Shoplinks.Asia

Penatnya Shopping di Bulan Puasa !

Hi korang ! Hamboi-hamboi semua dah siap pi shopping raya, ye? Kemahen mummy baca blog, cuci mata FB dan IG korang shopping sana sinun. Ba...

Hi korang ! Hamboi-hamboi semua dah siap pi shopping raya, ye? Kemahen mummy baca blog, cuci mata FB dan IG korang shopping sana sinun. Bape pasang baju dan kasut raya tahun ni? Mummy pula, tak shopping sangat tahun ni, excited nak sambut orang baru. EH, orang lama pun tak lupa. Sebenarnya, persiapan raya Dhia dan Dzal dari awal tahun dah kumpul sedikit demi sedikit. Tapi, kalau kata tak shopping langsung pada bulan Ramadhan macam penipu lah pulak,kan. Tapi, penatnya shopping di bulan puasa.

Penatnya Shopping di Bulan Puasa !

Ha..percaya tak, bila mummy kata penatnya shopping di bulan puasa? Tengok tu dedua budak kepenatan. Hahaha ! Teman beli barang rumah je pun, bukan teman pi shopping baju raya ! Kalah orang yang puasa. 

Padahal siap bawa bekal air kotak, air kosong dan macam-macam bekal hado.

Tapi seronok lahai semalam pi shopping. Walaupun public holiday, tapi tenang sungguh lah AEON Cheras Selatan tu. Kebiasaannya, penuh dengan orang walaupun hari bekerja.

Tahun ni, daddy save sedikit part wardrobe mummy, sebab dalam pantangkan. So, baju raya ke kasut raya ke. Semua tak perlu. Pakai mana hado untuk amek gambar pagi raya je lah !

Yang penting anak-anak je lah.  Since, Dhia tak faham apa itu raya. Nak baju raya, kasut raya. Walau hakikatnya..korang semua beraya duduk dalam rumah je.

Huhuhu..sedih jugak lah kan, raya kali ni tak bawa bebudak tu jenjalan. Tengoklah nanti acaner daddy arrange atau ikut lah Tok Mak tu pi beraya memana.

Daddy pun tak ala kadar je tahun ni..semua amek mood berpantang mummy hehehe.


You Might Also Like

5 comments

  1. Linda tunggu hari..lepas ni berpantang time raya kan...sabo jer la banyak2 ye...sblom pantang ni makan dulu apa nak makan...

    ReplyDelete
  2. Alolo penatnya dia teman shopping barang rumah ye. Sampai terlena tidur tu.

    ReplyDelete
  3. Hihii comel je yg dlm troli tu.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -