Tuesday, 28 July 2015

Taman Tasik Taiping Tempat Riadah Menarik di Taiping

Taman Tasik Taiping Tempat Riadah Menarik di Taiping untuk Seisi Keluarga


Taman Tasik Taiping antara taman yang luas, cantik dan nampak tenang sangat.  Tidak berapa jauh dari rumah mertua. Tempat riadah untuk anak-anak bermain bila kami pulang ke kampung. Biar dorang dapat rasakan, ada keseronokkan di mana-mana.





Makcik-makcik Dhia yang rajin melayan Dhia. Dhia sibuk nak main belon "giant bubbles"





Si Dzal pun seronok main gelongsor. Tak mahu berhenti. Macam budak besar. Padahal jalan pun tak pandai lagi ;)






Dhia dah boleh naik turun gelongsor sendiri. Tapi bila terlanggar sedikit, nangis gak!


Paling best di Taman Tasik Taiping ini, ada gelongsor batu besar. Seronok tengok ramai-rami main kongsi satu gelongsor. Tapi, mana yang tak pandai kawal. boleh tergolek dan berlanggar satu sama lain. Kene berhati-hati bila anak main sendiri di sini.

5 comments:

  1. Lama dah tak jejak Taiping ni. Seronoknyaa tengok budak2 main :)

    ReplyDelete
  2. Selalu juga ke Taiping bawa anak-anak, tunggu monyet petang-petang bagi makan hehe

    ReplyDelete
  3. sronoknye bawak ank2 ke taman. mak bapak budak sama naik~ XD

    ReplyDelete
  4. Bestnya bawa anak-anak bermain

    ReplyDelete
  5. zizie ada kat taiping. tak jejalan kat lake garden lagi ni...

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Followers