Total Pageviews

Guna Dettol untuk Kekal Sihat Dan Dilindungi Sepanjang Bulan Ramadan

Guna Dettol untuk Kekal Sihat Dan Dilindungi Sepanjang Bulan Ramadan -   Amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga anda daripad...

Guna Dettol untuk Kekal Sihat Dan Dilindungi Sepanjang Bulan Ramadan - Amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Setiap tahun, sepanjang bulan Ramadan iaitu bulan kesembilan dalam kalender hijriah, umat Islam seluruh dunia akan menjalani ibadah berpuasa. Selain itu, bulan Ramadan juga merupakan masa untuk umat Islam beribadat, bersolat, membuat kebajikan dan mengamalkan kesederhanaan dalam pelbagai aspek. 




Guna Dettol untuk Kekal Sihat Dan Dilindungi Sepanjang Bulan Ramadan




Rahsia keluarga mummy ketika bulan Ramadan ialah dengan Guna Dettol untuk Kekal Sihat Dan Dilindungi Sepanjang Bulan Ramadan ! Dettol merupakan salah satu jenama kegemaran keluarga kami.

Anak-anak pun dah tahu, Guna Dettol untuk Kekal Sihat  !

Waktu berbuka atau iftar adalah masa untuk seisi keluarga dan sahabat handai bertemu sambil menikmati hidangan makanan dan iftar dikira tidak lengkap tanpa mengunjungi bazar Ramadan terlebih dahulu!




Bazar Ramadan bukan sahaja menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang lazat setelah berpuasa seharian, malah memberi peluang kepada seluruh warga Malaysia untuk bersama-sama mengalami keistimewaan membeli-belah dalam suasana berbilang budaya yang meriah. Walaupun begitu, berasak-asak pada waktu petang dalam keadaan cuaca yang panas dan lembap sambil memilih apa yang dikehendaki meningkatkan risiko diri anda terdedah kepada banyak kuman yang tidak kelihatan.



Dettol Team at Bazaar Jalan Kuching

Ada pelbagai cara untuk melindungi anda dan keluarga anda daripada kuman dengan rangkaian produk Dettol. Sebagai jenama perlindungan kuman yang dipercayai sejak sekian lama, Dettol menjadikan tanggungjawabnya terutama pada bulan Ramadan ini untuk melindungi para keluarga di Malaysia dengan menggalakkan mereka mengamalkan amalan kebersihan dalam pelbagai keadaan. 


Jom Guna Dettol Ketika Ramadan !



Sabun Tangan Dettol untuk mencuci tangan anda sebelum menyentuh makanan untuk sahur dan iftar;

Sanitiser Tangan Dettol boleh digunakan di mana-mana sahaja kerana ia boleh membersihkan tangan anda tanpa menggunakan air;

Cecair Antiseptik Dettol membasmi kuman di ruang dan permukaan di kediaman anda sempena menyambut ketibaan Hari Raya.


Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol merupakan peneraju dalam perlindungan daripada kuman dan membantu menjaga kesihatan para keluarga menerusi amalan kebersihan yang lebih baik. Menerusi produk terkenal seperti Antiseptic Liquid, Antibacterial Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya.




Pada bulan yang begitu bermakna sekali untuk umat Islam, adalah wajar untuk semua orang kekal sihat supaya mereka boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan mereka. Dengan Dettol, kita boleh berasa yakin 100%.


Pengagihan Sabun Tangan Dettol di Bazar Ramadan



Tahun ini, Dettol menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk 3 kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan anda menggunakan Sabun Tangan Dettol. Jangan ketinggalan untuk bersama-sama mencari pasukan Dettol yang akan mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan kesedaran anda tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan Dettol secara percuma kepada orang ramai!




Team Dettol at Bazaar TTDI



Team Dettol at Bazaar Bandar Tasik Permaisuri


Untuk info lanjut, sila layari :-


You Might Also Like

12 comments

  1. tahniah detol ada buat program csr utk pengguna di bazar Ramadhan..

    ReplyDelete
  2. product dettol mmg wajib ada kat rumah akak..mak akak especially mmg kena guna product dettol utk elak dari yerkena infection

    ReplyDelete
  3. Selamat bpuasa pn linda.blogwalking di sini.

    ReplyDelete
  4. Keluarga Dettol di sini. Guna sejak kecik lagi

    ReplyDelete
  5. Jom cuci tangan dengan sabun dettol

    ReplyDelete
  6. Biasa zaza guna sabun buku jenama ni.. Next time nk try beli wet tisu tu lah

    ReplyDelete
  7. Dettol mmg bagus dari dulu dah guna! Memelihara kesihatan keutamaan kami sekeluarga! Terbaik..

    ReplyDelete
  8. Dettol ni orang kata rasa keyakinan yang tinggi bila kita gunakannya kan..

    ReplyDelete
  9. Bagus brand ni, i always have the wet wipes when i travel

    ReplyDelete
  10. Bagus usaha Dettol memberi sample produk..

    ReplyDelete
  11. Jom sama sama jaga kebersihan diri dengan Dettol

    ReplyDelete
  12. Family kat ipoh memang pakai Dettol ni.. bila keluar bilik air bau fresh je..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (392) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (318) review (282) 2019 (247) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (81) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)