Total Pageviews

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

Baru ni, kulit muka mummy breakout ! Huhu penuhlah merawat jerawat halus-halus kat muka tu ha... beranak pinak kat muka. Rasa nak nangis o...

Baru ni, kulit muka mummy breakout ! Huhu penuhlah merawat jerawat halus-halus kat muka tu ha... beranak pinak kat muka. Rasa nak nangis oiiiii ! Tak tahulah sebab apa naik jerawat halus banyak tu..sebab jerebu, sebab period ke apa. Tapi, benda ni, sesebelum ni, tak pernah berlaku pun ! Apa yang mummy buat lepas tu ! Mummy try pakai BEAUTEA by SAFI Dengan 100% Ekstrak Teh Premium. Yang mana satu pilihan mummy? Ye lah kan,  BEAUTEA by SAFI Dengan 100% Ekstrak Teh Premium ada 4 jenis di pasaran. Kalau korang nak tahu, mummy ada dah keempat-empat jenis  BEAUTEA by SAFI Dengan 100% Ekstrak Teh Premium.

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem


MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

Sebab dalam  4 jenis BEAUTEA by SAFI Dengan 100% Ekstrak Teh Premium. ni, bukan semua sama fungsi tau. Bila kulit muka dah breakout dan penuh jerawat putih halus (sedikit gatal) . Mummy terus pakai BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem. Walau kulit mummy bukannya jerawat hidup yang singgah (jerawat bernanah). Tapi, risau jugaklah,kan ! Buatnya, jerawat mai non-stop. Jenuh pulak nyahkan segala keturunan jerawat kat muka mummy tu,kang !

Nak tampil cantik pada masa yang sama bukannya sesuatu yang mudah. Namun bukan juga sesuatu yang mustahil. Pengembaraan kecantikan itu sama seperti kehidupan, pasti ada cabaran yang menguji keyakinan. 


Sebaik sahaja melangkah keluar daripada rumah, kita mula terdedah kepada tiga punca masalah kulit utama yang menjadi cabaran kepada wanita masa kini. Punca pertama adalah pencemaran persekitaran seperti debu kotoran, asap kenderaan, sinaran UV dan radikal bebas menjadi penyumbang kepada masalah kulit kusam, bintik hitam dan masalah penuaan pramatang. 

Ditambah dengan tekanan jadual harian yang padat, berjaga lewat malam, serta masalah hormon tidak seimbang pula bertindak sebagai punca kedua masalah kulit yang mengumpul minyak di bawah lapisan kulit wajah seterusnya menyebabkan jerawat, tekstur kulit berminyak serta tona tidak sekata. 

Bagai musuh dalam selimut, punca ketiga adalah sisa kotoran bahan kosmetik yang tidak dibersihkan dengan menyeluruh. Ini akan mengumpul bakteria dan memakan kulit wajah kita sendiri menjadikan pori tersumbat, kulit semakin kasar, kering dan mengalami dehidrasi. Bahan kosmetik yang disangka mencantikkan wajah, akhirnya memakan diri. 

Jadi, apakah cara untuk memerangi 3 punca masalah kulit wanita masa kini ini? 

Secara alami, antioksida merupakan benteng pertahanan semulajadi kulit muka yang berupaya mengurangkan, meneutralkan serta melindungi sel kulit wajah dari kerosakan akibat radikal bebas. Namun peningkatan usia menjadikan penghasilan antioksida semakin berkurangan. Oleh itu, antioksida daripada sumber luaran adalah jalan penyelesaianya! 

Ia boleh didapati dari sumber bahan semulajadi contohnya pokok teh yang mengandungi antioksida yang tinggi, terkenal dengan pelbagai manfaat kecantikan kulit wajah yang dapat membantu anda memiliki rupa paras yang sihat, berseri dan cerah bermaya. 

Menguasi pasaran Malaysia selama 2 dekad dalam kategori penjagaan diri dan wajah, SAFI memahami keperluan sebuah produk penjagaan kulit wajah khusus bagi mengatasi masalah kulit wajah masa kini. Memperkenalkan, BEAUTEA by SAFI dengan 100% teh premium menjadikan jenama ini sebuah jenama pertama yang memfokuskan terhadap penggunaan pelbagai jenis daun teh seperti White Tea, Green Tea dan Black Tea yang dipilih dengan teliti berdasarkan keunikan manfaat bagi kecantikan kulit wajah yang telah terbukti berkesan. 


TESTIMONI MUMMY MEMAKAI BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem 




BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem adalah pembersih gel yang lembut dan bebas sabun ini merupakan hasil gabungan ekstrak Green Tea & Neem yang padat dengan antioksida bertindak sebagai benteng pertahanan kulit daripada serangan radikal bebas. Ia melegakan kerengsaan kulit sambil mengawal sebum untuk membantu mengurangkan bekas parut jerawat. Berfungsi melindungi kulit daripada jerawat  dan mengawal sebum 

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem


Dalam masa 2 hari pakai je. Kulit muka mummy dah tak gatal. Alhamdulillah. Jerawat halus pun dah mula menghilangkan diri ! Harap-harapnya jangan kembali lah lagi hahaha !


MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

Dan, mummy juga ada 3 lagi jenis pencuci muka dari BEAUTEA by SAFI. Ada baiknya, korang dapatkan 1 set ini terus macam mummy. Mummy sesebelum ni, tak pernah pun muka naik jerawat menggila.

Memang sebelum ini, akan beli / pilih pencuci muka untuk kulit normal dan kombinasi sahaja. Tup..tup.. dia datang terus menggila pulak. Nasib baik mummy ada 1 set pencuci muka BEAUTEA by SAFI


BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Penghidratan – White Tea & Damask Rose 

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Penghidratan – White Tea & Damask Rose  adalah berfungsi untuk menghidrat serta mengecilkan liang pori. Pencuci muka ni bagus, mummy dah pakai juga sebelum ni. Kalau kulit tak breakout. Mummy akan pakai hat ni !

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

Pembersih gel yang lembut dan bebas sabun ini bertindak membersih pori yang tersumbat dan mengeluarkan kotoran pada kulit wajah anda. Dirumus dengan gabungan ekstrak White Tea & Damask Rose yang diperkaya dengan antioksida agar dapat mengimbangi tahap kelembapan kulit, menghidrat dan mengecilkan pori. 

*Produk ini sesuai untuk kulit kering dan normal 

BEAUTEA by SAFI Pembersih Muka Detoks – Black Tea & Black Orchid 

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

Membantu kulit untuk detoks 

Bebas haruman dan sesuai untuk kulit sensitif 

Mencegah tanda awal penuaan 

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

Pembersih yang mengandungi Asid Amino dan bertekstur krim ini sangat lembut dan bebas sabun, dirumus dengan ekstrak Black Tea & Black Orchid yang harum dan diperkaya dengan 2x manfaat antioksida yang berupaya membersih kotoran dengan mendalam, membantu kulit untuk detoks sepenuhnya sambil mengekalkan kelembapan dan melindungi kulit wajah dari masalah penuaan awal. 

*Produk ini sesuai untuk kulit sensitif 



BEAUTEA by SAFI Skrub Penghalusan Muka – Apricot Tea 

Untuk skrub ini, mummy gunakan 2x atau 3x seminggu. Tujuannya untuk membuang sel kulit mati agar kulit tidak tersumbat 

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

Krim skrub yang dirumus dengan gabungan ekstrak Apricot & White Tea yang kaya dengan antioksidan bertindak membersihkan liang-liang kulit wajah, menggelupas tanpa mengeringkan kulit. Ia berfungsi bagi membantu memulihkan tekstur, melicinkan dan mecerahkan kulit. Hasilnya, kulit cerah dan berseri. 

MUKA BREAKOUT ! MUMMY GUNAKAN BEAUTEA by SAFI Gel Pembersih Muka Anti Jerawat – Green Tea & Neem

*Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit 


Inovasi sains kecantikan terbaharu SAFI ini adalah hasil komitmen berterusan di dalam bidang penyelidikan dan pembangunan produk penjagaan kulit muka oleh SAFI RESEARCH INSTITUTE - sebuah makmal produk kosmetik Halal terbesar di dunia, yang berpusat di Subang Jaya. 

BEAUTEA by SAFI menggabungkan manfaat 100% ekstrak teh premium yang kaya dengan antioksida dan bahan aktif semulajadi yang membersih dan melindungi kulit wajah dari radikal bebas dengan efektif. Ia diuji secara dermatologi, BEBAS daripada SLES/SLS, minyak mineral, pewarna, alkohol, Paraben, dan semestinya diperakui Halal oleh JAKIM. 

Rangkaian BEAUTEA by SAFI menawarkan 3 jenis pembersih dan 1 skrub muka. Setiap satu berfungsi membantu proses detoksifikasi kulit dari pencemaran berbahaya, membersih sisa kotoran solekan dengan mendalam dan sepenuhnya. Ia turut melegakan kulit daripada jerawat akibat stres, menyegarkan dan meningkatkan benteng pertahanan kulit dari radikal bebas. 

Hasilnya? BEAUTEA by SAFI menjadikan kulit kembali halus, sihat dan berseri, bebas dari musuh kulit! 

Anda sudah bersedia untuk merasai manfaat transformasi kecantikan dan menewaskan musuh kulit wanita masa kini dengan BEAUTEA by SAFI yang diperkaya dengan 100% ekstrak teh premium? Picit tiub pada tapak tangan dan gosok bersama air sehingga berbuih. Oles keseluruh wajah dengan gerakan putaran. Bilas dengan air dan nikmati kulit wajah yang bersih dan segar semulajadi. 

Rangkaian BEAUTEA by SAFI dijual pada harga RM23.20 (150g) boleh didapati di semua farmasi terpilih di Malaysia dan di atas talian. Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini dari SAFI, sila layari laman sesawang rasmi SAFI di  :-
Instagram :  www.instagram.com/SAFIMalaysia

You Might Also Like

9 comments

  1. Suka tgok packaging dia..mensrik dan nampak exclusive sangat..bagus kalau sesuai untuk semua jenis kulit....kan?

    ReplyDelete
  2. walaupun jerawat halus tapi tetap rungsing,kan mummy...nasib ada safi jadi solution..kalau tak, jenuh nak cari produk apa untuk setelkan masalah jerawat ni...

    ReplyDelete
  3. el pun ada keempat2 safi beautea ni..paling el suka damask rose dengan face scrub tu..syok wangi giler..

    ReplyDelete
  4. Buat masa ni muka ok je. Cuma lepas ni nak try pencuci muka safi la pulak. Pencuci muka sekaang ni mahal sangat. Hahah..kalau harga rm23 ok la. Nanti habis yang ni nak tey safi

    ReplyDelete
  5. Bagus produk safi ni.. Nad ada guna dua prpduk dia.. Scrub tu best sangat.. Elok utk muka

    ReplyDelete
  6. Bagus kan produk Safi Beautea nie.. suka beg dia tu Linda.. senang kalau nak bawak ke mana-mana..

    ReplyDelete
  7. Bagus ni banyak brand dah di pasaran, boleh jadi pilihan kepada pengguna

    ReplyDelete
  8. Produk Safi memang bavus kan kak. Saya suka pakai skrub.. Rasa bersih muka

    ReplyDelete
  9. nice packaging..safi skarang mcm2 produknya

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (397) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (322) review (282) 2019 (278) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (82) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) 2020 (4) blogwalking (4) 2017 (2)