SO, Oktober nanti mummy atau daddy kena datang sekolah ni balik untuk buat pengesahan darjah 1 tahun 2020 untuk Dhia.  Sekolah kebangsaan pulak, cek pengesahan darjah satu (1) tahun 2020 bermula pada bulan Ogos 2019. Nasib baik boleh online.   Mummy paling risau bab persekolahan anak-anak ni. Lelagi... bab pendaftaran darjah 1. Sekolah kebangsaan, kena daftar 2 tahun sebelum dan pengesahannya pula 5 bulan sebelum.  Buat masa ni, kami sekolahkan anak-anak di sekolah yang berhampiran je. Tengoklah esok-esok kot ada rezeki lain nak berpindah kerja ke..dadddy dapat offer memana ke. Di kawasan rumah atau sekitarnya atau oversea ke (ehhhh hahaha). Baru kita fikir lain pula.   Mummy ada banyak planning juga. Kita hanya mampu merancang..Allah jua yang akan menentukan.  Apapun, mummy sentiasa berdoa agar...semua urusan kami sekeluarga di permudahkan.  Mummy juga mendoakan korang yang baca entri ini di permudahkan urusan setiap masa. Aminnnn  Baca juga :   Pendaftaran Dhia Darjah 1 Tahun 2020  Hantar Dokumen Dhia Darjah 1 Tahun 2020  Pendaftaran Dzal Darjah 1 Tahun 2021

DAFTAR DARJAH 1 TAHUN 2020 UNTUK SEKOLAH RENDAH AGAMA DHIA BATRISYA. Bila siap daftar ni, memang satu kelegaan buat mummy dan daddy. Tinggal nak follow up pengesahan sahaja pada bulan Oktober ni. Sekolah Rendah Agama ni, semua manual. Tak adanya online-online. SO, Oktober nanti mummy atau daddy kena datang sekolah ni balik untuk buat pengesahan darjah 1 tahun 2020 untuk Dhia.

Sekolah kebangsaan pulak, cek pengesahan darjah satu (1) tahun 2020 bermula pada bulan Ogos 2019. Nasib baik boleh online. 

Mummy paling risau bab persekolahan anak-anak ni. Lelagi... bab pendaftaran darjah 1. Sekolah kebangsaan, kena daftar 2 tahun sebelum dan pengesahannya pula 5 bulan sebelum.

Buat masa ni, kami sekolahkan anak-anak di sekolah yang berhampiran je. Tengoklah esok-esok kot ada rezeki lain nak berpindah kerja ke..dadddy dapat offer memana ke. Di kawasan rumah atau sekitarnya atau oversea ke (ehhhh hahaha). Baru kita fikir lain pula. 

Mummy ada banyak planning juga. Kita hanya mampu merancang..Allah jua yang akan menentukan.

Apapun, mummy sentiasa berdoa agar...semua urusan kami sekeluarga di permudahkan.

Mummy juga mendoakan korang yang baca entri ini di permudahkan urusan setiap masa. Aminnnn

Baca juga : 



You Might Also Like

4 comments

  1. moga dipermudahkan urusan akk..nieyl singgah blog akk kena guna hp...pc masih x leh lagi...adeh...xpela..janji leh baca.hehehehe

    ReplyDelete
  2. Miza pun baru settle punyalah bertangguh nasib baik tak penuh lagi.

    ReplyDelete
  3. rasanya kebanyakkan sekolah agama masih manual.. senang bila dah settle awal-awal kan sis..

    ReplyDelete
  4. Senangkan kalau dah selesaikan urusan sekolah anak-anak siap-siap.. lega rasa..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (391) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (317) review (282) 2019 (215) resipi (148) travel (86) Daim Naufal (79) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)