50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY AT BLOKKE CITTA MALL PJ !

50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY AT BLOKKE CITTA MALL PJ ! - Happy birthday to you ! Happy birthday to you ! Happy birthday to Scooby-...

50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY AT BLOKKE CITTA MALL PJ ! - Happy birthday to you ! Happy birthday to you ! Happy birthday to Scooby-Doo ! Happy birthday to uuuuu ! Korang baca ke nyanyi tu ? hehehe. Sebanranya , baru ini, mummy ke majlis sambutan hari jadi Scooby-Doo bersama Boomerang CH555 Unifi TV. Apa ? Mummy tak ajak? Mummy ada inform korang di SINI tau ! Dah terlepas pun, tak pe lah kan ! Siapa peminat cerita Scooby-Doo? Kalau minta. YES!! Samalah kita.....


50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY AT BLOKKE CITTA MALL PJ !




Anak-anak memang excited bila beritahu nak ke sambutan hari jadi Scooby-Doo. Walau daddy kerja pada hari tersebut. Mummy gigih bawa anak-anak ke sini. 

Bila anak-anak happy. Barulah mood mummy pun happy juga !


Makan breakfast dulu ! Sebelum majlis bermula 50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY AT BLOKKE CITTA MALL PJ !


Amek tempat dulu ! 


GLITTER TATTOO : AKTIVITI 50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY



aktiviti pertama, glitter tattoo.


videoshoot untuk Unifi CH555 Boomerang !





Siap !



Siap juga, Dzal punya !




Sebelum officail majlis bermuala, kita posing dulu dlaam Blokke ! Setiap inci best ! Syurga kanak-kanak !





Bila sudah start, senaman di mulakan !


Pembahagian kumpulan di jalankan !


Geng Dhia dan Dzal bersama Zara, Zakir & Zahir. 2D tu anak mummy, 3Z tu pulak, anak kepada owner Blokke (Sheane) dan Naz (pengacara JJCM TV3)

MISI MENCARI GEMSTONE : 50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY







Misi mencari Germstone berdasarkan hint yang di berikan. Setiap aktiviti mengandungi 1 hit !

BUAT KEY CHAIN : 50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY


Seterusnya, aktiviti buat key chain, Dhia memilih lukisan perempuan "Velma" antara watak perempuan bijak dalam cerita Scoob-Doo !


Dzal memilih untuk melukis gambar Scooby-Doo !


Siap melukis, sesi mewarna pulak !


Siap !




Dhia pun siap !




Antara hasil seni dari group anak-anak !



Siap dah keychain !

HEAD BAND & SNACK ATTACK : 50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY


Aktiviti seterusnya, di teruskan dengan membuat cekak rambut dan goodies bag !






Potong, gunting tampal ! Siap Snack Attack !


Dzal dah mengantuk, lemah buat kerja dah !

Where is Scooby-Doo? 50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY


Hari jadi Sooby-Doo tapi...mana Scooby-Doo ? Jeng..jeng..jeng. 


Masih ada misi lagi ! Last mission ! Lepas ni kita akan tahu di manakah Scooby-Doo !





Selesaikan kiraan dulu ye, Velma ! hahaha


Ada lagi hint !


Last but not least ! Yeayyyy it's Scooby-Doo !









Habis dah 50TH SCOOBY-DOO'S BIRTHDAY PARTY. Sambung main di Blokke, masa ni mummy malas dah nak amek gambar hehehe. Biar anak-anak enjoy main dalam tu !


Thank you Sheane, bagi kami masuk PERCUMA main dalam Blokke selepas habis event ! Anak-anak seronok dapat geng baru !

Oh ya..bagi yang ada UNIFI korang boleh tonton siaran Scooby-Doo di CH555, Boomerang tau !

Baca Ini Juga


7 comments

  1. comelnya maskot! Nampak seronok mereka ada aktiviti macam ni. boleh kenal dan bergaul dengan kawan baru

    ReplyDelete
  2. Bukan main seronok lagi Dhia dan Dzal kan....good exposure buat anak- anak

    ReplyDelete
  3. Seronok ya anak-anak bila ada aktiviti macam nie..

    ReplyDelete
  4. Meriahnya kak. Macam macam aktiviti anak anak boleh buat kan. Dorang pun nampak seronok

    ReplyDelete
  5. Comel maskot Scooby Doo . Dulu memang selalu tgk drama Scooby doo

    ReplyDelete
  6. Buat aktiviti macam ni budak suka. Boleh kembangkan idea dorang

    ReplyDelete
  7. Kartun fav masa kecik kan. Teringat balik memori kanak2

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -