Monday, 11 July 2016

Tema Purple Sedondon pada 1 Syawal

Selamat Hari Raya Aidilfitri  semua. Selamat bekerja bagi yang dah mula kerja hari ini. Amacam raya kali ni? Team mana? Hehehe Mummy? Mestilah #teamtayarumahmertua dan #temapurple. Tu merupakan hashtag kegemaran mummy di 1 Syawal - Aidilfitri 2016. Kemahen meriah lah hashtag di instagram dan facebook raya tu, kan ! Korang hashtag apa untuk raya ? 

TEAM PURPLE DI 1 SYAWAL


Pagi Raya selfie laki bini. Anak-anak syiok tidur lagi

Bertiga depan pak mertua pula.

selfie..jarang selfie cenggini. Ada makna selfie ni. Nanti mummy cerita details dan tulis di entri lain ye !

  Yeay..finally semua dah bangun. Bergambar reramai pula

Bawa anak main


time elok..dan time ragam. Biasalah kan. Budak-budak

Perkara wajib pagi raya. Ziarah kubur arwah mak. 

Alfatihah Mak, Nurimah Mohd Ali. Walau  kita tak pernah kenali dan tak pernah bersua muka di dunia ini. Tak akan pernahku lupakan untuk menghadiahkan alfatihah untukmu. Berjumpa kita di syurga nanti ;)

RAYA KEDUA - TEAM TSHIRT




Raya kedua ..pepagi sibuk ke Teaco dah. Cari ikan masin kurau. Pak mertua nak makan. Mummy n daddy tukang beli je. Masak...kita pass batton orang lain.

Mummy madak sup atm goreng dan cili api kicap. Pastu....terus gi beraya rumah kenalan daddy di sekitar Taiping.

Team Golden Coklat Raya Ketiga



Raya ketiga ni..adik ipar buat kenduri aqiqah. Tk sempat bergambar dengan daddy pun. Daddy superbusy buat kerja. Mummy busy jaga anak-anak je.

Selfie bertiga



Sempat lagi potong kek kali ketiga. Kali ini...raikan dengan sepupu belah Taiping. Bulan puasa hari tu. Tak berkesempatan nak ajak semua datang rumah makan kek.

9 comments:

  1. Selamat Hari Raya kak Linda. Moga lebaran kali ini lebih bermakna :)

    ReplyDelete
  2. Salam Aidilfitri!

    Uncle teringin nak sedondon… tapi famili uncle tak nak warna hitam! huhuhu!

    ReplyDelete
  3. happy family...selamat hari raya kak lynda..

    ReplyDelete
  4. Singgah baca! Selamat Hari Raya
    Jemput singgah blog :)
    Latest post: Ulang cerita raya 2016 - raya tanpa lemang http://shasafiez.blogspot.my/2016/07/ulang-cerita-raya-2016.html

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya! Hashtag tu typo. Bila baca bunyi dah lain. Hehe.

    ReplyDelete
  6. meriahnya Linda beraya...anak2 pun happy nampaknya...

    ReplyDelete
  7. Azzi: tq Azzi tak perasan langsung typo tu hehehe

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Thanks Yang Rajin :)

Google+ Followers

Followers