Sebab Kenapa kena ambil Vitamin C setiap hari?

Sebab Kenapa kena ambil Vitamin C setiap hari? As salamualaikum dan selamat sejahtera. Apa khabar semua? Mummy sihat alhamdulillah. Sentuh ...

Sebab Kenapa kena ambil Vitamin C setiap hari? Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Apa khabar semua? Mummy sihat alhamdulillah. Sentuh bab sihat ini, mummy bukanlah tak pernah jatuh sakit. Kita bukan malaikat...Manusia kan..mesti akan jatuh sakit. Cumanya, alhamdulillah kesihatan diri semakin baik. 

Vitamin C penting untuk penghasilan kolagen, sejenis protein yang menjadikan kulit dan tubuh kita sihat BiO-LiFE NAT C 1000mg mengandungi 6 dalam 1 formula  yang penuh dengan antioksidan semula jadi.

Hakikatnya, kita perlu makan 32 biji oren bersaiz sederhana untuk mendapatkan manfaat 1000mg Vitamin C, namun ada jalan penyelesaiannya! 




Nak kekalkan kesihatan ni, mummy memang akan ambil suplemen / vitamin. Tak makan buah ke? Dalam buah ada vitamin juga? Okay, tu betul lah tu...buah adalah real vitamin. Mummy ambil buah juga setiap hari. Tapi, mummy rasa tak cukup intake yang mummy ambil. 


Sekiranya perlu, dapatkan nasihat doktor atau ahli farmasi. Jangan bimbang, kajian telah menunjukkan bahawa paras pengambilan yang dibenarkan untuk Vitamin C, khusus untuk orang dewasa adalah 2000mg/sehari.




Tapi dapatkan suplemen Vitamin C yang telah diluluskan oleh Kerajaan Malaysia (try beli di pharmacy seperti Caring, Guardian dan Watsons). 


Biasalah, kita kekangan masa, kejar masa, kejar buat itu dan ini. So, ada kala sempat ambil 1 potong atau 3 potong buah sehari je. Huhuhu teruk,kan? Tu yang kena ada backup plan, so Mummy start ambil Vitamin C. Tapi nak pilih vitamin c pun kena buat research jugak. So baru-baru ni Mummy ada nampak artikel tentang produk Bio-Life. Mummy share kat sini apa yang Mummy faham






Korang ada masalah yang sama dengan mummy tak? Intake pengambilan buah atau sayur tak mencukupi piawaian? Kalau ada masalah yang sama. Kita dah sama-sama kena ambil supplemen tapi Mummy memilih BiO-LiFE NAT C 1000mg

KENAPA MUMMY MEMILIH Vitamin C dari BiO-LiFE NAT C 1000mg


Mesti korang tertanya-tanya,kan? Kenapa mummy memilih Vitamin C dari BiO-LiFE NAT C 1000mg padahal banyak je vitamin C di luar sana. Kalau korang nak tahu, mummy suka dengan BiO-LiFE NAT C 1000mg kerana 


1. Ianya mengandungi 1000mg vitamin C yang diperkaya dengan bioflavonoid sitrus, hesperidin, rosehip dan acerola. 


2. BiO-LiFE NAT C 1000mg menyediakan 1000mg vitamin C untuk mengekalkan kesihatan umum 


3. BiO-LiFE NAT C 1000mg mengandungi 6 dalam 1 formula 




4. Sekali sehari sahaja pengambilan BiO-LiFE NAT C 1000mg dos yang mudah . Orang yang tak banyak masa macam mummy, eloklah ambil sebab sekali sehari je kan hehehe. Kalau lupa jugak nak makan, erm...tak dapeklah nak nolong 


5. Dan paling best, ianya lembut pada perut BiO-LiFE NAT C 1000mg direka khas untuk memberi kesan asid rendah untuk melindungi saluran gastrousus (GI). Siapa yang ada perut sensitif, korang boleh ambil BiO-LiFE NAT C 1000mg




Bagaimana Nat C 1000 membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik? 
* Vitamin C bertindak sebagai antioksidan untuk melindungi sel-sel badan dari kerosakan radikal bebas. 


* Orang-orang yang berisiko mengalami kerosakan oksidatif (perokok, pendedahan yang kerap terhadap pencemaran alam sekitar dan cahaya matahari) harus memastikan pengambilan vitamin C sebagai asas untuk melindungi mereka daripada kerosakan radikal bebas. 


* Bioflavonoid telah ditunjukkan untuk meningkatkan tindakan terapeutik vitamin C. 


* Ia mengandungi sumber semula jadi vitamin C dari rosehip dan acerola. 


Siapa yang disyorkan untuk mengambil BiO-LiFE NAT C 1000mg? 


Siapa yang patut ambil vitamin C BiO-LiFE NAT C 1000mg ? 


1. Mereka yang mengidam kulit cantik dan berseri-seri
2. Orang dewasa yang lebih suka kandungan suplemen selain vitamin C 
3. Perokok
4. Individu yang suka ambil makanan dan minuman berkafien
5. Individu yang tak suka makan buah dan sayur




Apakah dos yang disyorkan? 
Dewasa: Ambil satu tablet setiap hari selepas makan atau seperti yang disyorkan oleh ahli farmasi atau doktor


Selanjutnya, boleh layari ke :



Baca Ini Juga


11 comments

  1. Hah kan..badan kita ni perlukan vitamin c..nad ambil juga biolife nat c ni..setakat ni alhamdulillah..ok je..

    ReplyDelete
  2. sis pun ada consume vitamin C ni..tentunya biolife pilihan sis lah kan

    ReplyDelete
  3. kalau nk kulit cantik kene amalkan vit c..

    ReplyDelete
  4. Mummy, yang hat ni boleh kunyah ke?atau kena telan.

    ReplyDelete
  5. vitamin C memang bagus diamalkan untuk kulit sihat dan cantik kan

    ReplyDelete
  6. Nak juga makan vitamin macam Mommy ambik ni, badan lesu jer selalu, tengok mommy sentiasa cergas jadi teruja nak cuba!

    ReplyDelete
  7. Lama juga zaza tak ambil vit c.. Nanti boleh la pertimbangkan jenama ni kalau nak beli nanti

    ReplyDelete
  8. Vitamin C mmg penting kan dan slh satu supplements yg digalakkan amik.CR ambil jgk tp brand lain. Nti nk try2 lak yg ni

    ReplyDelete
  9. Bosar bebonar tabletnya.. kikiki.. Jenuh nak telan..

    ReplyDelete
  10. alaa akak pun teringin la nak makn vit c

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -