Kawal Aktiviti Internat Anak Dengan Salam Browser


Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet. Salam Ramadhan semua ! Apa khabar semua?  Macam-macam berita ada sekarang ini. Paling menakutkan mummy jika ianya berkaitan dengan anak ! Allahuakbar..takut sangat ! Anak-anak kita sekarang, semua dah di dedahkan dengan IT mengikut peredaran zaman. Dhia dan Dzal juga sama. Walaupun baru sahaja berumur 2 dan 3 tahun dan belum pandai membaca dan mengeja. Mereka pandai explore internet. Bukan sahaja pandai menggunakan youtube, malah pandai download games juga! Tak di ajar pun sebenarnya. Tapi, umur seperti mereka yang mempunyai keinginan ingin tahu yang sangat tinggi. Mereka sangat kretif dan cepat belajar. Tu yang paling mummy risau sangat ! Bolehkah kita benteras melalui Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?


Sebagai ibu bapa, memang kami sangat risau terlepas pandang terhadap anak-anak ini. Hrmmm...lagi-lagi youtube tu. Kadang-kadang mereka sedang menonoton video games atau lagu kanak-kanak. 

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

Tapi recommendation di youtube akan keluarkan video suggestions yang lain-lain. Pada zahirnya kita nampak "Allah..itu kartun sahaja" . 


Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?
keluar pula cerita frozen mengandung bersama spiderman !

Cuba melihat hingga habis. Apakah jalan cerita itu sesuai dengan anak-anak kita? 


BROWSER LAYARI INTERNET PILIHAN MASA KINI

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?


Mummy sering menggunakan browser mozilla, google chrome atau internet explorer sewaktu melayari internet.

Baru- baru ini mummy dapat tahu ada browser yang baru lebih selamat dan banyak kelebihannya. Browser itu ialah Salam Browser


APAKAH ITU SALAM BROWSER

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

Mesti ramai yang tertanya-tanyakan. Apa sebenarnya Salam Browser ini? Salam Browser ialah pelayar web yang lebih kurang sama seperti Google Chrome. Ianya berbentuk Islamik, selamat, dapat mencegah laman lucah,  pop up lucah, mengelakkan kandungan yang berbahaya seperti scam, pishing dan penipuan internet serta melindungi privasi kita sebagai pengguna. 


KELEBIHAN SALAM BROWSER UNTUK MELAYARI INTERNET

Antara kelebihan Salam Browser ialah :-

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

1. Dapat mengahalang akses lucah
2. Mempunyai amaran kepada pengguna mengenai laman-laman web lucah, judi dan laman sesawang yang boleh membahayakan.
3. Delete history atau membuang hasil carian yang berbahaya dan lucah di bahagian gambar serta video.

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

4. Ada perlindungan daripada laman phishing dan iklan spam.
5. Integrasi VPN percuma untuk melindungi pemantauan data, selain membolehkan kita mengakses kandungan yang dihalang mengikut lokasi. 
6. Fungsi Data Saver turut disediakan untuk pengguna melayari web dengan pantas tanpa menggunakan data yang tinggi.
7. Lebih daripada 1.4 juta laman web telah dihalang pada pelayar web ini selain pengguna turut boleh menghantar maklumat untuk menyenarai hitamkan laman web yang bermudarat melalui fungsi terbina pada pelayar web berkenaan.

SUDAH MUAT TURUN SALAM BROWSER

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

Yeay...mummy sudah muat turun Salam Browser di PC ofis dan juga laptop di rumah. Lepas ini, senang sedikit hati mummy dan daddy nak layari laman web secara selamat. Selamat tinggal pada web pop-up yang bukan-bukan! Entah virus ke apa tu kan ! Selain itu, mummy dan daddy juga dapat memantau secara terperinci aktiviti pelayaran internet anak-anak.

CARA MUAT TURUN SALAM BROWSER


Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?



2. Klik di bahagian muat turun

3. Run dan tekan YES

4. Siap download

5. Salam Browser akan berada di desktop !

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?


Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?


Terus boleh layari internet secara selamat !

Keterangan lanjut, boleh layari :-




Pemenang Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Alhamdulillah, selesai GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN. Antara giveaway yang mummy pernah anjurkan. Ini adalah antara giveaway yang paling ramai rakan blogger mummy sertai. Syukur. Terima kasih kepada semua yang menyertai GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN.

Mummy ucapkan tahniah pada pemenang GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN. Yang kurang bernasib baik, jangan sedih hati.  Ada giveaway TollyjoyXazlindaalin yang akan tamat pada 30 Jun 2016 ini. Insyaallah,  ada rezeki lagi...mummy akan adakan giveaway Syawal 2016 pula. Tunggu ya ;)


Pemenang Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin 


GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN.

* 1 kotak BS Fibre dari Beauty Sweet + Kad Raya Azlinda Alin untuk 3 Pemenang


GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN.

* Tudung Raya dari Rina Salleh Clothing + Kad Raya Azlinda Alin untuk 2 Pemenang



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN.

ΔΉ* Duit Raya RM10 + Kad Raya Azlinda Alin untuk 2 Pemenang



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN.

* Brooch Tudung / Butang Baju Melayu + Kad Raya untuk 2 Pemenang



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN.

Bloglists (untuk daily blog walking) + Kad Raya untuk 5 Pemenang

      Rujukan peserta di SINI

      Pada para pemenang mohon email ke azlinda.alin@yahoo.com butiran berikut:


      Nama dan nama blog :

      Alamat :

      No telefon :

      No akaun dan nama bank : (bagi yang menang cash)

      Mesej Jualan Murah Sempena Raya 2016



      Salam Ramadhan.. Ada yang belum shopping raya ke? Ada yang tengah tunggu tempat mana ada sale jualan murah Hari Raya Aidilfitri 2016 ke? Mummy pun sebenarnya baru teringat, baju daddy ada sepasang je untuk raya kali ini. Allahuakbar. Sibuk benar menyiapkan baju raya anak-anak. Dari awal tahun mengumpul..beli sedikit demi sedikit. Tup..tup..lupa tang baju laki sendiri. 

      Tapi..tak pe..mummy ada terima banyak mesej jualan murah sempena Raya Aidilfitri 2016.

      Mesej Jualan Murah Sempena Raya 2016


      Mesej Jualan Murah Sempena Raya 2016


      Antara mesej yang mumma berkenaan sales jualan murah sempena Hari Raya Aidilfitri 2016 ialah :


      RM0.00 AEON MEMBER PRIVILEGE DAY 26 JUNE 2016.FREE RM10 Voucher with purchase of RM100 at all AEON Stores(Excl S/market,M/media,GST&KB)bit.ly/AEONampd T&C apply


      RM0.00 KL SOGO: The 1Malaysia Mega Sale Carnival is FINALLY HERE! Irresistible offers and discounts not to be missed at KL SOGO from 15 June - 31 August 2016


      Ha.....jom lah kita serbu mana yang dekat dan berbaloi ye ! Selamat berSHOPPING semua !!




      Dzal Aidi Fiqry 2 Tahun !

      HAPPY 2ND BIRTHDAY DZAL AIDI FIQRY !!


      Pejam celik..pejam celik dah 2 tahun anak bujang mummy. Manja sedikit dak kecik ni. Almaklum lah kan...anak bongsu. Bongsu lah buat masa ni. Hehehehe. Dah berapa tahun da... birthday si Dzal Aidi Fiqry ni jatuh bulan Ramadhan. Banyak tahun juga tak sambut secara besar-besaran. Hanya sambut gitu-gitu je. Budak-budak ni...sebenarnya dapat tengok kek dan tiup lilin pun dah besar rahmat baginya.

      Dzal Aidi Fiqry 2 Tahun !


      Cuma..mummy rasa macam kurang adil. Kakaknya sambut birthday secara meriah. Tak pe la dik. Nanti kita buat celebration for belated birthday ye.

      Mummy dan daddy doakan Dzal Aidi Fiqry jadi anak yang soleh, sihat selalu, di murahkan rezeki selalu dan jadi insan yang dapat senangi hati semua orang. Ameen !


      KEK BIRTHDAY DARI SHOGUN2U !


      Ok..ni gambar dengan kek shogun semalam.  Kebetulan promosi nya last hari ini. Tapi..mummy dah beli untuk buka puasa semalam. Beli online set RAYA Buy 1 free 1 untuk Menu Japanese Beriyani Ayam Percik. Dapat 2 set nasi, 2 air, 2 jeruk betik, dan 2 potong kek.

      Dzal Aidi Fiqry 2 Tahun !


      Kek tu..jadikan kek hari jadi untuk tiup lilin hehehe. 

      Terima kasih Shogun2u. Sedap menu raya tu !! Ada yang minat nak dapatkan set BUY 1 FREE 1 tu. Last day tau arini. Cepat terjah www.shogun2u.com ;)

      Biobax Cool Theraphy Untuk Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang

      Kisah Biobax Cool Theraphy, Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang - Sebelum ini, mummy ada share tentang Biobax Cool Theraphy ini. Siapa perasan? Ok.. yang tak perasan tu tak pe, boleh baca di SINI . Pengalaman mummy yang kerap sakit pinggang akibat bersalin cara pembedahan 2 orang anak dan menyusukan 2 orang anak. Kali ini, mummy nak kongsikan cerita tentang Irene Nadia. Rupanya dia pun pakai Biobax Cool Theraphy ini semasa mengandung ! Ada yang tengah mengandung ke sekarang? Ha...sakit pinggang kerap terjadi kan? 


      Kisah Biobax Cool Theraphy, Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang


      Biobax Cool Theraphy Untuk Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang


      Kisah benar dari Irine Nadia, tentang pengalaman beliau mengandung anak yang ketiga.

      Wanita hamil sakit pinggang dan belakang

      " Teringin rasa nak share pengalaman diri sendiri mengandung anak pertama, anak kedua dan juga sekarang yang sedang mengandung lagi sekali anak ketiga. Ingat lagi dulu pernah cakap dengan husband, antara perkara yang aku tak boleh tahan masa sakit selain sakit contraction bersalin ialah sakit pinggang dan sakit belakang masa kandungan dah start membesar. 

      Tau tak kenapa aku cakap macam tu? Sebabnya, itulah antara penyebab rasa tak selesa nak tidur setiap malam. Memang setiap kali mengandung rasa sakit sangat dekat bahagian pinggang dan bahagian belakang, lagi-lagi bila nak tidur malam. Pusing kiri, pusing kanan semua tak kena. Walaupun dah beli maternity pillow pun tak boleh nak selesaikan masalah ni. Huwaaaaaa T___T 

      Kalau yang 1st time pregnen (anak sulung), mesti akan rasa risau gilerr and tertanya-tanya kenapa laaa sakit macam ni datang tiba-tiba. Yerlah, pengalaman baru bagi wanita yang bakal bergelar ibu buat pertama kali. Sakit belakang lagi-lagi dekat bahagian pinggang tu memang perkara NORMAL yang jadi. Aku boleh cakap yang kebanyakkan yang mengandung tak sah kalau tak alami sakit-sakit pinggang! hoho. Sakit belakang ni sebenarnya disebabkan perubahan pada size bayi dan rahim yang semakin membesar. Perubahan hormon masa pregnen pun antara salah satu dia jugak. Jadi, no wonder lah lagi besar kandungan si ibu, lagi kerap rasa sakit belakang. Macam aku sendiri, lepas bersalin je baby, barulahh rasa sakit belakang tu automatic hilang! Pheww lama kan. Tu la pengorbanan. hehe.

      Time-time macam ni lah boleh ambil kesempatan sikit nak minta suami tolong urut dan picit-picit bahagian badan yang sakit. hikhik. Kadang rasa kesian jugak dekay suami, tapi nk buat macam mana, kalau tak urutkan, nak tidur pun susah. Sudahnya, esok pagi tu mesti bangun rasa tak fresh and bad mood :( Macam sebelum ni, kalau aku rasa sakit bahagian pinggang dan belakang, takde ubat yang khas pun, bila pegi jumpa doctor pun, doctor takde ubat nak bagi sebab diorang lebih prefer kita sendiri yg urut perlahan-lahan kasi lega sendiri. Makanya, aku sapu je minyak apa-apa janji minyak yang tak panas atau sapu lotion. Tu pun takdelah lega mana, sekadar kurangkan gitu-gitu je. 

      Kali ni Alhamdulillah, rasa legaaaa sangat sbb dah jumpa satu product best untuk atasi sakit pinggang. Bukan minyak tau tapi jenis spray je. 

      Alhamdulillah setakat ni aku antara salah seorang pengguna Biobax Cool Theraphy yang dah rasa keberkesanannya. Sebenarnya haritu ada orang yang perkenalkan Biobax ni pada aku untuk cuba. Mula-mula rasa was-was jugak, tapi macam tau-tau pulak memang aku perlukan product mcmni untuk atasi sakit pinggang time pregnen.

      Biobax ni sejenis spray therapy yang boleh guna untuk kurangkan rasa sakit belakang, sakit pinggang, dan sakit lutut. Lebih focus untuk orang yang pregnen macam aku la sebab majoriti yang beli Biobax ni pun golongan orang pregnen. Jadi aku pun cuba sendiri dan rasa memang legaaaaaa sangat-sangat bila dah sapu. Rasa macam masalah terus setel sekelip mata! haha. Aku rasa sekarang Biobax antara benda wajib yang kena ada dekat rumah ataupun bawak sekali simpan dalam handbag. Senang nak guna! Trust me! Sebab selalunya sebelum aku nak share kebaikan sesuatu product, aku akan cuba dulu pakai. Jadi, tak perlu ragu-ragu tau ! :P

      Biobax ni tak panas tau, cuma yang bestnya bila dah sapu je, terus rasa berangin sebab dia ada cooling effect. 

      Biobax Cool Theraphy Untuk Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang

      Meh aku terangkan cara nak guna, senang je pun.hihi. Ada 2 cara :-

      - Pertama, terus spray direct dekat bahagian yang sakit dan urut slow-slow

      - Kedua, spray dulu dekat tapak tangan dalam 1 atau 2x semburan pun dah cukup memadai, dan urut slow-slow ala-ala massage gitu. "

      Mummy kongsikan pengalaman Irene Nadia sebab mummy bukan sedang mengandung. Tapi, mummy nak bantu wanita yang sedang hamil di luar sana. 

      Kita dah pernah laluinya, memang Allah je tahu sakit pening ketika mengandung. Semua tak kene ! Semua sakit sana sini !

      Dua tahun dan tiga tahun lepas mummy memang tak berani nak sapu minyak angin ke minyak urat. Takut efek pada baby dalam kandungan. Kalau dah kenal Biobax ini, next pregnancy tak perlu risau dah. Sembur sahaja !

      Siapa yang sesuai pakai Biobax Cool Therapy ni? 


      1. Wanita mengandung yang sakit belakang dan pinggang. Ada jugak testimoni yang mummy baca, ada yang bawa ke hospital guna Biobax dalam labour room. Guna masa dalam labour room tau! Dapat membantu sakit contraction. Nurse pun terkejut tau ! 

      2. Dah lepas bersalin ini pulak, macam mummy memang tak sah kalau takde rasa sakit-sakit badan, sengal-sengal sendi. Betul tak?  Mungkin tak cukup tidur sebab jaga anak, atau masa waktu berpantang tak pantang betul-betul ataupun sebab-sebab yang lain. Pun boleh guna juga Biobax ni no hal ! 

      3. Sesuai untuk mak dan ayah kita yang ada sakit-sakit badan, sakit lutut, angin atau lain-lain.

      4. Ada yang jenis drive jauh ulang-alik tiap-tiap hari? Ha.. tu pun memang sesuai pakai Biobax jugak. Spray dan sapu je dekat bahagian belakang leher dan kiri kanan bahu. Konpem rasa lega!

      Kandungan Biobax Cool Theraphy? 


      - Eucalyptus Oil

      - Habbatussauda Oil

      - Olive Oil

      - Za'faran

      - Lemon Grass

      - Halia Bara

      - Kaffir Lime

      - Pappermint

      - Menthol Crystal

      Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.


      Ada kelulusan KKM tak?

      Semestinya ! Ada kelulusan KKM. Sebab tu mummy pun tak rasa ragu-ragu nak guna dan beli ! 

      Biobax ada kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia. (NOT151103971K). 

      Insyaallah selamat digunakan.

      Harga sebotol Biobax? 

      1 botol Biobax harganya R̶M̶8̶5̶ . Tapi skrg ada offer RM70 je satu. 
      Apa yang bestnya.....POSTAGE FREE ye. 

      (Untung tau sebab sebotol tu boleh tahan sehinga 500 kali semburan)


      Kini, Biobax Cool Theraphy adalah teman setia mummy. Biobax wajib ada dalam handbag semua wanita. Boleh jadi salah satu senjata juga ni ! hehehe.

      Haa apa lagi? Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan untuk insan yang tersayang! 

      Sekiranya berminat boleh whatsapp atau telegram mummy di 012-6460421 (agen Biobax Cool Theraphy)

      Sotong Sambal Masam Manis Berserai

      Resipi Mudah 30 Hari Ramadhan Sotong Sambal Masam Manis Berserai

      Selamat pagi semua ! Dah sahur ke tadi? Makan menu apa tuuuu? Waktu buka puasa memang syiok kan. Tapi, nak bangun sahur 4 -5 pagi tu...adess. Agak ada kemalasan di situ ! Ok yang nak memu sahur atau buka puasa yang ringkas dan senang. Jom mummy kongsikan resipi Sotong Sambal Masam Manis Berserai

      Sotong Sambal Masam Manis Berserai

      Resipi Mudah: Sotong Sambal Masam Manis Berserai

      Lauk buka puasa mummy. Kali ini, mummy memilih untuk memasak sotong pedas masam manis sambal daripada cili merah hidup.

      Cara Buat Resipi Mudah Sotong Sambal Masam Manis Berserai:-

      Tumbuk dan tumis:

      • Bawang Merah
      • Bawang Putih
      • Halia
      • Cili Merah hidup
      • Asam keping / asam jawa

      Sotong Sambal Masam Manis Berserai

      Hiris bawang besar dan serai - di tumbuk manja.

      Tumis bahan yang sudah ditumbuk, masukkan serai, masukkan hirisan bawang bulat-bulat, asam keping / asam jawa dan potongan sotong. Akhir sekali masukkan gula dan sedikit garam.


      Mudah sahaja resipi Resipi Mudah: Sotong Sambal Masam Manis Berserai dalam 10 minit je siap.


      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan


      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan - Mummy terpanggil nak menulis hal rumah tangga entri kali ini. Sebenarnya, pengalaman 4 tahun mummy dalam dunia perkahwinan ini boleh di katakan fasa awal. Orang kata... masih tempoh makan garam lagi. Belum kenal mendalam. Setiap hari masih dalam proses mengenali diri pasangan. Tapi, setiap hari itu, mummy cuba perbaiki untuk menjadi seorang isteri yang terbaik. Kadang-kadang kita sebagai isteri bila nak keluar rumah, baru nak melawa. Nak pakai cantik-cantik ! Bila duduk di rumah, tidur malam berkelawar, berbedak sejuk.... tak pun berminyak angin. Alahai...sian laki kot ! Tak menarik ! Tak lalu nak tidur sekatil. Nak tahu tips rahsia rumah tangga? Mudah je .. mummy pikat suami dengan Baju Tidur Seksi.  Sungguh !! Nak Beli, Tapi Segan ? Erm..janganlah macam tu ...........


      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan

      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan

      Mummy akui, malu nak cerita bab begini. Malu  juga nak pakai seksi meksi depan suami. Malu nak beli baju tidur seksi. Argh...semuanya malu ! Sampai bila nak malu? Tapi, apabila fikir-fikir balik. Kanapa nak malu? Suami kita tu, kan? Para isteri di luar sana...Tak percaya ini adalah salah satu tips rahsia dalam berumah tangga? Ni lah sebenarnya rahsia yang telah mummy pecahkan. Ops !! Hehehe. Sebenarnya mummy banyak membaca dari rahsia bahagia rumahtangga .  Aummmmss...kalah malam pertama !

      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan


      BAJU TIDUR SEKSI NAK BELI TAPI SEGAN.


      Mummy memang malu nak pilih baju tidur kat pasar raya. Malu orang tengok ! Tapi..ada cara nak elakkan malu, mummy beli online je. Hehehe. Nak beli yang terlebih seksi, tak seksi, haaaa semua ada !

      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan

      Yang suami pula, nak beli tapi segan? Segan la kot kalau nak beli di tempat open kan? kalau nak belikan baju tidur isteri untuk suprise ke hadiah ke. Mesti malu nak beli di tempat terbuka, kan? Jadi..dah tau boleh beli baju tidur seksi ni secara online. Tak payah nak malu-malu lagi.



      BUKAN PENGALAMAN PERTAMA BERURUSAN DENGAN BAJU TIDUR PEREMPUAN NAK BELI TAPI SEGAN.


      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan




      Mummy akui, ada juga sifat takut nak beli online. Risau baju yang dapat tu tak serupa seperti dalam gambar. Kain jenis panas, keras dan akan jadikan kulit gatal. Tapi, pengalaman yang lalu,,, mummy pernah berurusan dengan nak_beli_tapi_segan. Memang tak mengecewakan. Kualiti kain baju tidur nak beli tapi segan ini sejuk, lembut, tak keras dan kainnya nampak berkualiti.

      Saiz boleh di dapati dari saiz kecil hinggalah ke saiz 4XL.


      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan

      Pengalaman lepas membeli dengan nak beli tapi segan. Boleh baca di SINI

      BAJU TIDUR SEKSI SEBAGAI HADIAH.

      Bagi yang tak ada idea nak berikan hadiah perkahwinan, ulangtahun pasangan, ulangtahun teman rapat atau sahabat handai. Baju tidur seksi ini boleh di jadikan sebagai hadiah. Menarik,kan !


      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan

      Sebenarnya, baju tidur ini penting untuk mengekalkan silaturrahim zahir dan batin untuk setiap pasangan. Orang kata... bab jodoh ini di tanganNYA. Tapi, banyak kes mummy terbaca banyak berkaitan punca penceraian dari kesilapan dalam bilik tidur. Wallauhalam.

      ISU SEKS PUNCA CERAI MENINGKAT !


      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan


      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan

      Isu kecil pun, boleh jadi satu isu yang besar. Kan? 






      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan
      Isteri Tidak Cantik ?


      Tips Rahsia Rumah Tangga Dengan Baju Tidur Seksi Nak Beli Tapi Segan


      Isteri kene layan Suami

      ”Seorang isteri itu belum menunaikan hak Allah selagi dia tidak menunaikan hak suaminya, jika suami berhajat kepadanya sedangkan dia berada di belakang tunggangan, maka janganlah dia menolak.” (Diriwayatkan oleh al-Thabarani dengan isnad yang baik. Berkata al-Haithami : Perawi hadis ini adalah perawi al-Sahih kecuali al-Mughirah bin Muslim, beliau adalah thiqah)

      Nabi shallallahu ’alayhi wa sallam berkata lagi : ”Jika seorang suami itu memanggil isterinya kerana berhajat kepadanya, maka pergilah kepadanya walaupun ketika itu dia sedang membakar roti.” (Diriwayatkan oleh Ahmad, al-Nasa-ie dan al-Tirmizi ; beliau berkata : hadis hasan sahih)

      Dalam hadis yang lain pula, Nabi shallallahu ’alayhi wa sallam berkata : ”Demi jiwaku yang ditanganNya, tiada seorang lelaki yang memanggil isterinya untuk bersama, lalu dia menolak, dan suami tidur dalam keadaan marah (tidak redha) maka malaikat akan melaknatnya hingga ke subuh.” (Diriwayatkan oleh al-Bukhari dan Muslim)

      Dalam sirah Ummahatul Mukminin radhiyallahu ’anhunna pula, kita dapat lihat dalam sebuah hadis, ’Aisyah radhiyallahu ’anha berkata : ”Dari ‘Aisyah radhiyallahu ‘anha : ‘Aku perlu melangsaikan beberapa hari puasa Ramadhan (yang ditinggalkan), dan tidaklah aku mengqadha’nya melainkan dalam bulan Sya’aban (kerana menyediakan diri untuk Rasulullah shallallahu ’alayhi wa sallam).” [Diriwayatkan oleh al-Bukhari dan Muslim]



      NAK BELI BAJU TIDUR SEKSI SECARA ONLINE?


      Mudah je nak membeli baju tidur seksi nak_beli_tapi_segan secara online. Hanya pilih baju di Instagram dan WhatsApps ke :

      IG name :
      Sales team : 018 24 88850


      Sales team : 017 257 1281


      Sales team : 018 24 888 50


      No phone sale team : 018 24 888 50

      Facebook: 




      Mempelam asam cili masam manis masin

      RESIPI MANGGA ASAM CILI

      Salam Ramadhan semua. Kembali lagi dengan perkongsian resepi mudah 30 Hari Ramadhan. Bulan puasa ni macam-macam selera yang datang.  Dah terlanjur rumah ada mangga muda tu kan. Terus mummy buat mangga asam cili. Perghhh..makan sejuk-sejuk mangga asam cili memang terangkat ! Kalau beli kat shopping mall, 100gm dan RM2-3.

      Kisah resepi Mangga Asam Cili ini dulu terkenal dengan viralnya. Tapi, memang sedap pun makan pedas-pedas ni. Peminat pedas kan !



      CARA BUAT MANGGA MUDA ASAM BOI BERCILI / JAMBU ASAM BOI BERCILI

      Kadabng-kadang buat guna asam boi putih masin. Tapi, tahu-athu je lah kan. Stoknya cepat habis. Jadi mummy gunakan asam boi merah. Kurang sedikit masinnya.


      Bukan je mangga muda mummy buat. Versi jambu batu pun buat sekali. Urmmmmph !! 


      Ada kalanya, mangga dah masak pun mummy belasah je guna resepi ini ! Hehehe. Pasar malam Selasa aritu, mummy dapat beli mangga dengan harga RM10 - 3 KG. Murah kan !

      CARA BUAT MANGGA MUDA ASAM BOI BERCILI / JAMBU ASAM BOI BERCILI


      • Buah Mangga / Jambu Batu - di potong
      • Cili padi - potong (Ikut kepedasan yang nak)
      • Sedikit gula dan garam
      • Asam boi - beberapa biji


      Resepi Epal Asam Boi Hijau Bercili di SINI


      Resipi Mudah Buat Sendiri Epal Hijau Asam Boi Cili Api

      Resepi mudah 30 Hari Ramadhan Kembali Lagi, dessert pulak kali ini ye ! :) Selalunya orang buat mangga muda untuk resipi asam boi bercili,kan ! Kali ini, mummy tukarkan ke epal hijau asam boi bercili. Erm...not bad ! Sodap! Epal hijau tu kan dah masam-masam, gaulkan dengan asam boi putih masin dan cili api potong. Sebab rumah mummy ini, buah epal meang ready stok. Dhia suka buah epal. Kat pasar malam 10 biji RM5, jadi..mummy campur-campur beli epal hijau dan merah. Maka, terjadilah resepi epal hijau asam boi bercili. Aummmms

      Tekak, dah lama kepingin nak makan macam ini. Nampak kat stall gerai jeruk tu.. Mak aiiiii. 100gm dah RM3 tak campur sos ke asam ! Penah beli sekali dalam beberapa hirisan jambu batu asam boi cili dalam RM5 lebih !

      Resipi Mudah Buat Sendiri Epal Hijau Asam Boi Cili Api


      Resipi Mudah Buat Sendiri Epal Hijau Asam Boi Cili Api


      3 BAHAN BUAT SENDIRI EPAL HIJAU ASAM BOI MASIN CILI API. RESIPINYA :-

      • 2 biji epal hijau 
      • 6 biji Asam Boi Masam Masin
      • 4 batang cili api


      Kalau ada yang nak tambah belacan, gula, garam atau serbuk asam boi pun boleh. 

      KOS MUMMY BUAT EPAL HIJAU ASAM BOI MASIN CILI API

      • Sebungkus epal hijau (12 biji) RM8.00, 1 biji RM0.66
      • Sebungkus Asam Boi (30 biji) RM2.00, 1 biji RM0.06
      • Cili api 100gm RM1.00, 4 batang RM0.10


      Kos sekali makan dalam RM1.80 (lebih kurang), murahkan ! Lagipun, tak susah pun buat nya.

      Oh, ya..mummy sejukkan dulu dalm peti ais. Makan sejuk-sejuk, sedap !

      Selamat mencuba


      Salam Nuzul Quran 2016

      SELAMAT MENYAMBUT HARI NUZUL AL-QURAN


      Salam Nuzul Quran 2016


      ” Sesungguhnya al-Quran ini memberi petunjuk kepada (jalan) yang paling lurus dan memberi khabar gembira kepada orang mukmin yang mengerjakan amal soleh bahawa bagi (mereka) disediakan pahala yang besar ” (al-Isra’ : 9)