MEDICAL CARD 2019 AIA MURAH SERENDAH RM50

MEDICAL CARD 2019 AIA MURAH SERENDAH RM50 - " encik ada medical card, ke" ini selalunya pertanyaan wajib di tanya.. kalau kita k...

MEDICAL CARD 2019 AIA MURAH SERENDAH RM50 - "encik ada medical card, ke" ini selalunya pertanyaan wajib di tanya.. kalau kita ke hospital swasta! Medical Card! Apa tu medical card? Medical card adalah kad kemasukan ke hospital (Swasta). Biasanya medical card ini, boleh di dapati dengan membeli di operator insurans atau pun majikan yang memang menyediakan kebaikan staff untuk hospital. Jika kita ada medical card, pihak hospital akan bertanyakan medical card tersebut dari mana. Samada AIA, Great Eastern, Prudential, Zurich, PM Care, Takaful Ikhlas, Hong Leong, Ambank atau lain-lain. Cakap tentang medical card ni, mungkin ada yang tahu dan ada juga yang tak tahu apa sebenarnya faktor penting tentang MEDICAL CARD ini. Erm...betul ke MEDICAL CARD 2019 AIA MURAH SERENDAH RM50

MEDICAL CARD 2019 AIA MURAH SERENDAH RM50



Jeng..jeng jeng...Betul ke MEDICAL CARD 2019 AIA MURAH SERENDAH RM50? Sebelum kita cerita bab harga jom kenali 4 faktor tentang medical mard murah !


Jika kita ada medical card yang di tanggung oleh syarikat bekerja. Mungkin kita akan berasa selesa dengan benefits yang telah ada. Bagi yang tiada benefit medical card dari syarikat tempat bekerja. Anda perlu ambil beberapa pengetahuan tentang medical card ini. Sebelum membeli. 

4 FAKTOR PENTING TENTANG MEDICAL Card ialah jenisnya, harga, kena bayar deposit atau tidak dan macam mana nak beli medical card. 

Setiap syarikat insurance yang mengeluarkan medical card ini. Mempunyai kelebihan mereka tersendiri. Apa yang mummy nak kongsikan di entri hari ni adalah dari operator AIA. 

1. Jenis Medical Card


Medical AIA terbahagi kepada tiga. Iaitu medical card individual, medical card keluarga dan medical card pakej (simpanan, perlindungan dan medical) 

Medical card individual AIA
Medical Card individual AIA ini, kad insurance untuk kemasukan hospital sahaja. Cover untuk individual atau orang perseorangan

Medical Card KELUARGA AIA
Medical keluarga AIA ini sama seperti di atas. Bertujuan untuk kemasukan hospital sahaja. 

Medical Card keluarga AIA ini pula cover untuk keluarga :-
1. Diri sendiri + suami / isteri
2. Diri sendiri + anak
3. Diri sendiri + suami / isteri + anak

Di mana anak akan di cover sehingga maksimum 4 orang dan bawah 18 tahun sahaja. 

Had limit tidak berkongsi, setiap seorang akan miliki 1 kad medical AIA. 

Medical Card Pakej

Medical card pakej ini adalah untuk individual. Di mana ianya pakej bersama simpanan, perlindungan dan juga medical. 

Boleh juga tambah untuk perlindungan Haji dan umrah serta banyak lagi 

2. Harga medical card


Harga medical AIA untuk ketiga-tiga jenis di atas adalah berlainan. Masing-masing mempunyai kelebihan nya tersendiri. 

Medical card individual AIA
Harganya agak murah. Serendah RM70 sebulan sahaja. Seperti biasa, harga insurance ikut umur. Lagi tua kita, lagi mahal harga ya. 

Dan, kalau dah ada sakit kritikal. Kita tak boleh beli insurance. Ini perkara normal ye! 

Berbalik kes medical card individu ini. Harga setiap tahun atau beberapa tahun tidak fixed (tetap). Harga berubah mengikut keadaan. 

Tapi, jika kita tidak ada bajet yang tinggi. Tak salah mencuba harga yang rendah ini. 

Medical Card KELUARGA AIA
Harga Medical keluarga AIA ini sama seperti di atas. Murah tetapi tidak tetap sepanjang tahun (boleh contact personal jika nak tahu details). 

Harga Medical Card keluarga AIA ini serendah :-
1. Diri sendiri + suami / isteri RM130
2. Diri sendiri + anak
3. Diri sendiri + suami / isteri + ANAK RM340

Ianya memang murah, jika untuk pertama kali nak memiliki kad medical keluarga. Boleh cuba yang murah ini. 

Medical Card Pakej
Untuk pakej medical card ini harganya serendah RM150 seorang untuk sebulan. 

Agak mahal sedikit tetapi...

❤️Harga tidak akan naik setiap tahun

❤️Ada pampasan kematian, hilang upaya kekal, kemalangan, kematian kemalangan, menghidap sakit kritikal. 

❤️Ada simpanan dan bonus. 

❤️Boleh keluarkan duit simpanan dan bonus

❤️Polisi Matang, akan dapat duit simpanan 

Tips jimat, bayar lah secara tahunan. Berbanding bayaran tahunan 


3. Deposit Masuk Hospital 

Ramai yang tak percaya tentang AIA PLATINUM HOSPITAL. tak memerlukan deposit jika admitted. 

Ya! Tak tipuuuuuu. Memang betul, pemegang Medical Card AIA tak perlu bayar deposit jika ke hospital PLATINUM LISTS ini. 


Avisena - platinum hospital AIA

Prince Court - platinum hospital AIA


4. Beli Medical Card

Tips lain beli medical card ini adalah :-

1. Beli ketika sihat, kerana dah sakit nanti. Susah atau kemungkinan besar tak boleh mohon

2. Walau ada medical card tempat kerja, ianya bukan untuk selamanya. Ketika kita sudah tidak berkhidmat atau perkhidmatan kita tak di perlukan. Mungkin umur kita sudah banyak, harga insurans pada masa itu mungkin boleh Mencecah ke RM300 atau 400 sebulan. 

3. Beli dengan agen yang dipercayai. Yang benar-benar agen dari syarikat insurance tersebut. 

LINDA
FULL TIME
AIA LIFE PLANNER / CONSULTANT

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

TAK PERLU DEPOSIT HOSPITAL

❤️AIA KAD MEDICAL MAMPU MILIK❤️

SERENDAH ⬇
1. 👨 Individu = Rm 70
2. 💑Suami + Isteri = Rm 130
3. 👨/👩 SUAMI ATAU ISTERI + 4 Anak Rm 250
4. 👪SUAMI + ISTERI + 4 ANAK Rm 340
(Anak yg Berumur di Bawah 18 Tahun Sahaja)

ATAU

ADA BUDGET LEBIH?😃UPGRADE KE PELAN 3 IN 1

❤️Pelan Simpanan💰+ Kad Medical + Faedah Kematian❤️

Bermula dari Rm 150 Sebulan💕

*Premium Tertakluk Kepada UMUR ,PEKERJAAN & STATUS MEROKOK
=====================================
13 FAEDAH Kad Medical AIA💪

✔PERLINDUNGAN Sehingga Umur 100 TAHUN

✔Perlindungan Kad Medical bermula dari 
Rm100k sehingga Rm1.5 JUTA Setahun polisi!

✔Rawatan Dialisis Buah Pinggang (Pesakit Luar)

✔Rawatan Kanser  (Pesakit Luar)

✔Rawatan Denggi (Pesakit Luar)

✔Transplan Organ / Sumsum Tulang

✔Rawatan Susulan Fisioterapi & Akupunktur

✔Rawatan Kejururawatan Di Rumah

✔Rawatan Pesakit Luar (Kemalangan)

✔Faedah Penjaga Harian

✔Rawatan Gigi Pesakit Luar (Kemalangan)

✔ Elaun Tunai Harian di Hospital Kerajaan

✔Pemindahan Dan Penghantaran Pulang Perubatan Kecemasan (dari Oversea Ke Malaysia)-USD 1 MILLION
=====================================

❤️KeIstimewaan Kad Medical AIA ❤️

❌TAK PERLU BAYAR Deposit (AIA Platinum Panel) SWIPE Kad Jer...

❌TIADA Ko Insurans (Bil 100% dibayar oleh AIA)

❌TANPA Had Seumur Hidup
(Amaun Perlindungan diperbaharui Setiap Tahun )

❌Tak Payah BERSESAK & "Q" LAMA" di Hospital Awam.

❌Tak "BURN DUIT SIMPANAN $" untuk Bayar Bil Hospital . IF NO Medical Card KENA BAYAR PAKAI DUIT SENDIRI😭

⭕Carian Hospital Panel Melalui Aplikasi AIA Locator

⭕Lebih 90+ hospital panel di Malaysia🏥
Hospital Bertaraf 5 BINTANG

Nak MEDICAL CARD 2019 AIA MURAH SERENDAH RM50 ? Insyaallah boleh dapat, jom wasap saya di : -


LINDA
FULL TIME
AIA LIFE PLANNER / CONSULTANT

Baca Ini Juga


16 comments

  1. Menarik...nanti tengok kewangan akak macam mana eh...mmg terfikir nak ada back up gak..

    ReplyDelete
  2. having a good medical card is essential

    ReplyDelete
  3. Menarik sangat.. Kak Sue pun tengah plan dan pikir nak ambik juga nie nanti..

    ReplyDelete
  4. bagus kalau ada medical card ni.. lea x mampu agik nk dptkannye..

    ReplyDelete
  5. memng setiap orang kena ada mediacl card untuk senang kemudian hari..kita sakit tak tau bila.kan

    ReplyDelete
  6. Penting juga ya kad ini pada semua. Tapi itulah zaza pun tak mampu lagi untuk milikinya

    ReplyDelete
  7. Setiap isi rumah mmg patut ada medical card ni kan.. Incase kalau apa2 jadi boleh menampung separa dr itu... Sebagai langkah jaga2

    ReplyDelete
  8. Medical card memang penting untuk diir dan keluarga kan

    ReplyDelete
  9. Nieyl mmg berminat dgn pakej AIA ni kak...
    Biras nieyl salah seorang pembeli AIA ni caruman company dia...
    AIA ni memang bagus...

    ReplyDelete
  10. Menarik pakej ni.. Zaman sekarang harus ada medical card untuk kemudahan family. Nak dapat rawatan pun mudah dekat klinik dan hospital

    ReplyDelete
  11. Baru dah lama tau penting tp baru setahun buat baru mampu dulu belajar tak mampu lagi nk bayar bulan2..

    ReplyDelete
  12. Penting Medical Card ni sebenarnya.. tapi ramai yang tak tahu..

    ReplyDelete
  13. Medical card is worth to get coz we may not know when things gonna happen so always have backup.

    ReplyDelete
  14. Penting untuk tahu info-info ini sebelum ambil medical card..

    ReplyDelete
  15. Mmg sgt membantu bila Ada medical card. Mudah aje nak guna Dan memudahkan takperlu bayar 100%

    ReplyDelete
  16. Walaupun akak keja government tapi as we know service kat spital gomen ni camne..asben akak ada plan nak belikan medical card/insurance utk akak..tgk bajet camne..haritu dh nak amik, elok plak insurans yg asben akak punya tu naik rega..lari bajet nk amik utk akak punya plak...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -