Total Pageviews

AKTIVITI CAPAN COP COP TABIKA KEMAS DHIA DAN DZAL

AKTIVITI CAPAN COP COP TABIKA KEMAS DHIA DAN DZAL - Bila cikgu Dhia dan Dzal bagi task untuk membawa barangan capan ke sekolah. Teringat su...

AKTIVITI CAPAN COP COP TABIKA KEMAS DHIA DAN DZAL - Bila cikgu Dhia dan Dzal bagi task untuk membawa barangan capan ke sekolah. Teringat subjek seni semasa sekolah rendah dulu. Tapi, budak sekarang dah belajar di zaman tabika. Zaman dah berubah kan. Semua dah maju ke hadapan sistem pendidikan pun maju. Walau tak semaju luar negara yang dah maju. Tapi, mummy bersyukur sangat. 

AKTIVITI CAPAN COP COP TABIKA KEMAS DHIA DAN DZAL




AKTIVITI CAPAN COP COP TABIKA KEMAS DHIA DAN DZAL. Mummy bekalkan Dhia ubi kentang yang siap ukir, bawang besar, batang pisang

Capan tu apa? Capan tu aktiviti seni macam cop cop. Cuma nya cop menggunakan sayur-sayuran. 

Di peringkat tabika, Dhia dan Dzal boleh copnikut gerak hati mereka.

Tengoklah dhia tu, cop sebaris sama design gitu. 



Dzal pulak, random chop. Ye la baru 5 tahun, dan baru dapat explore water color gini kan.

Mummy pernah 1x, 2x jelah bagi Dzal experience mewarna menggunakan water color. 

A good try and keep it up ye anak-anak! 

Bila sekolah mempelbagaikan aktiviti macam ni, budak pun rasa best dan seronok bersekolah. 

Gambar-gambar ni, sebenarnya anak-anak minta mummy upload kt ig depa. Memasing ada Instagram. Cuma dah inform sesiap.. Jangan memandai upload sendiri gambar. Nak letak gambar apa, kena bagi mummy upload. 

Korang boleh juga follow ig anak-anak kami di




You Might Also Like

7 comments

  1. Anak- anak kecik kalau kita ajar diorang benda yang boleh menarik minat diorang pasti diorang suka dan leka..bagus kan..lagi bagus dari layan gajet je

    ReplyDelete
  2. nnti tgk pulak hasil aktiviti rabia buat tu ye.

    ReplyDelete
  3. Whoaa aktiviti Ni mmg Lejen Kan. S ronok tgk hasilnya

    ReplyDelete
  4. Pandainya awak berdua. Cantik 😍

    ReplyDelete
  5. Seronok betul ada aktiviti macam nie masa zaman sekolah dulu. Anyway good job Dhia n Dzal.. pandai awak berdua.. tahniah..

    ReplyDelete
  6. wah.. bestnya aktiviti ini.. lama tak buat.. Aritu Amani rasanya ada bawa daun untuk aktiviti macam nie..

    ReplyDelete
  7. menarik gini, alin.
    anak2 akan explore in order nak guna water colour.
    aida minat sgt buat dgn anak2 gini.
    sampai la ari tu, yg darjah 6 nak mid year exam.
    aida pilihkan utk dia buat capan jer. senang. cantik.
    guna daun. guna bendi....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (392) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (318) review (282) 2019 (240) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (81) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)