6 Bahan Buat Aiskrim Sumi Yang Tengah Viral

Resipi Mudah A iskrim S umi J elly Yang Sedang Viral   Perggghh...cuaca panas-pa...

Resipi Mudah Aiskrim Sumi Jelly Yang Sedang Viral


 viral aiskrim sumi jelly

Perggghh...cuaca panas-panas gini, dapat pulak makan aiskrim sumi jelly yang tengah viral. Sejuk terus tekak tu !
 

Rupanya resipi buat viral aiskrim sumi jelly, mudah je. Mengikut tuan resepi aiskrim sumi yang telah di viral dari Group Masakan - Ena Zarina.



Resipi viral aiskrim sumi jelly, hanya perlukan 6 bahan utama iaitu :-

  • plastik aiskrim, 

  • susu pekat, 

  • susu cair, 

  • air masak, 

  • sumi jelly

  • sedikit garam. 


Mudah sahaja,kan. Tapi mummy tak buat pun viral aiskrim sumi jelly. Aiskrim ini pengasuh anak-anak yang bagi. Terima kasih ibu ! Kalau mummy rajin, nanti mummy buat viral aiskrim sumi jelly

Korang dah cuba ke? Sedap,kan viral aiskrim sumi jelly!
 

You Might Also Like

9 comments

  1. tak buat-buat jugak lagi ice cream ni....hehe

    ReplyDelete
  2. bahan utama tak ada, sumi dan plastik eskrim. habis semua kedai cari, out of stock..tunggu viral ni slow baru boleh buat kat rumah hahahaa

    ReplyDelete
  3. Tak pernah cuba lagi...nanti nak cuba..sekarang tengah bz..

    ReplyDelete
  4. kite buat dah tapi teksturnye kasar.. melecet lelangit makan..hihihi..macammane nk bg soft ek?

    ReplyDelete
  5. Nak buat tapi mood rajin tak mai lagi..

    ReplyDelete
  6. ha'ah laa.. susah betul nak cari plastik aiskrim tu sekarang ni..!! semua habis kena borong kot.. hehehehehe.. :)

    ReplyDelete
  7. Wah sedapnye...
    macam nak cuba buat tapi tak tahu bila?

    ReplyDelete
  8. jiran aida buat jugak ni.
    dia jual 30sen sebatang.
    tapi aida lom beli.
    anak2 batuk batuk.

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda