Total Pageviews

RAYA 2019 RAYA RUMAH IBU

RAYA 2019 RAYA RUMAH IBU - Kisah raya 2019 lagi, okay-okay janji tak update dah bab raya lepas ni. Sebab raya pun bakal habis kan haha. Ki...

RAYA 2019 RAYA RUMAH IBU - Kisah raya 2019 lagi, okay-okay janji tak update dah bab raya lepas ni. Sebab raya pun bakal habis kan haha. Kita cerita bab lain pulak dalam blog ! Selesai beraya rumah Lily, kami meneruskan perjalanan ke rumah ibu yang menjaga Dhia dan Dzal kecil dahulu. Ibu dah pindah ke Semenyih. Sejak pindah tu, kami tak pernah datang melawat ibu. Kali ini, nekad nak beraya rumah ibu jugak !


RAYA 2019 RAYA RUMAH IBU




Dzal dan Dhia masaih kenal ibu. Macam biasalah malu-malu hehe.Daim pulak dah meragam sket tu, sebab tengah tidur dalam kereta dan di ajak bangun untuk beraya. Part macam ni, kekadang macam malas nak beraya..hehe bila mood anak tak best. Kita pun rasa tak best. Nasib daddy rajin melayan si Daim keluar rumah, bawa Daim tengok kucing dan ayam di sekitar rumah ibu.



Suka tengok rumah ibu dari dulu hingga kini. Ada jaga ramai anak orang ke tak de. Rumah tetap bersih dan kemas dari luar sampai ke dapur.

Bila rumah bersih ni, rumah akan nampak cantik je. Mata pun sedap memandang !

Terima kasih ibu, Allahu susah-susah je bagi duit raya. Kami datang nak melawat je pun. Lama sangat tak bawa budak-budak ni jumpa ibu. Kang lelama tak kenal pulak.

You Might Also Like

6 comments

  1. lama juga 2 tahun ibu jaga diorang. memang appreciate org yg tlg besarkan anak kita kan

    ReplyDelete
  2. MasyaAllah. Untung Mummy dapat pengasuh sebaik Ibu :) Memang wajib dihargai

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah kak dapaf pengasuh yg baik & bgs macam ni.

    ReplyDelete
  4. Wah bagusnya Linda dan suami masih datang ziarah ya.. Seronok dan lega kan dapat pengasuh yang baik dan bersih macam nie..

    ReplyDelete
  5. Paling best kalau pengasuh tu sayang anak kita macam dia sayang anak dia kan...

    ReplyDelete
  6. pengasuh yang baik, kadang tu anak anak sayangkan diaorang lagi dr kita.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (396) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (322) review (282) 2019 (269) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (82) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)