MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH

MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH - mummy perasan sesebelum ni, ramai kawan-kawan rasa mengeluh di Group Whatsapp sekolah anak ma...

MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH - mummy perasan sesebelum ni, ramai kawan-kawan rasa mengeluh di Group Whatsapp sekolah anak masing-masing. Kadang-kadang pagi tu, penuh dengan ucapan selamat pagi, wish itu, wish ini. So far, bagi mummy lah...mummy okay je bab tu semua. Lantak pi lah nak ucap apa pun kan. Tapi..tapi..kalau kat group whatsapp sekolah tu boleh mengganggu rutin kami suami isteri. Bab ini, boleh jadi marah.

MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH


MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH - mummy perasan sesebelum ni, ramai kawan-kawan rasa mengeluh di Group Whatsapp sekolah anak masing-masing. Kadang-kadang pagi tu, penuh dengan ucapan selamat pagi, wish itu, wish ini. So far, bagi mummy lah...mummy okay je bab tu semua. Lantak pi lah nak ucap apa pun kan. Tapi..tapi..kalau kat group whatsapp sekolah tu boleh mengganggu rutin kami suami isteri. Bab ini, boleh jadi marah.    MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH       MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH. Apa yang boleh naikkan marah kami suami isteri??? Okay ...kita baca conversation Whatsapp ni dulu ye.     017-32*** - Tolong mintak Dzal beyblade Aisy Ammar nanti saya datang amik  Mummy - Dzal ambil beyblade Aisy Ammar ke  017-32*** - Hihi biasala budak,kan...saya nak ajar die jaga barang sendiri..dah ade kat sy, jangan marah Dzal..dia tak salah (masa ini, mummy tengah attend meeting client kat KL. Memang tak baca habis..tapi dari ayat awal-awal tu macam salahkan Dzal dan ayat pusing-pusing cakap nak ajar anak. Dan..mummy tak perasan "dah ada kat saya" sebab ayat ko macam ******. Tolong lah straight to the point, aku banyak keje wei..tak kuasa nak hadam penulisan ko tungang langgang)            Mummy - Malam tadi cek beg Dzal tak de, nanti balik kerja saya tanya mana beyblade tu    Agaknya daddy perasan mummy tak jawab sebab tengah meeting. Daddy sambung conversation .    Daddy - Dah di pulangkan ke?  017-323*** Eh dah di pulangkan..hihi  017-323*** Udah...sbb Aisy Ammar sekolah kejap je tadi.,.selalu tak bawa mainan, harini sebab menangis nak g sekolah tadi.    Ok fine ! Kesimpulannya, beyblade tu dah ada pada ananknya "Aisy Ammar". Mummy nak je tanya lagi...dalam group tu, dah dapat, apasal nak tanya lagi? Dan kenapa nak mentioned nama Dzal??? Dzal pun masih dalam sekolah lagi (waktu balik sekolah 12 tengah hari). Tapi..malas pulak nak besarkan cerita. Just tak balas lah..senyapkan aje lah.  Mummy pelik kadang-kadang mak jenis gini..ko dah lah tak kerja..ambil anak tu kat sekolah. Ko boleh je tanya Dzal tu,kan? Nak meroyan kat group tak tentu hala tu ...apa pasal??    Kalau anak-anak kami ambil barangan orang dan bawa balik ke rumah. YES! Kami admit kesalahan anak-anak kami. Memang lunyailah tangan depa tu nanti daddy kerjakan.  Tapi, anak-anak kami tak bawa pun beyblade anak beliau.    Anak kami pun ada 4 set beyblade kat rumah. So far, tak jakun dan hadap sangat beyblade tu ha !  Dah petang sedikit, mungkin mak budak tu serba salah, PM mummy minta maaf. Eh..pandai PM rupanya hahaha. Kenapa tak minta maaf dalam group tu???  Takut...malu??   Apapun, memang mummy maafkan, ni semua pengajaran buat semua dalam group tu ! Jangan nak melenting ikut nafsu menggila tu haa..  Pakai akal dan fikiran yang Allah dah berikan !

MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH. Apa yang boleh naikkan marah kami suami isteri??? Okay ...kita baca conversation Whatsapp ni dulu ye. 

017-32*** - Tolong mintak Dzal beyblade Aisy Ammar nanti saya datang amik
Mummy - Dzal ambil beyblade Aisy Ammar ke
017-32*** - Hihi biasala budak,kan...saya nak ajar die jaga barang sendiri..dah ade kat sy, jangan marah Dzal..dia tak salah (masa ini, mummy tengah attend meeting client kat KL. Memang tak baca habis..tapi dari ayat awal-awal tu macam salahkan Dzal dan ayat pusing-pusing cakap nak ajar anak. Dan..mummy tak perasan "dah ada kat saya" sebab ayat ko macam ******. Tolong lah straight to the point, aku banyak keje wei..tak kuasa nak hadam penulisan ko tungang langgang)



MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH - mummy perasan sesebelum ni, ramai kawan-kawan rasa mengeluh di Group Whatsapp sekolah anak masing-masing. Kadang-kadang pagi tu, penuh dengan ucapan selamat pagi, wish itu, wish ini. So far, bagi mummy lah...mummy okay je bab tu semua. Lantak pi lah nak ucap apa pun kan. Tapi..tapi..kalau kat group whatsapp sekolah tu boleh mengganggu rutin kami suami isteri. Bab ini, boleh jadi marah.    MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH       MACAM-MACAM HAL KAT GROUP WHATSAPP SEKOLAH. Apa yang boleh naikkan marah kami suami isteri??? Okay ...kita baca conversation Whatsapp ni dulu ye.     017-32*** - Tolong mintak Dzal beyblade Aisy Ammar nanti saya datang amik  Mummy - Dzal ambil beyblade Aisy Ammar ke  017-32*** - Hihi biasala budak,kan...saya nak ajar die jaga barang sendiri..dah ade kat sy, jangan marah Dzal..dia tak salah (masa ini, mummy tengah attend meeting client kat KL. Memang tak baca habis..tapi dari ayat awal-awal tu macam salahkan Dzal dan ayat pusing-pusing cakap nak ajar anak. Dan..mummy tak perasan "dah ada kat saya" sebab ayat ko macam ******. Tolong lah straight to the point, aku banyak keje wei..tak kuasa nak hadam penulisan ko tungang langgang)            Mummy - Malam tadi cek beg Dzal tak de, nanti balik kerja saya tanya mana beyblade tu    Agaknya daddy perasan mummy tak jawab sebab tengah meeting. Daddy sambung conversation .    Daddy - Dah di pulangkan ke?  017-323*** Eh dah di pulangkan..hihi  017-323*** Udah...sbb Aisy Ammar sekolah kejap je tadi.,.selalu tak bawa mainan, harini sebab menangis nak g sekolah tadi.    Ok fine ! Kesimpulannya, beyblade tu dah ada pada ananknya "Aisy Ammar". Mummy nak je tanya lagi...dalam group tu, dah dapat, apasal nak tanya lagi? Dan kenapa nak mentioned nama Dzal??? Dzal pun masih dalam sekolah lagi (waktu balik sekolah 12 tengah hari). Tapi..malas pulak nak besarkan cerita. Just tak balas lah..senyapkan aje lah.  Mummy pelik kadang-kadang mak jenis gini..ko dah lah tak kerja..ambil anak tu kat sekolah. Ko boleh je tanya Dzal tu,kan? Nak meroyan kat group tak tentu hala tu ...apa pasal??    Kalau anak-anak kami ambil barangan orang dan bawa balik ke rumah. YES! Kami admit kesalahan anak-anak kami. Memang lunyailah tangan depa tu nanti daddy kerjakan.  Tapi, anak-anak kami tak bawa pun beyblade anak beliau.    Anak kami pun ada 4 set beyblade kat rumah. So far, tak jakun dan hadap sangat beyblade tu ha !  Dah petang sedikit, mungkin mak budak tu serba salah, PM mummy minta maaf. Eh..pandai PM rupanya hahaha. Kenapa tak minta maaf dalam group tu???  Takut...malu??   Apapun, memang mummy maafkan, ni semua pengajaran buat semua dalam group tu ! Jangan nak melenting ikut nafsu menggila tu haa..  Pakai akal dan fikiran yang Allah dah berikan !

Mummy - Malam tadi cek beg Dzal tak de, nanti balik kerja saya tanya mana beyblade tu

Agaknya daddy perasan mummy tak jawab sebab tengah meeting. Daddy sambung conversation .

Daddy - Dah di pulangkan ke?
017-323*** Eh dah di pulangkan..hihi
017-323*** Udah...sbb Aisy Ammar sekolah kejap je tadi.,.selalu tak bawa mainan, harini sebab menangis nak g sekolah tadi.

Ok fine ! Kesimpulannya, beyblade tu dah ada pada ananknya "Aisy Ammar". Mummy nak je tanya lagi...dalam group tu, dah dapat, apasal nak tanya lagi? Dan kenapa nak mentioned nama Dzal??? Dzal pun masih dalam sekolah lagi (waktu balik sekolah 12 tengah hari). Tapi..malas pulak nak besarkan cerita. Just tak balas lah..senyapkan aje lah.

Mummy pelik kadang-kadang mak jenis gini..ko dah lah tak kerja..ambil anak tu kat sekolah. Ko boleh je tanya Dzal tu,kan? Nak meroyan kat group tak tentu hala tu ...apa pasal??

Kalau anak-anak kami ambil barangan orang dan bawa balik ke rumah. YES! Kami admit kesalahan anak-anak kami. Memang lunyailah tangan depa tu nanti daddy kerjakan.

Tapi, anak-anak kami tak bawa pun beyblade anak beliau.

Anak kami pun ada 4 set beyblade kat rumah. So far, tak jakun dan hadap sangat beyblade tu ha !

Dah petang sedikit, mungkin mak budak tu serba salah, PM mummy minta maaf. Eh..pandai PM rupanya hahaha. Kenapa tak minta maaf dalam group tu???

Takut...malu??

Apapun, memang mummy maafkan, ni semua pengajaran buat semua dalam group tu ! Jangan nak melenting ikut nafsu menggila tu haa..

Pakai akal dan fikiran yang Allah dah berikan !


Baca Ini Juga


7 comments

  1. Cakap pasal hal whatsapp group skolah ni..
    smlm baru ade kawan story dkt nieyl psl group sekolah ni...
    ish²..macam² hal..klu x ibu bapa...hal cikgu..kekeke

    ReplyDelete
  2. Kadang geram lah juga kan kalau jadi macam nie ya Linda.. tak cek bebetul dulu terus nak masuk group.. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. sha baca pun geram.. Boleh je PM tepi.. Tak payah nak bubuh dalam group tu.. Hadoi.. saja je nak menduga kesabaran orang..

    ReplyDelete
  4. Kalau saya kak terus pm tepi ..saya tak suka hal hal kaitan anak anak di sekolah nak cerita dalam group ...saya baca pun geram .seolah olah tuduh dzal .padahal beyblade tu kt anak dia .motif ?

    ReplyDelete
  5. aduh..bikin stress je kan, mummy..selalu gak terbaca pasal parents ngadu grup whatsapp sekolah anak2 ni..kdg pangai parents lain tu yang buat kita stress...bgi saya tak perlu kot grup whatsapp sekolah anak2 ni..buat cam style kita dulu..klu cikgu nak apa2, biar cikgu bitau time sekolah tu..anak2 kena tulis dlm buku..bgi dorang bertanggungjawab..ni sikit2 semua dlm grup whatsapp...anak2 jadi manja...pas tu ada grup whatsapp cam ni, mak pak yang lebih benornya..contoh macam kes mummy ni..boleh je pm tepi ngan mummy dari awal..apasal nk announce dlm grup!!so nmpk tak grup whatsapp ni sebenarnya tak membantu pun...buat parents gaduh sesama sendiri je bila ada kesalahan anak2 memasing..

    ReplyDelete
  6. lor... pelik betul la... dah kenapa x pm tunggu reply dan dh dpt kenapa nak tanya lagi. mcm saja nak bg tau anak kita buat silap.. tpi silap kat mana? barang pun dh dpt kan... dh mainan bawa ke sekolah mmg la budak lain akan kelebet.... serius x paham... :D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -