Shoplinks.Asia

LERY GROUP - 4 TIPS HAPUSKAN SERANGAN PEPIJAT DI RUMAH

Bila mana rumah ada anak kecil, mummy memang agak 'fussy' memilih produk , kebersihan, pembersihan rumah dan pencuci rumah. Kalau ...

Bila mana rumah ada anak kecil, mummy memang agak 'fussy' memilih produk , kebersihan, pembersihan rumah dan pencuci rumah. Kalau boleh, nak produk yang berasaskan bahan semulajadi, bebas kimia dan tak ada bahan yang boleh memudaratkan.






Produk pembersihan yang mummy suka sekarang ini ialah dari Lery Group yang berasaskan minyak pati serai wangi. Wangiiiii je rumah mummy tau ! Bab kebersihan dan kesihatan anak harus di jaga rapi, kerana imun badan anak-anak masih tak kuat. Mudah dapat penyakit jika tidak di jaga kebersihan dengan sempurna.


Selain itu, produk dari Lery group ini juga ada terdapat anti aedes, zika, semut dan pepijat. Bab pepijat ni yang bahaya. Sebab kita tak berapa nampak sangat, kecil je pepijat. Tapi..kecil-kecilnya cili api. Kita pun tak mahu pepijat beranak pinak dalam rumah kita,kan? Jom baca tips dari mummy untuk elakkan pepijat

4 Tips Hapuskan Serangan Pepijat Di Rumah Dengan Produk Lery Group


1. Cuci dengan bersih keseluruhan rumah anda.


2. Basuh segala tilam (yang nipis, tilam yang berat boleh spray kannya sahaja) , cadar, selimut serta katil anda dengan menggunakan air panas dan jangan lupa campurkan 1 tutup kecil LERY 2 in 1 multipurpose cleaner dan LERY insect repellent.


3. Vacum semua karpet dan tempat rekahan yang ada dengan mesin vacum berkuasa tinggi


4. Akhir sekali, semburkan lagi LERY 2in 1 multipurpose cleaner dan LERY insect repellent.


LERY GROUP PENGELUAR PRODUK PEMBERSIHAN PALING SELAMAT DARI MINYAK PATI SERAI WANGI 


Dah baca tips tadi,kan. Sekarang jom baca cerita serba sedikit info penuh tentang produk yang dikeluarkan oleh pihak LERY GROUP. 

Produk-produk keluaran LERY GROUP adalah berasaskan MINYAK PATI SERAI WANGI dan FORMULA yang dihasilkan adalah istimewa di mana TIADA BAHAN KIMIA, TIDAK KANDUNGAN DEET, TIADA KANDUNGAN ALKOHOL dan yang paling penting adalah SELAMAT UNTUK KANAK-KANAK. 

KEBAIKAN SERAI WANGI DARI PRODUK LERY GROUP 


Serai wangi ini bukan serai masak kat dapur tau. Serai wangi ni terkenal dlm perubatan moden dan pembersihan. Nak tahu lanjut apakah pula kelebihan serai wangi? 

Antara kelebihan serai wangi adalah:

  • serai wangi adalah merupakan agen pembersih yang semulajadi untuk membunuh bakteria.
  • serai wangi mampu mengatasi masalah bau yang kurang menyenangkan.
  • serai wangi adalah merupakan agen anti fungus.
  • serai wangi adalah merupakan agen penghalau serangga seperti lalat, cicak, semut, lipas, tikus, pepijat, agas-agas dan sebagainya.
  • serai wangi merupakan agen penghalau nyamuk terutama aedes dan zika.
  • serai wangi mampu menjadikan kulit menjadi lebih lembut dan lembab.
Ha..banyakkan kelebihan serai wangi ini !


PRODUK-PRODUK DARI LEVY GROUP - PRODUK PEMBERSIHAN PALING SELAMAT DARI MINYAK PATI SERAI WANGI 


Awal-awal tadi mummy ada beritahu yang produk ini ada mempunyai pelbagai manfaat. Dan, ada pelbagai jenis produk keluarannya. Antara produk dari Lery ialah :-



LERY GROUP PENGELUAR PRODUK PEMBERSIHAN PALING SELAMAT DARI MINYAK PATI SERAI WANGI


2 in 1 Multipurpose Cleaner dari Lery Group

Berharga RM 16.90 (1 liter) ,  RM9.00 (500ml) dan RM169.00 (10 liter)


LERY GROUP PENGELUAR PRODUK PEMBERSIHAN PALING SELAMAT DARI MINYAK PATI SERAI WANGI

Fungsi 2 in 1 Multipurpose Cleaner:


  • 80% agen penghalau serangga seperti lipas, semut, cicak, lalat, lipan, tikus dan sebagainya.
  • Dapat mengurangkan bau hapak pada sofa, karpet, tilam dan bantal.
  • Dapat membunuh pepijat pada tilam, bantal, sofa dan karpet.
  • Dapat membersihkan sebarang permukaan seperti lantai, kabinet, meja dan sebagainya.
  • Dapat menghilangkan kotoran degil seperti kotoran yang bergetah dan gris.
  • Dapat menghilangakan kotoran degil pada pakaian.

Cara Penggunaan:


  • Hanya perlu campurkan 2 penutup sukatan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dengan setengah air baldi (bagi 1 botol 1 liter atau 10 liter) dan mop.
  • Untuk masalah serangga serius, para pelanggan perlu mengemop sebanyak 2 kali sehari untuk 3 hari berturut-turut.
  • Untuk tujuan mencuci lantai, tandas dan sebagainya, hanya semburkan sedikit mengikut anggaran masing-masing, kemudian sental dan bilas.
  • Untuk tujuan mengelap sebarang permukaan seperti meja, cermin, tingkap dan sebagainya, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan lap. Tidak perlu bilas sebagainya, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan biarkan. Semburan perlu dilakukan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut.

LERY GROUP PENGELUAR PRODUK PEMBERSIHAN PALING SELAMAT DARI MINYAK PATI SERAI WANGI

Insect Repellent Lery Group

Harga untuk Insect Repellent RM7.90 (55 ml), RM 30.00 (1 liter) , RM15 (500ml)

Fungsi Insect Repellent Lery Group

  • 100% bertindak sebagai agen penghalau serangga dan tikus (terutama masalah serangga yang serius)
  • Bertindak sebagai pengganti kepada AEROSOL yang TIDAK merbahaya kepada kanak-kanak.
  • Bertindak sebagai 100% agen untuk mencegah dan menghilangkan bau bilik yang hapak.
  • Bertindak sebagai aromaterapi yang berfungsi melegakan tekanan emosi dan membunuh bakteria di dalam udara.
  • Bertindak sebagai penghalau semut dan serangga yang lain pada tumbuh-tumbuhan .
  • 100% dapat membunuh anai-anai.

Cara Penggunaan Insect Repellent Lery Group:
  • Hanya semburkan Insect Repellent pada bahagian yang diinginkan. TIDAK PERLU dilap. 
  • Untuk masalah serangga yang serius semburkan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut. 
  • Untuk masalah bilik yang berbau hapak, campurkan Insect Repellent dengan sedikit air (mengikut anggaran masing-masing dan keluasan bilik) ke dalam mesin aromaterapi dan pasangkan untuk setiap 1/2 jam (mengikut tahap masalah bau hapak tersebut). 
  • Untuk mengelakkan dari serangga pada tumbuh-tumbuhan, hanya semburkan Insect Repellent pada tumbuh-tumbuhan dan biarkan. 

LERY GROUP PENGELUAR PRODUK PEMBERSIHAN PALING SELAMAT DARI MINYAK PATI SERAI WANGI

Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika 

Shower gel ni paling mummy suka sebab anti Aedes dan Zika. Kandungannya sebanyak 500ml . Harga pun mampu milik RM 16.90


Fungsi Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika 500ml

  • Bertindak sebagai gel mandian yang mencegah dari terkena gigitan nyamuk Aedes dan Zika.
  • Melembutkan kulit.
  • Menyegarkan badan.
  • Air bilasan mandian yang mengalir ke saluran paip dapat menghalau serangga-serangga yang berada di dalamnya seperti lipan, cacing halus dan semut.
  • Mengharumkan bilik mandi.
  • Dapat membunuh bakteria pada kulit.
  • Dapat dijadikan sebagai losyen bagi mencegah gigitan nyamuk terutama apabila menyertai aktiviti perkhemahan dan merentas desa.

Cara Penggunaan:

  • Letakkan sedikit Citronella Shower Gel Anti Aedes dan Zika pada tapak tangan dan campurkan sedikit air dan lumurkan pada badan serta bilas.
  • Bagi penggunaan losyen, hanya lumurkan sedikit pada lengan dan kaki atau leher sebelum memulakan aktiviti perkhemahan dan merentas desa.


LERY GROUP PENGELUAR PRODUK PEMBERSIHAN PALING SELAMAT DARI MINYAK PATI SERAI WANGI


Moisturizing Hand Wash 

Moisturing Hand Wash dari Levy Group ini berharga RM 15.90

Antara fungsi dan kebaikannya:-

Fungsi Moisturizing Hand Wash:

  • Dapat membunuh bakteria pada tangan.
  • Dapat melembutkan tangan.
  • Air bilasan tangan yang mengalir ke dalam saluran paip dapat membunuh serangga di dalamnya.

Cara Penggunaan:
Letakkan sedikit cecair pencuci tangan pada tapak tangan, gosok dan bilas.



LERY GROUP PENGELUAR PRODUK PEMBERSIHAN PALING SELAMAT DARI MINYAK PATI SERAI WANGI


Kombo Kembara 

Jika ada yang mahu set bajet. Mummy suggest kan Kombo kembara. Yang mengandungi Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika 100ml, Moisturizing Hand Wash 100 ml dan Insect Repellent 55ml. Harganya pula tak mahal pun. Hanya RM 29.00 sahaja untuk 3 barang ini.


Mummy dah cuba produk ni, mummy sangat recommended pada semua. Kerana selain bahannya dari bahan semulajadi. Iannya juga banyak manfaat dan kebaikan.

Pembelian online lazada boleh dapati di SINI.

LAMAN WEB LERY GROUP
LAMAN FACEBOOK LERY GROUP
LAMAN INSTAGRAM LERY GROUP

LERY GROUP SDN. BHD.
SC-SG-24, JALAN UP1/1D
SPRING VILLA , UKAY PERDANA
68000 AMPANG, SELANGOR DARUL EHSAN

MALAYSIA.

HOTLINE:
+6016 644 9105

CUSTOMER CARE HOTLINE:
+6019 296 9756


You Might Also Like

7 comments

  1. tilam pun nak kena basuh ? berat tu... tapi memang suka bau serai wangi... best !!!

    ReplyDelete
  2. bagus nie...
    untuk kegunaan di rumah...

    ReplyDelete
  3. Baru perasan kak linda dah tukar template ye. Suka template ni lagi kemas dan ringkas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aritu blog problem..ngt template prob hehehe rupanya link iklan problem

      Delete
  4. bagus product ni..xde chemical kan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -