Total Pageviews

CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN

CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN - Assalamualaikum, selamat sejahtera semua. Alhamdulillah Daim dah 2 tahun, seperti baisa...

CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN - Assalamualaikum, selamat sejahtera semua. Alhamdulillah Daim dah 2 tahun, seperti baisa rutin check up untuk umur 2 tahun la pulak, kan !. Pagi tu, selesai hantar kakak dan abangnya ke sekolah. Mummy terus bawa Daim ke Klinik Kesihatan. Alhamdulillah mood Daim pagi tu okay, cuma tak nak mandi. Mungkin takut kena tinggal kot. Hehe. Tak pe lah kan..kejap je pun check up ni. Mumy tukarkan pempes, baju, seluar dan cucikan muka Daim je !

CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN


CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN - Assalamualaikum, selamat sejahtera semua. Alhamdulillah Daim dah 2 tahun, seperti baisa rutin check up untuk umur 2 tahun la pulak, kan !. Pagi tu, selesai hantar kakak dan abangnya ke sekolah. Mummy terus bawa Daim ke Klinik Kesihatan. Alhamdulillah mood Daim pagi tu okay, cuma tak nak mandi. Mungkin takut kena tinggal kot. Hehe. Tak pe lah kan..kejap je pun check up ni. Mumy tukarkan pempes, baju, seluar dan cucikan muka Daim je !    CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN       Kakak dan abangnya kalau tahu mummy bawa Daim check up...maunya dia nak ikut sama tu. Entah lah budak 2 ketul tu...sekarang ni, macam-macam...memanjang je tak nak sekolah. Sampai sekolah asyik sedih je.    Berbalik kisah CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Mummy risau sangat-sangat, sebab Daim ni jenis berat mulut...Akan bercakap ikut mood dia..kalau kita paksa..memang tak nak cakap. Adalah mulut orang luar kata Daim ni 'mild autism'. Kita sebagai mak ni, boleh rasa. Macam 'tak'. Tapi, tak pe...serh je pada yang pakar masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Oleh kerana nombor giliran lama...kita singgah breakfast, Daim memang suka lepak kedai minum hehehe. Donut gula untuk Daim . Mummy pulak, makan nasi lemak dan sambal paru. Heavy breakfast sebab nanti tak sempat lunch..ada banyak urusan nak di selesaikan selepas CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Nombor giliran kami pada masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN ialah 2024. Bukan tahun 2024 tau..lama sangat tu hehehe.          Alhamdulillah selesai CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Berat Daim hampir 9kg dan tingginya 84cm. Normal. Tak gemuk dan tak kurus sangat.  Nurse ada check tahap tumbesaran Daim dari segi percakapan, reaksi, fokus, cara berkomunikasi. Ye..Daim jenis lambat cakap..nurse cakap normal untuk Daim (lelaki). Dan..Daim bukan autism..sebab fokus, cara berkomunikasi, cara nak bercakap semua normal.    Alhamdulillah...       Untuk check up 2 tahun ni, Daim di berikan ubat cacing. Standard check up 3 tahun. Memang kena bagi ubat cacing. Dan perlu di teruskan setiap 6 bulan sekali sehingga umur 6 tahun.    Semua anak kami, memang semua ambil vaksin dan juga ubat cacing.     Ubat cacing kali ini, kami dapat jenama Champs..menarik pulak tengok ubat cacing klinik kerajaan kali ini !

Kakak dan abangnya kalau tahu mummy bawa Daim check up...maunya dia nak ikut sama tu. Entah lah budak 2 ketul tu...sekarang ni, macam-macam...memanjang je tak nak sekolah. Sampai sekolah asyik sedih je.

Berbalik kisah CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Mummy risau sangat-sangat, sebab Daim ni jenis berat mulut...Akan bercakap ikut mood dia..kalau kita paksa..memang tak nak cakap. Adalah mulut orang luar kata Daim ni 'mild autism'. Kita sebagai mak ni, boleh rasa. Macam 'tak'. Tapi, tak pe...serh je pada yang pakar masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN

CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN - Assalamualaikum, selamat sejahtera semua. Alhamdulillah Daim dah 2 tahun, seperti baisa rutin check up untuk umur 2 tahun la pulak, kan !. Pagi tu, selesai hantar kakak dan abangnya ke sekolah. Mummy terus bawa Daim ke Klinik Kesihatan. Alhamdulillah mood Daim pagi tu okay, cuma tak nak mandi. Mungkin takut kena tinggal kot. Hehe. Tak pe lah kan..kejap je pun check up ni. Mumy tukarkan pempes, baju, seluar dan cucikan muka Daim je !    CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN       Kakak dan abangnya kalau tahu mummy bawa Daim check up...maunya dia nak ikut sama tu. Entah lah budak 2 ketul tu...sekarang ni, macam-macam...memanjang je tak nak sekolah. Sampai sekolah asyik sedih je.    Berbalik kisah CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Mummy risau sangat-sangat, sebab Daim ni jenis berat mulut...Akan bercakap ikut mood dia..kalau kita paksa..memang tak nak cakap. Adalah mulut orang luar kata Daim ni 'mild autism'. Kita sebagai mak ni, boleh rasa. Macam 'tak'. Tapi, tak pe...serh je pada yang pakar masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Oleh kerana nombor giliran lama...kita singgah breakfast, Daim memang suka lepak kedai minum hehehe. Donut gula untuk Daim . Mummy pulak, makan nasi lemak dan sambal paru. Heavy breakfast sebab nanti tak sempat lunch..ada banyak urusan nak di selesaikan selepas CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Nombor giliran kami pada masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN ialah 2024. Bukan tahun 2024 tau..lama sangat tu hehehe.          Alhamdulillah selesai CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Berat Daim hampir 9kg dan tingginya 84cm. Normal. Tak gemuk dan tak kurus sangat.  Nurse ada check tahap tumbesaran Daim dari segi percakapan, reaksi, fokus, cara berkomunikasi. Ye..Daim jenis lambat cakap..nurse cakap normal untuk Daim (lelaki). Dan..Daim bukan autism..sebab fokus, cara berkomunikasi, cara nak bercakap semua normal.    Alhamdulillah...       Untuk check up 2 tahun ni, Daim di berikan ubat cacing. Standard check up 3 tahun. Memang kena bagi ubat cacing. Dan perlu di teruskan setiap 6 bulan sekali sehingga umur 6 tahun.    Semua anak kami, memang semua ambil vaksin dan juga ubat cacing.     Ubat cacing kali ini, kami dapat jenama Champs..menarik pulak tengok ubat cacing klinik kerajaan kali ini !

Oleh kerana nombor giliran lama...kita singgah breakfast, Daim memang suka lepak kedai minum hehehe. Donut gula untuk Daim . Mummy pulak, makan nasi lemak dan sambal paru. Heavy breakfast sebab nanti tak sempat lunch..ada banyak urusan nak di selesaikan selepas CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN

CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN - Assalamualaikum, selamat sejahtera semua. Alhamdulillah Daim dah 2 tahun, seperti baisa rutin check up untuk umur 2 tahun la pulak, kan !. Pagi tu, selesai hantar kakak dan abangnya ke sekolah. Mummy terus bawa Daim ke Klinik Kesihatan. Alhamdulillah mood Daim pagi tu okay, cuma tak nak mandi. Mungkin takut kena tinggal kot. Hehe. Tak pe lah kan..kejap je pun check up ni. Mumy tukarkan pempes, baju, seluar dan cucikan muka Daim je !    CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN       Kakak dan abangnya kalau tahu mummy bawa Daim check up...maunya dia nak ikut sama tu. Entah lah budak 2 ketul tu...sekarang ni, macam-macam...memanjang je tak nak sekolah. Sampai sekolah asyik sedih je.    Berbalik kisah CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Mummy risau sangat-sangat, sebab Daim ni jenis berat mulut...Akan bercakap ikut mood dia..kalau kita paksa..memang tak nak cakap. Adalah mulut orang luar kata Daim ni 'mild autism'. Kita sebagai mak ni, boleh rasa. Macam 'tak'. Tapi, tak pe...serh je pada yang pakar masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Oleh kerana nombor giliran lama...kita singgah breakfast, Daim memang suka lepak kedai minum hehehe. Donut gula untuk Daim . Mummy pulak, makan nasi lemak dan sambal paru. Heavy breakfast sebab nanti tak sempat lunch..ada banyak urusan nak di selesaikan selepas CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Nombor giliran kami pada masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN ialah 2024. Bukan tahun 2024 tau..lama sangat tu hehehe.          Alhamdulillah selesai CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Berat Daim hampir 9kg dan tingginya 84cm. Normal. Tak gemuk dan tak kurus sangat.  Nurse ada check tahap tumbesaran Daim dari segi percakapan, reaksi, fokus, cara berkomunikasi. Ye..Daim jenis lambat cakap..nurse cakap normal untuk Daim (lelaki). Dan..Daim bukan autism..sebab fokus, cara berkomunikasi, cara nak bercakap semua normal.    Alhamdulillah...       Untuk check up 2 tahun ni, Daim di berikan ubat cacing. Standard check up 3 tahun. Memang kena bagi ubat cacing. Dan perlu di teruskan setiap 6 bulan sekali sehingga umur 6 tahun.    Semua anak kami, memang semua ambil vaksin dan juga ubat cacing.     Ubat cacing kali ini, kami dapat jenama Champs..menarik pulak tengok ubat cacing klinik kerajaan kali ini !

Nombor giliran kami pada masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN ialah 2024. Bukan tahun 2024 tau..lama sangat tu hehehe.


CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN - Assalamualaikum, selamat sejahtera semua. Alhamdulillah Daim dah 2 tahun, seperti baisa rutin check up untuk umur 2 tahun la pulak, kan !. Pagi tu, selesai hantar kakak dan abangnya ke sekolah. Mummy terus bawa Daim ke Klinik Kesihatan. Alhamdulillah mood Daim pagi tu okay, cuma tak nak mandi. Mungkin takut kena tinggal kot. Hehe. Tak pe lah kan..kejap je pun check up ni. Mumy tukarkan pempes, baju, seluar dan cucikan muka Daim je !    CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN       Kakak dan abangnya kalau tahu mummy bawa Daim check up...maunya dia nak ikut sama tu. Entah lah budak 2 ketul tu...sekarang ni, macam-macam...memanjang je tak nak sekolah. Sampai sekolah asyik sedih je.    Berbalik kisah CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Mummy risau sangat-sangat, sebab Daim ni jenis berat mulut...Akan bercakap ikut mood dia..kalau kita paksa..memang tak nak cakap. Adalah mulut orang luar kata Daim ni 'mild autism'. Kita sebagai mak ni, boleh rasa. Macam 'tak'. Tapi, tak pe...serh je pada yang pakar masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Oleh kerana nombor giliran lama...kita singgah breakfast, Daim memang suka lepak kedai minum hehehe. Donut gula untuk Daim . Mummy pulak, makan nasi lemak dan sambal paru. Heavy breakfast sebab nanti tak sempat lunch..ada banyak urusan nak di selesaikan selepas CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Nombor giliran kami pada masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN ialah 2024. Bukan tahun 2024 tau..lama sangat tu hehehe.          Alhamdulillah selesai CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Berat Daim hampir 9kg dan tingginya 84cm. Normal. Tak gemuk dan tak kurus sangat.  Nurse ada check tahap tumbesaran Daim dari segi percakapan, reaksi, fokus, cara berkomunikasi. Ye..Daim jenis lambat cakap..nurse cakap normal untuk Daim (lelaki). Dan..Daim bukan autism..sebab fokus, cara berkomunikasi, cara nak bercakap semua normal.    Alhamdulillah...       Untuk check up 2 tahun ni, Daim di berikan ubat cacing. Standard check up 3 tahun. Memang kena bagi ubat cacing. Dan perlu di teruskan setiap 6 bulan sekali sehingga umur 6 tahun.    Semua anak kami, memang semua ambil vaksin dan juga ubat cacing.     Ubat cacing kali ini, kami dapat jenama Champs..menarik pulak tengok ubat cacing klinik kerajaan kali ini !

Alhamdulillah selesai CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Berat Daim hampir 9kg dan tingginya 84cm. Normal. Tak gemuk dan tak kurus sangat.

Nurse ada check tahap tumbesaran Daim dari segi percakapan, reaksi, fokus, cara berkomunikasi. Ye..Daim jenis lambat cakap..nurse cakap normal untuk Daim (lelaki). Dan..Daim bukan autism..sebab fokus, cara berkomunikasi, cara nak bercakap semua normal.


Alhamdulillah...

CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN - Assalamualaikum, selamat sejahtera semua. Alhamdulillah Daim dah 2 tahun, seperti baisa rutin check up untuk umur 2 tahun la pulak, kan !. Pagi tu, selesai hantar kakak dan abangnya ke sekolah. Mummy terus bawa Daim ke Klinik Kesihatan. Alhamdulillah mood Daim pagi tu okay, cuma tak nak mandi. Mungkin takut kena tinggal kot. Hehe. Tak pe lah kan..kejap je pun check up ni. Mumy tukarkan pempes, baju, seluar dan cucikan muka Daim je !    CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN       Kakak dan abangnya kalau tahu mummy bawa Daim check up...maunya dia nak ikut sama tu. Entah lah budak 2 ketul tu...sekarang ni, macam-macam...memanjang je tak nak sekolah. Sampai sekolah asyik sedih je.    Berbalik kisah CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Mummy risau sangat-sangat, sebab Daim ni jenis berat mulut...Akan bercakap ikut mood dia..kalau kita paksa..memang tak nak cakap. Adalah mulut orang luar kata Daim ni 'mild autism'. Kita sebagai mak ni, boleh rasa. Macam 'tak'. Tapi, tak pe...serh je pada yang pakar masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Oleh kerana nombor giliran lama...kita singgah breakfast, Daim memang suka lepak kedai minum hehehe. Donut gula untuk Daim . Mummy pulak, makan nasi lemak dan sambal paru. Heavy breakfast sebab nanti tak sempat lunch..ada banyak urusan nak di selesaikan selepas CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN        Nombor giliran kami pada masa CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN ialah 2024. Bukan tahun 2024 tau..lama sangat tu hehehe.          Alhamdulillah selesai CHECK UP DAIM NAUFAL 2 TAHUN DI KLINIK KESIHATAN. Berat Daim hampir 9kg dan tingginya 84cm. Normal. Tak gemuk dan tak kurus sangat.  Nurse ada check tahap tumbesaran Daim dari segi percakapan, reaksi, fokus, cara berkomunikasi. Ye..Daim jenis lambat cakap..nurse cakap normal untuk Daim (lelaki). Dan..Daim bukan autism..sebab fokus, cara berkomunikasi, cara nak bercakap semua normal.    Alhamdulillah...       Untuk check up 2 tahun ni, Daim di berikan ubat cacing. Standard check up 3 tahun. Memang kena bagi ubat cacing. Dan perlu di teruskan setiap 6 bulan sekali sehingga umur 6 tahun.    Semua anak kami, memang semua ambil vaksin dan juga ubat cacing.     Ubat cacing kali ini, kami dapat jenama Champs..menarik pulak tengok ubat cacing klinik kerajaan kali ini !

Untuk check up 2 tahun ni, Daim di berikan ubat cacing. Standard check up 3 tahun. Memang kena bagi ubat cacing. Dan perlu di teruskan setiap 6 bulan sekali sehingga umur 6 tahun.

Semua anak kami, memang semua ambil vaksin dan juga ubat cacing. 

Ubat cacing kali ini, kami dapat jenama Champs..menarik pulak tengok ubat cacing klinik kerajaan kali ini !

You Might Also Like

6 comments

  1. Yeay..Daim sihat...sekejap jer dah besar kan...tak salah akak Daim sebaya Aidan kan

    ReplyDelete
  2. mulut org ni kalau kita layan, boleh buat kita yg stress..so abaikan je mummy..kita sbg mak, lagi tahu anak kita macamni..instint ibu kan...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah sihat daim naufal.. sekejap je dah 2 tahun kan

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah. Daim sihat. Sebaya dengan anak Ruby ;)

    ReplyDelete
  5. Alhamdullilah Daim sihat.. anak-anak nie tak sama ada yang lambat itu dan ini.. normal lah tu kan Linda..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.. Sihat Daim ye.. Dah dua tahun dah.. kejap je..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (398) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (323) review (282) 2019 (280) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (82) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) 2020 (4) blogwalking (4) 2017 (2)