Bowling di IOI MALL Putrajaya Pengalaman Pertama Dhia dan Dzal

Bowling di IOI MALL Putrajaya Pengalaman Pertama buat Dhia Batrisya dan Dzal Aidi Fiqry  ...


Bowling di IOI MALL Putrajaya Pengalaman Pertama buat Dhia Batrisya dan Dzal Aidi Fiqry 



Dhia yang sangat teruja dapat bermain bowling untuk kali partama. Si adiknya, Dzal Aidi pun sama. Bertepuk-tepuk tangan bila bola bowling di balingkan.




Mudah ada besi ini, tapi mak pak pun kene perati anak gak. Tak boleh anak bermain sendirian cenggitu je. Mummy / daddy tolong letakkan bola atas palang besi dan Dhia akan tolakkan bola bowling tu.


Jangan tak tahu, Dhia punya score ialah 110. Kalah mummy punya score tau! Si adik pun kita bagi pengalaman membaling bola bowling. Eh..eh.. baling ke tolak tu ye? belasah je lah ek! ;)







Aksi wajib kami ialah SELFIE!! Daddy sibuk nau, nak fokus main bowling. Tak nak kacau sangat. Mummy pun main gak, main baling-baling aje. Setelah 3 tahun puasa main bowling. Akhirnya, dapat gak main. Tahun pertama tak main bowling sebab mengandungkan Dhia, selepas bersalin pembedahan tu tak boleh angkat berat lagi. Dhia genap 1 tahun 3 bulan, adik Dhia pulak keluar. 

Udahnya gigit kuku ajelah ye!!


Selepas penat bermain bowling, Dhia terduduk dah....terus rampas handphone mummy. Dhia memang macam tu, bila dia dah puas,. Dia nak balik rumah. Sebab di rumah leh tengok tv sambil bermain. 



Adegan pembalingan bola bowling oleh daddy. hayun...yeayyyyyy!! Antara score balingan bola bowling daddy dan mummy. Tentunya, daddy lagi tinggi score dia. Mummy pun lama nau tak baling bola bowlingkan!!. hahahaha ALASAN!!



www.azlindaalin.com | nurazlindaazman@gmail.com
www.facebook.com/azlinda.alin.3 | www.instagram.com/azlinda.alin | www.twitter.com/azlinda_alin
Malaysian Parenting Blogger | Malaysian Lifestyle Blogger | Malaysian Beauty Blogger | Food | Travel

You Might Also Like

7 comments

  1. Salam...
    Singgah pagi di sini..
    kembali BW..=)
    bestnyer...

    ReplyDelete
  2. singgah sini :) boleh tlg jwb soalan kat --- http://emyyyyemyyyy.blogspot.com/2015/08/saya-ada-soalan-boleh-tolong-jawab.html hehehee mekasih

    ReplyDelete
  3. wahh best main boling...last main bulan 3 ari tu...

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum...

    wahh.. best nyer dapat main bowling...

    mselim3

    ReplyDelete
  5. wah ada besi gitu ekk utk baling bola?
    first time aida tgk...
    aida ni x reti main bowling.
    belasah aje.
    byk ke longkang aje, linda :)

    ReplyDelete
  6. 1st time tengok ada besi tuuu... huhu... yoorin pon lama dah tak main bowling...dah bertahun kot dari zaman belum kawin.. main je masuk longkang..point pon paling corot.hahaha

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda