Dataran Putrajaya Tempat Riadah Anak-Anak

15:26


Dataran Putrajaya memang happening di waktu malam. Ramai ibu bapa bawa anak-anak bermain disini. Nak bawa mainan sendiri pun boleh. Nak main skuter, basikal, ber remote tak ber remote. Semua hado. Tapi, kene lah bayar ye. Malam minggu aritu, adik-beradik asben ajak beriadah bersama-sama ke Dataran Putrajaya.


Tidur lak si anak dara ni, penat sangat siang Sabtu tu. Tahan mata tak nak tido a.k.a dengan harapan mummy bawa jenjalan siangnya tu (tau je mummy ko cuti). Erm..kalo dah namanya ari minggu. Apak korang nk cover tido nya dulu. Marathon movie, marathon running man dan mengemas rumah ketika mummy n anak-anak lena. 



Layankan si Dzal ni dulu, sementara ahkak ko tido. Kita selfie dpn masjid jap.
Tapi, gambau gegau sket..gegau2 pun nk tepek gak kat sini. Guna front camera Galaxy Note 3 Neo. Ok lah tu, 2MP pun, cantik gak lah...waktu malam kan.


Yang ni pulak kita guna camera handphone yang sama gak lah, Samsung Galaxy Note 3 Neo (pemberian husband..tq muahciked). Tapi, kali ni bukan guna front camera. Guna camera belakang tu 8MP dan sebelum amek gamba. Kita tukar ke mood sport (en somi yang ajar..bininya ni. Malas nk godek2).

Kali ni, daddy ajar Dhia cara2 buat giant bubbles a.k.a belon gergasi..yeeeaaahh.
Tak pakai front camera pun gegar vaganzaa gak ye. Erm, snap gambo sambil dukong si Dzal, harus lah gegar vaganza. Sb, dia pun sama nk pegang handphone kan. Tabah je la, nk jadi camera woman of the day. Harus ku kene lalui apa jua rintangan yang hado. gittttuuuuuuuuuuu.


Daddy dah siap2 angkat kayu giant bubbles a.k.a belon gergasi nk buat belon. Dhia pun sama, pau Farhan puye.. nk buat belon small bubbles gak. 


tadaaaaaaaaaa...bubbles dah jadi..
Dhia pun buat aksi yang sama dengan daddynya.

Lawo tak gambar di waktu malam, lawo kan? hehehe


Okies, ini adalah photographer of the day merangkap penonton. Kasik rehat bersama kit kat Dzal Aidi ...bagi anak makan dulu. 


Anak-anak buahku Farhan dan Hana bersama bibik mereka.
Sekali sekala, kasik masuk gambo bibik dalam ni.


Sekarang, kita nak main skuter letrik, eh letrik ke pakai minyak ek? hehehehe Mummy pun tak tahu. Yang mummy tahu, nak bawa skuter ni, press dan break je.


Bersama-sama ipar ku dan anak-anak ber'skuter'. Layan gak main skuter ni. Mak pak dan anak-anak boleh berjimba sekali. Macam nk terjah lagi ..nk repeat main skuter kat sini.


Turn daddy dan ayah lak bersama ank-ank meronda keliling dataran.
Dhia pun sampai tak nak turun. 

Harga sewa RM10 untuk 20minit


Acara ini pulak, acara diskusi setting handphone camera laki bini hahahaha. Mummy mmg tak reti sangat nk godek2. Kene tanya asben cemano nk setting.

 Thanks Ili, amekkan gambar kami. Ade gak gambo kami laki bini.hehe




Dan, selepas tu reramai ke Ramal Junction. Pekena nasik ayam untuk mak pak dan western food utk anak. Dzal Aidi dh tido dah. Good!! mummy nk isi tangki sat naaaa..



Pesal anak dara ku ni menggeletis ni? Lapo ke?


Dan... akhir tak akhir sangat, kita kasik bergambo reramai. 
Tetiba je ahli jadik ramai kt Ramal Junction, Kat Putrajaya tadi tak ramai cenggini kan?
Sebab, kami pecah dua...separuh main kat tempat lain, separuh lagi main kat Dataran.
Jem o...parking penuh..tu kasik main lelain tempat tu ;)








You Might Also Like

0 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab