SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA

SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA - Penjagaan muka dan wajah memang agak sinonim dengan kaum wanita. Begitu  juga lah dengan mummy. Wajib ada set penjagaan muka untuk bebas minyak, cerah sempurna, kekal bersih, sihat dan bermaya. Jadi, kali ini, tanpa ragu-ragu mummy menggunakan produk yang di kenali ramai iaitu SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA


SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA


Set SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA ini di namakan SET AYU, semoga wajah dan air muka mummy bertambah ayu.. heee gitu.... Eh, bukan mummy sorang je boleh ayu. Korang yang baca pun boleh ayu, kulit bebas minyak dan cerah sempurna tau !

SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA


TENTANG SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA


Proses pencerahan kulit wajah menjadi lebih cepat dan efektif apabila kulit berada dalam keadaan yang sihat serta mempunyai oksigen yang mencukupi. Keadaan udara yang tercemar serta sinaran UV yang berbahaya menyebabkan oksigen yang terdapat di dalam kulit semakin berkurangan.Tambahan pula, ramai tidak sedar akan sinaran IR (Infra-merah) daripada matahari dan benda berbahang dapat menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap.


Memahami impian setiap gadis untuk memiliki kulit wajah cerah sempurna, SAFI jenama halal no 1 tempatan memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabunganNano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna. Kelahiran baharu dalam legasi kecantikan SAFI ini dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite.

PESANAN PENGURUS PEMASARAN SAFI


Menurut Pengurus Pemasaran SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman “Kami di keluarga SAFI menggambarkan SAFI BALQIS sebagai sahabat sejati yang sentiasa sedia memberikan nasihat kecantikan untuk anda tampil cerah secara semulajadi dan yakin.Dengan kelahiran baharu SAFI BALQIS OxyWhite bukan sahaja memberikan kulit 2 tona lebih cerah, malah menjadikan kulit sihat dari dalam secara semulajadi.Setiap satu daripada variasi produknya memberikan manfaat Halal terbesar di Asia Tenggara ini menggunakan sumber bahan global yang berkualiti tinggi dan tidak diuji pada haiwan, agar dapat menjamin keberkesanan produk dan memperkukuhkan falsafah SAFI- Selamat dan Suci. Gabungan teknologi serta kepakaran yang kami ada menjadikan produk tempatan ini setanding dengan produk jenama antarabangsa,” jelas Puan Mahsuri 


Kata beliau lagi, “Formulasi OxyWhite terhasil daripada gabungan teknologi Nano Oxygen dengan Nano Biowhite supaya kulit wajah kelihatan sihat berseri dan cerah sempurna. Teknologi Nano Oxygen bertindak membebaskan oksigen tambahan kedalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit supaya membantu Nano BioWhite untuk mempercepatkan proses pencerahan kulit secaraefektif dengan memperlahankanpembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit. Hasilnya, kulit menjadi lebih sihat berseri dan cerah sempurna”.


“Bukan sekadar menggabungkan dua jenis teknologi nano, keberkesanan formulasi sedia ada turut dipertingkat di dalam produk baru ini. Penanggal solekan SAFI kini dilengkapi dengan teknologi Micellar yang mampu menanggal solekan, minyak dan habuk dalam satu sapuan pada permukaan wajah. Manakala manfaat perlindungan yang terkandung dalam Krim Siang SAFI juga dipertingkat dengan teknologi Pelindung IR (Infra-Merah) bagi melindungi wajah daripada sinaran Infra-Merah dari matahari dan bahang yang boleh menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap” 


Menambah keceriaan dalam legasi kecantikan keluarga SAFI, SAFI berbangga untuk memperkenalkan Sarah Hildebrand, pelakon, model serta pengacara program televisyen sebagai duta SAFI BALQIS OxyWhite.“Bagi kami, Sarah merupakan epitome gadis masa kini.Beliau mempunyai personaliti yang bersahaja, namun penuh dengan kecantikan dalam setiap aspek. Raut wajah yang manis, tutur kata yang lembut, perwatakan yang ceria dan penuh jenaka tetapi masih mengekalkan ciri-ciri kesopanan dalam tingkah laku. Sikapnya yang aktif dan sentiasa kelihatan segar di lapangan kerjaya, meniup nafas baharu dalam industri. Setiap gerakannya yang mempesona menjadikan Sarah individu yang paling sesuai sebagai Gadis Balqis terbaharu kami,” terang Puan Mahsuri.


Mengulas tentang kredibiliti Sarah mempromosikan SAFI BALQIS OxyWhite, Puan Mahsuri berkata, “Dengan personaliti down to earth Sarah, beliau akan membawa SAFI BALQIS untuk lebih dekat dengan pengguna, khususnya para gadis yang mengimpikan kulit wajah cerah sempurna. Dengan pengalaman sendiri beliau sebagai pengguna dan duta SAFI BALQIS OxyWhite, Sarah akan menjadi contoh, dan ‘sahabat sejati’ dalam membantu gadis-gadis seusia mencari solusi pencerahan wajah yang terbaik. Sikapnya yang mesra dan mudah didekati membawa keyakinan terhadap produk kami bagi menyampaikan mesej kecantikan kepada semua wanita”.

Alami kulit wajah yang cerah dan sihat dengan tona lebih sekata melalui rejim penjagaan Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Safi BALQIS OxyWhite yang dicipta khas untuk setiap gadis.

Formulasi baharu SAFI BALQIS OxyWhite hadir dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah di bawa kemana sahaja.Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite bagi kulit wajah normal, manakala gabungan rona jingga dan kuning yang memberikan mood ceria dan penuh keyakinan pula digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite kawalan minyak.


Seiring dengan rekaan pembungkusan berwajah baharu ini, SAFI turut menukar reka bentuk logo dan tipografi agar kelihatan lebih moden, dan menarik perhatian pengguna. Logo baharu ini tampil lebih simple & trendy sepadan dengan personaliti SAFI BALQIS yang muda, segar dan yakin sentiasa. 


Berikan nafas baharu pada kulit wajah anda melalui rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite yang berikut:


Rangkaian Produk Penjagaan Kulit SAFI BALQIS OxyWhite (Untuk Kulit Wajah Normal)


SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA

SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka 
Saiz Pek : 50g/ 100g 
RCP : RM7.30/ RM12.30 (selepas 6% GST) 

Aktiviti harian dan faktor persekitaaran punca kulit kotor, kusam dan tidak bermaya. Formulasi dengan Teknologi Mikro-Buih yang mewah berkrim ini bertindak: 

a) Membersih jauh ke dalam liang pori 
b) Menghilangkan baki kotoran dan sisa solekan 
c) Mengekalkan kelembapan selepas penggunaan 
d) Sesuai untuk semua jenis kulit 


SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA


SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar 
Saiz Pek : 100ml 
RCP : RM10.90 (selepas 6% GST) 
Liang pori akan terbuka selepas membersih kulit wajah lalu menyebabkan kulit terdedah kepada kotoran. Penyegar SAFI BALQIS OxyWhite bertindak: 


a) Mengecilkan liang pori agar kulit wajah bersih dengan Ekstrak Cendawan 
b) Menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan 
c) Memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol


SAFI BALQIS OXYWHITE UNTUK KULIT WAJAH BEBAS MINYAK DAN CERAH SEMPURNA

SAFI BALQIS OxyWhite Pelembap Gel 
Saiz Pek : 45g 
RCP : RM 20.20 (selepas 6% GST) 
Pelembap gel yang berasaskan air dengan tekstur ringan yang memberi lembapan sehingga 24 jam bertindak: 


a) Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah 
b) Vitamin B3 menyamaratakan tona kulit muka 
c) Asid Hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan 
d) Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit 
e) Sesuai untuk kulit kombinasi dan kulit berminyak, siang ataupun malam.


Produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI@safimalaysia dan saluran Youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia

6 Comments

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com

 1. Wah Safi dah berwajah baru :)

  ReplyDelete
 2. kita dah guna pelembab safi ni..memang best

  ~ Kisahsidairy~

  ReplyDelete
 3. produk safi memang best. sejak remaja dah try. tapi ni dah besar sikit memcm produk lain nak try

  ReplyDelete
 4. Nieyl masih lagi setia pakai produk rangkaian safi ni... :)

  ReplyDelete
 5. Akak guna safi rania gold...memang guna yang ni je

  ReplyDelete
 6. Kak nina pun guna moisturising gel Safi Balqis Oxywhite ni... best!

  ReplyDelete

Post a Comment

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com

Previous Post Next Post