GATAL RUAM ANAK HILANG DALAM MASA 3 HARI DENGAN HABIBI OIL

12:55


HABIBI OIL MINYAK DARI BAHAN SEMULAJADI | GATAL RUAM ANAK HILANG DALAM MASA 3 HARI DENGAN HABIBI OIL







Budak-budak ini, cuaca panas je..gatal ! Kesian memang kesian ! Sebab Dhia dan Dzal ini, bukan sahaja gatal biasa, bila berpeluh terus jadi gatal ruam. Mummy sendiri kalau kene pun tak tahan miangnya tu ! Dan kali ini, mummy ambil inisiatif mencuba HABIBI OIL. Mummy dapat tahu yang produk HABIBI OIL ini dari bahan semulajadi. Bagus untuk anak-anak kecil. Mummy dah cuba dalam 2 minggu produk HABIBI OIL ini untuk hilangkan ruam gatal di kulit Dhia dan Dzal.


KANDUNGAN HABIBI OIL





  • Minyak Zaitun
  • Minyak Bunga Matahari
  • Minyak Kelapa Dara
  • Habbatussauda
  • Pati 40 Jenis Bunga


Dari Abu Hurairah, Nabi S.A.W. bersabda, “Makanlah MINYAK ZAITUN dan berminyaklah dengannya, kerana ada PENAWAR untuk 70  penyakit dan salah satu daripadanya adalah kusta.”


Hadis Tentang Khasiat HabbatusSauda (Jintan Hitam)
Dalam Ash-Shohihain diriwayatkan hadist dari Ummu Salamah dari Abu Hurairah R.A, bahwa Rasulullah SAW bersabda:
“Hendaklah kamu gunakan HabbatusSauda , karana didalamnya terdapat kesembuhan dari setiap penyakit, kecuali mati. Mati itu bermaksud kematian.”
Dalam riwayat Muslim:

“Tidak ada suatu penyakit, kecuali penyembuhannya ada didalam HabbatusSauda.”
Kajian Sains mendapati HABIBI OIL mengandungi vitamin A, B1, B2, C, D, E, K, Omega 3,6, 9 dan zat besi serta terbukti secara saintifik dan hasil testimoni dapat merawat, melembab dan melicinkan kulit serta meningkatkan antibodi.
Dalam penghasilan habibi oil, minyak zaitun merupakan pelengkap utama dan dibantu oleh ramuan terpilih untuk menjadikan Habibi oil kaya dengan khasiat serta penawar yang mampu merawat pelbagai masalah amnya adalah masalah kulit.

PEK BOTOL HABIBI OIL

Mummy terima HABIBI OIL dari bungkusan pos laju. Buka-buka je..nampak esklusif sangat packaging nya. 








Kotak mudah buka, botol plastik bertutup dan pam ini memudahkan mummy gunakannya. Jika anak pegang botol HABIBI OIL pun, tak perlu risau. Sebab bukan botol kaca.



TESTIMONI SELEPAS PENGUNAAN 3 HARI HABIBI OIL


Mula-mula, mummy macam tak percaya tau ! Ye ke dalam masa 3 hari boleh kurangkan gatal ruam anak-anak ni? Terus mummy pakaikan pada Dhia di bahagian pinggangnya dan Dzal Aidi di bahagian siku pelipat.

Selepas tiga hari memang berkurang ruamnya. Sebelum itu teruk, ada kesan luka calar sebab asyik menggaru. Dan, Dzal kurang menggaru dah !

Dhia pun sama, selesa je tengok tidur malamnya. Sesebelum ini, malam je menggaru..Minta garu ! Allahuakbar...sian sangat kalau anak-anak kene gatal ruam ini ! Nasib mummy jumpa HABIBI OIL.


TESTIMONI LAIN YANG SUDAH MENCUBA HABIBI OIL












CARA PENGGUNAAN HABIBI OIL


Picitkan beberapa titis HABIBI OIL pada tapak tangan. Ratakan dan sapukan selepas mandi pada kulit yang bermasalah.

HABIBI OIL BAU WANGI


Dhia jenis cerewat bab pemilihan minyak, kebanyakan minyak angi atau krim. Dhia tak mahu pakai sebab bau yang kurang wangi. Tapi, bila mummy pakaikan HABIBI OIL. Dhia panggil HABIBI OIL tu MINYAK WANGI. 



Mesti ada yang tertanya-tanya tentang produk HABIBI OIL kan? Di bawah ini , mummy nyatakan secara ringkas  khasiat dan kebaikan produk Habibi Oil.

Khasiat dan Kebaikan Habibi Oil.


  • Merawat kulit kering , kulit kusam, kegatalan serta kulit pecah pecah.
  • Sesuai digunakan untuk urutan badan keseluruhannya serta mampu bertindak melegakan urat saraf
  • Boleh merawat  masalah kelemumur,gatal kulit kepala
  • Membantu meminimumkan 'Stretch Mark' bagi ibu mengandung
  • Sesuai untuk kulit melecur akibat terkena api atau air panas.
  • Sesuai utk kegunaan bayi untuk urutan badan, kembung perut serta disapukan selepas mandi
  • Merawat ruam lampin bagi kanak kanak
  • Sesuai digunakan untuk cuaca terlalu sejuk bagi menghindarkan kulit dari kering & membantu mengawal suhu  badan daripada kesejukan
  • Membantu melembapkan kulit ketika berada didalam cuaca panas seperti cuaca di Mekah
  • Diperkaya dengan vitamin C & E untuk memberikan keanjalan & kelembapan kepada kulit
Secara keseluruhan, mummy sangat yakin dengan produk HABIBI IOL ini. Sebab sesuai untuk anak-anak mummy serta tiada bahan kimia merbahaya dalam produk HABIBI OIL. Tak perlu risau...semua bahan semulajadi yang terkandung dalam produk HABIBI OIL ini.

Jadi, mummy really recommended HABIBI OIL pada semua. Akhir sekali mummy berikan 8.5 / 10 bintang untuk produk HABIBI Oil.


Keterangan lanjut , boleh hubungi :-
Telefon : 019-7973633
Instagram : habibioil
Facebook : rahsia baby sihat tanpa ruam

You Might Also Like

9 comments

  1. baby je yang boleh guna ke ?

    ReplyDelete
  2. Bagus gak eh minyak nih. Nak try la..

    ReplyDelete
  3. kalau 3 hari tu memang cepat tu.
    botol pun kecik.
    senang nak selit mana-mana.
    boleh cari ni.

    ReplyDelete
  4. Bagus.. menarik. Simpan utk kegunaan anak2 kecil.di rumah.

    ReplyDelete
  5. Kak Nina pun guna Habibi Oil untuk melegakan ruam dan exema anak-anak. Suka bau nya yang fresh!

    ReplyDelete
  6. wah.. bagus nya. tgk ramuan pn da tahu khasiat habibi oil... musim panas panas ni bkn baby je dpt ruam.. org dewasa pun mendapat kak. hehe

    ReplyDelete
  7. Aydina guna satu badan... Wangiii je...

    ReplyDelete
  8. bagus minyak ini, kalau anak shaila kena ruam kelak bolehlah guna minyak ini...thanks for the sharing.

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab