Hari Pertama Persekolahan dan Pendaftaran TABIKA KEMAS

Hari Pertama Persekolahan dan Pendaftaran TABIKA KEMAS - Hai semua. Rasanya, masih belum terlambat lagi untuk mummy ceritakan kisah hari p...

Hari Pertama Persekolahan dan Pendaftaran TABIKA KEMAS - Hai semua. Rasanya, masih belum terlambat lagi untuk mummy ceritakan kisah hari pertama persekolahan anak-anak di tahun 2019. Dhia berumur 6 tahun untuk tahun 2019. Kali kedua bersekolah, memang alhamdulillah tak ada drama lagi dah ! 

Manakala adiknya, Dzal berumur 5 tahun, tahun ini. Mummy juga yakin Dzal juga tak ada masalah besar. Sebab Dzal ni, senang handle ! Kena pandai cakap dengannya,. amek mood dia. InsyaAllah dia okay. 

Hari Pertama Persekolahan dan Pendaftaran TABIKA KEMAS



Si adiknya pun, kemahen bangun awal pagi. Ikut hantar kakak dan abangnya ke sekolah juga. Tapi, kami tak di benarkan bersidai di sekolah. Memang tetiap tahun gitu rules cikgu Dhia ni.

Ibu bapa di kehendaki balik selepas menghantar anak ke sekolah.

Mummy pun suka juga cara begini. Biarkan anak berdikari sket., Haha..padahal pukul 10 pagi tu mummy ada mengintip juga haha. Dah rumah depan sekolah kan.

Alhamdulillah, memang dedua ni okay je pada Hari Pertama Persekolahan dan Pendaftaran TABIKA KEMAS



Mummy daddy cuti, syok la datng sat haha. Daim lah suka sangat, dapat jenjalan. Budak tu, kaki jalan !

Tahun ni, daddy amek cuti sehari je. Manakala, mummy amek cuti 2 hari. Gatal cuti bebanyak hahaha. Sebenarnya, ada few things juga nak kena settle, kira HALAL lah cuti 2 hari ye !








Hari Pertama Persekolahan dan Pendaftaran TABIKA KEMAS look a like hehehe. 










Hari kedua pula, memasing dah pandai bawa diri. Dah pandai Dzal letakkan kasut, simpan buku dan berkawan dengan kawan-kawan. 

Kakak ada kawannya sendiri, manakala adiknya pun ada kawannya sendiri.

Tak ada istilah berkepit adik beradik.

Bila dapat wasap dari cikgu, tengok gambar anak-anak (nanti mummy share di entri yang lain ye). Lega hati mummy. Mummy daddy dah boleh bekerja dengan tenang.

Terima kasih anak-anak, berikan kerjasama ! Belajar rerajin ye !


Baca Ini Juga


11 comments

  1. Alhamdulillah....
    masing² boleh biasakan diri...
    berkawan...:)

    ReplyDelete
  2. Yeay...Dzal dah school sama dengan kakak...wah dah dapat kawan dah..apasal muka masam je tu...

    ReplyDelete
  3. senang hati ye kak. samalah bebudak ni pun sekelas tapi si Abang taknak melayan adiknya. si Gegirl pulak manja manja nak berkepit haha

    Lepas tu bila tanya nama kawan kawan, katanya tak tahu. aduhh

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah seronok budak2 ni bersekolah

    ReplyDelete
  5. dzal..beg tu cam besar je..hehe..tapi somel..kemain dengan beg spiderman dia..

    ReplyDelete
  6. bagus lah, tak drama . konsep tadika tu pun bagus. biar dia tahu dia kena sekolah mummy daddy kena.kerja

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah. pandai jaga diri dah anak-anak ya

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah.. pandai mereka menyesuaikan diri..

    ReplyDelete
  9. berdua dah skola ekk, alin.
    bagus dhia & dzal. behave sungguh.
    da besar, kan :)

    ReplyDelete
  10. hihi comel reaksi muka ank akak. hehe.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -