GIVEAWAY BARANGAN BABY TOLLYJOY BERNILAI RM150

3 PEMENANG DI CARI UNTUK MENANG BARANGAN TOLLYJOY BERNILAI RM150 - Lama tak cerita tentang breastfeeding journey baby Daim Naufal dalam blog mummy ni kan? Diam tak diam, dah setahun si baby Daim. Alhamdulillah, tumbesaran baby Daim Naufal mengikut graf, tidak terlalu gemuk dan tidak terlalu kurus. Walau ramai yang cakap,"eh..keciknya Daim ni". Oh no ! Graph shown baby Daim in a good of BMI ! 


GIVEAWAY BARANGAN BABY TOLLYJOY BERNILAI RM1503 PEMENANG DI CARI UNTUK MENANG BARANGAN TOLLYJOY BERNILAI RM150


Masih breastfeed baby Daim? Yes, of course masih susukan badan, tu susu paling paling baby Daim suka. Anak-anak kami memang semuanya sukakan susu mummy depa hehehe. Mummy makan minum sedap-sedap kot, tu yang susu pun sodap. Hahaha.

Sebenarnya, mummy ada nampak beberapa kelebihan baby Daim dan anak yang lain dengan pemberian susu badan antaranya :-

Baby Daim lebih manja dengan mummy nya. Bonding sangat kuat bila kita menyusukan badan anak.

Antibodi baby Daim agak kuat. Jarang jatuh sakit, lepas inject imunisasi wajib juga baby Daim tak ada demam.

Ramai yang kata bayi yang minum susu ibu, pembentukan gigi lebih sempurna dan baik. Mummy setuju juga, sebabnya baby Daim dah ada 6 batang pun hehe. Banyak,kan?

Susu ibu juga, boleh mengurangkan risiko bayi obesiti. Ini juga, mummy setuju sangat sebab baby Daim tak terlalu gemuk. Yang sedang-sedang sahaja !

Sebenarnya, kalau nak senaraikan kelebihan susu badan ini, ada banyak kelebihannya. Nak senaraikan semua mau 10 malam tak habis menaip hehehe.

Ada yang masih susukan anak dengan susu badan (breastfeeding) ?

Okay, straight to the point. Sempena WORLD BREASTFEEDING WEEK ni. Mummy nak buat 1 giveaway untuk mommies di luar sana. Bukan sorang pemenang di cari, tapi...3 PEMENANG di cari untuk menangi barangan baby Tollyjoy bernilai RM150.

GIVEAWAY BARANGAN BABY TOLLYJOY BERNILAI RM150


GIVEAWAY BARANGAN BABY TOLLYJOY BERNILAI RM150


Mudah je untuk menjadi 3 PEMENANG BARANGAN TOLLYJOY BERNILAI RM150. Korang just ikut step di bawah ini :-


2. Lengkapkan slogan ini “Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana…(tidak melebihi 20 patah perkataaan)

3. Share di Facebook masing-masing, tag me serta 3 orang rakan korang dan pastikan ada #tollyjoyxazlindagiveaway 

4. Jawab slogan berserta nama dan email di ruangan komen blog ini.


Jika ada soalan mengenai giveaway ini, boleh contact mummy terus ye.

Giveaway ini bermula dari 1 Ogos 2018 - 14 Ogos 2018 (2 minggu sahaja). Keputusan pemenang akan di beritahu pada 20 Ogos 2018.

Semoga berjaya !

70 comments on "GIVEAWAY BARANGAN BABY TOLLYJOY BERNILAI RM150"
 1. 'Breastfeeding' adalah penting untuk anak saya kerana susu ibu mempunyai khasiat semulajadi yang sempurna membantu dalam perkembangan minda serta memberi perlindungan terhadap pelbagai penyakit

  ReplyDelete
 2. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana…mereka membesar dengan sihat, kurang mendapat penyakit dan lebih berkhasiat.Kami dapat lebih masa bersama.

  ReplyDelete
 3. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana…kami dapat meluangkan lebih masa bersama selain mengeratkan hubungan ibu dan anak ,susu ibu banyak khasiat berbanding susu lain.
  NIK NOR IZYANTY BT CHE MAZLAN EMAIL:niknorizyanty@gmail.com

  ReplyDelete
 4. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ... (20)

  Lebih masa, "bonding" bersama,
  Jimat tenaga jimat belanja,
  Mudah, selesa, halalan toyyibba,
  Antibodi kuat ketahanan maksima,
  Membesar kuat dan bijaksana.

  Nor Arfah Onwi
  arfaakey[@]gmaildotcom

  ReplyDelete
 5. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ia kaya dengan antibodi dan hormon untuk melindungi anak kita dari sebarang penyakit.

  Siti Rohaida Yusof
  sitirohaida81@gmail.com

  ReplyDelete
 6. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ianya merupakan saat yang paling berharga buat wanita yang bergelar seorang ibu dan bayi yang menyusu itu mendapat semua kebaikan untuk bayi itu membesar menjadi anak yang sihat , cerdik pandai serta aktif. Molekul nya yang sangat halus memberi impak yang sangat baik untuk antibodi tumbesaran bayi.

  KATIJAH BT TUGIMAN
  khatyaimandotcom@gmail.com

  ReplyDelete
 7. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana dengan breastfeed juga dapat meningkatkan ketahanan badan anak saya ariana zalikha yang terkena jangkitan virus RSV(Respiratory Syntyctial virus) dan telah di tahan hospital,doctor menjangka kan baby akan lama di hospital tapi alhamdulillah dengan kerap saya meyusukan anak saya baby dapat keluar dlm masa 7 hari,lebih awal dari jangkaan doctor. Alhamdulillah kini baby lebih sihat dan bertenaga. Malah anak-anak yang breestfeed akan lebih cepat sihat dari penyakit dan bijak

  Nur Azrah Bt Azman
  azrah_ira@yahoo.com.my

  ReplyDelete
 8. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ianya memberi banyak faedah. Antaranya:

  Ia mengurangkan risiko bayi mengalami sindrom kematian bayi mengejut (SIDS).

  Ia membantu bayi melawan jangkitan dan membentuk bakteria baik dalam sistem pencernaannya. Bayi mendapat kesemua nutrien yang diperlukan untuk membesar dengan baik daripada susu Ibu, disamping mendapat perlindungan daripada bakteria berbahaya.

  Susu ibu mengandungi antibodi daripada badan yang membantu melindungi bayi daripada sakit perut (gastroenteritis), selesema, jangkitan dada dan jangkitan telinga.

  Ia membantu membentuk ikatan rapat di antara ibu dan anak, dan dapat membantu mengelakkan kemurungan selepas bersalin (meroyan).

  Ia mempersiap-sediakan bayi merasa pelbagai rasa yang berbeza. Berbanding dengan susu formula, susu ibu mempunyai rasa berbeza, bergantung kepada apa yang anda makan. Dengan ini, bayi akan kurang cerewet dalam memilih makanan apabila dia sudah bercerai susu kelak.

  Apabila bayi sudah besar sedikit, penyusuan badan menjadi satu cara untuk menenangkan bayi jika dia tidak sihat dan tidak lalu makan. Susu ibu juga membantu bayi sembuh daripada penyakit dengan lebih cepat. Apabila bayi sudah mula makan makanan pejal, Ibu masih boleh meneruskan penyusuan badan.

  ZAIDALIFAH BT HUSSIN
  iffah208@gmail.com

  ReplyDelete
 9. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana, susu ibu tidak tercemar, bersih,melindungi anak dari sebarang penyakit seperti cirit birit, selsema dan seimbang untuk pembeseran bayi/anak.

  Noorazian Binti Md Arpan
  aziandgtt@gmail.com

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 11. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana pengaruh susu ibu sangat besar terhadap perkembangan fizikal dan jiwa anak, malah kesihatan anak lebih terjamin daripada terkena penyakit.

  SITI BALQIS BT MOHAMAD
  sitibalqis290186@gmail.com

  ReplyDelete
 12. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana khasiatnya semahal emas permata, tiada harga setimpal dengannya dan meningkatkan imunisasi tubuh bayi menahan rintang dunia yang penuh bakteria durjana. ��

  Nor Arfah Onwi
  Ecain Ahmad
  Siti Hajar Md Isa


  Drpd: Nadwah Onwi
  nadwahonwi2711@gmail.com

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 13. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana susu ibu kaya dengan khasiat semulajadi yang diperlukan oleh bayi untuk tumbesaran dan ia dapat merapatkan lagi hubungan antara ibu dan bayi melalui sentuhan ketika breasfeeding.

  Nama : Zai Zamree
  Email : fardshop@gmail.com

  ReplyDelete
 14. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana sumber makanan terbaik, agen antibodi untuk melindungi jangkitan penyakit, menggalakan perkembangan otak dan mengeratkan hubungan ibu dan anak 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nama / FB : Fazura Jamaluddin
   Email : nfazura@gmail.com

   Delete
 15. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana menguatkan sistem imun dan meningkatkan perkembangan mental fizikalnya yang pada kelahirannya mempunyai masalah 'irregular & intermittent heart beat'.

  Afzuzilla binti Mislan
  afilla.21112@gmail.com

  ReplyDelete
 16. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana

  Susu ibu kaya dengan khasiat, antibodi serta nutrisi yang lengkap untuk bayi dan juga merapatkan hubungan antara saya dan bayi.

  Nurul Hasanah Umar
  nuriz8284@yahoo.com

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 17. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana mengandungi vitamin dan nutrient yang diperlukan untuk tumbesaran selain melindungi anak dari penyakit.

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 18. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana titisan ajaib ini mampu memberi nutrisi lengkap pada bayi dan sistem imunitinya selain mewujudkan hubungan kasih sayang yang lebih erat.

  Nurul Nadiyah binti Muhamat Isa
  nadiyahisa@gmail.com

  ReplyDelete
 19. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana susu ibu adalah yang terbaik didunia dan secara tidak langsung dapat berinteraksi dengan si kecil dalam masa yang sama.

  ReplyDelete
 20. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana susu ibu adalah yang terbaik didunia dan secara tidak langsung dapat berinteraksi dengan si kecil dalam masa yang sama.

  ReplyDelete
 21. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana mengandungi kesemua nutrien untuk tumbesaran dan perkembangan otak bayi.Mudah dihadam.Mengandungi antibodi untuk melindungi bayi daripada jangkitan kuman.

  Nama : Hamizah Binti Abu Bakar
  Email : elmyza_ermyza@yahoo.com

  ReplyDelete
 22. Humairah Zawadi3 August 2018 at 00:36

  Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana kanak-kanak yang mendapat penyusuan ibu menunjukan perkembangan akademik lebih baik menjelang usia mereka lima tahun - #kajian

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 23. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana penyusuan adalah asas komunikasi kepada baby yang mampu menggalakkan perkembangan otak bayi serta keistimewaan yang diciptakan oleh Allah buat wanita.

  Nama : Nurul Azzureen binti Mohamad Jafri
  Email : ririn.zurieyn91@gmail.com

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 24. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana mengandungi kesemua nutrien untuk tumbesaran dan perkembangan otak bayi.Mudah dihadam.Mengandungi antibodi untuk melindungi bayi daripada jangkitan kuman.

  Nama : Hamizah Binti Abu Bakar
  Email : elmyza_ermyza@yahoo.com

  ReplyDelete
 25. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana mengandungi kesemua nutrien untuk tumbesaran dan perkembangan otak bayi.Mudah dihadam.Mengandungi antibodi untuk melindungi bayi daripada jangkitan kuman.

  Nama : Hamizah Binti Abu Bakar
  Email : elmyza_ermyza@yahoo.com

  ReplyDelete
 26. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana saya tahu dan yakin susu ibu adalah ubat dan antibodi paling terbaik dalam perkembangan serta tumbesaran anak saya

  Nama : Sumaiyah bt Md Salleh
  Email : wansue0808@gmail.com

  ReplyDelete
 27. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana saya tahu dan yakin susu ibu adalah ubat dan antibodi paling terbaik dalam perkembangan serta tumbesaran anak saya


  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 28. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana saya tahu dan yakin susu ibu adalah ubat dan antibodi paling terbaik dalam perkembangan serta tumbesaran anak saya

  Nama : Sumaiyah bt Md Salleh
  Email : wansue0808@gmail.com

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 29. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana saya yakin khasiat yg terkandung di dalam susu ibu mempunyai 1001 khasiat.mempunyai nutrisi,imunisasi yang tersendiri membantu perkembangan bayi yg lebih baik dan yg paling penting mgertkan hubungan antara ibu dan ank

  Nama:Nor Aishah che satar
  Email:nor.aishah45@yahoo.com

  #tollyjoyzazlundagiveaway

  ReplyDelete
 30. breastfeeding adalah penting untuk ank saya kerana mempunyai 1001 khasiat yang tersendiri.imunisasi serta nutrisi yang diperlukan bayi yg membantu perkembangn bayi lebih sempurna.yg paling penting penyusuan bayi lebih mengeratkan hubungan ibu dan ank.

  Nama: Nor Aishah che satar
  Email :nor.aishah45@yahoo.com

  ReplyDelete
 31. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ia merupakan susu yang mempunyai 1001 keperluan dan khasiat untuk perkembangan,tumbesaran dan meningkatkan sistem imun tubuh mereka.

  Nama : Norbaizura bt Ramli
  Email : alipzainudin711@gmail.com

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 32. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ia membantu mempertingkatkan sistem imun anak saya disamping menguatkan ikatan saya dan anak melalui sentuhan dan pandangan mata.

  Nama: Fadzi Razak
  Email: fadzirazak@gmail.com

  ReplyDelete
 33. Breasfeeding adalah penting untuk anak saya kerana dapat memberikan khasiat sempurna dan segala yang diperlukan untuk pertumbuhan otak dan tumbesarannya.

  Nama : NURHIDAYAH OTHMAN
  Email : nurhidayahoth@gmail.com
  No telefon : 0132728055

  ReplyDelete
 34. alaaaa tak layak pulak nak join, all the best untuk semua peserta :D

  ReplyDelete
 35. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ...
   Susu ibu merupakan vaksin pertama untuk simanja .Vaksin yang penuh dengan rasa cinta dan pengorbanan 😊
   (15pth perkataan)

   Done like Tollyjoy Malaysia @ira aziz
   Done follow Tollyjoy Malaysia @syaheeraaziz

   #tollyjoyxazlindagiveaway

   Nama : Faizatul Syaheera Abdul Aziz
   Email: irasyaheeraaziz@gmail.com

   Delete
 36. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana meningkatkan lagi keakraban diantara hubungan ibu dan anak , susu ibu juga merupakan makanan dan imunisasi terbaik bagi bayi kesayangan anda.

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  Nama : Nuraleyisha Bt Samsuddin
  Email : lyshadompot@gmail.com

  ReplyDelete
 37. breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ia mempunyai khasiat dan zat yg diperlukan utk tumbesaran yg sihat dan bijak..

  NAMA : NOOR SURIATI BT CHE SU
  EMAIL : suearetiey92@gmail.Com

  ReplyDelete
 38. breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ia mempunyai khasiat dan zat yg diperlukan utk tumbesaran yg sihat dan bijak..

  NAMA : NOOR SURIATI BT CHESU
  EMAIL : suearetiey92@gmail.com

  ReplyDelete
 39. breastfeeding adalah penting untuk saya kerana susu ibu adalah susu terbaik untuk bayi saya dan dapat mengerat kan lagi hubungan kami ibu dan anak...

  Aniszati Iwani
  Ayong Imaz
  Icha Aleyisha

  #tolljoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 40. breastfeeding adalah penting untuk saya kerana susu ibu adalah susu terbaik untuk bayi saya dan dapat mengerat kan lagi hubungan kami ibu dan anak...

  Aniszati Iwani
  Ayong Imaz
  Icha Aleyisha

  #tolljoyxazlindagiveaway


  Nama: Nurlaila Azwa
  Email: laylatingting@gmail.com

  ReplyDelete
 41. Wah ada giveaway lagi. Kak Sue pun breastfeeding anak-anak Kak Sue semua. Yang part anti body kuat tu memang betul.. jarang sakit dan demam.. Alhamdullilah.. Good luck semua ya..

  ReplyDelete
 42. Saya join...

  http://jombercontest.blogspot.com/2018/08/giveaway-barangan-baby-tollyjoy.html

  Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana Susu Ibu memberi nutrisi terbaik buat Si Manja di samping menjalin hubungan yang lebih rapat. Si Manja saya juga lebih sihat dan cergas.

  Nama : Hani Fadhlina bt. Abdul Rahman

  E-mail : hanifadhlinaabdulrahman@gmail.com

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 43. Ejulz join :)

  http://ejulz.blogspot.com/2018/08/giveaway-barangan-baby-tollyjoy.html

  “Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana mengeratkan ikatan kasih sayang antara ibu dan anak disamping meningkatkan tahap kesihatan keduanya."

  Nama : Ejulz
  Emel : asrul_harfan@hotmail.com

  ReplyDelete
 44. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana susu ibu mengandungi kesemua nutrien yang diperlukan untuk tumbesaran dan perkembangan otak bayi serta makanan yang terbaik untuk si manja.. (20 patah perkataan)

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  Nama :
  Siti Khadijah Khatty

  Email :
  sitikhadijahabdulrashid87@gmail.com

  ReplyDelete
 45. Assalamualaikum . .

  S.K. join :D
  http://stnrsyfh.blogspot.com/2018/08/giveaway-barangan-baby-tollyjoy.html

  Jawapan ;
  Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana ia dapat memberikan perlindungan terhadap pelbagai penyakit, merupakan permulaan yang baik dalam tumbesaran anak serta dapat mengelakkan bayi daripada obesiti.

  Nama : Siti Nur Syafiah binti Mohamad Khizar

  Email : official.skwork@gmail.com

  ReplyDelete
 46. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana bonding time dan khasiat susu ibu bagus untuk tumbesaran anak.

  Nama - Shahida Mohamed
  Email - coklat.funky@gmail.com

  ReplyDelete
 47. Breastfeeding adalah amat penting bagu saya kerana nak memastikan anugerah yang tak ternilai dari Allah dapat dirasai nikmatnya buat Baihaqi. Ia juga penting dalam memastikan Baihaqi dapat nutrisi yang cukup dan membesar bagai johan ��

  ReplyDelete
 48. Breatfeeding adalah amat penting bagi anak saya kerana susu ibu mengandungi antibodi untuk melawan penyakit, lagipun ibu boleh kembali langsing dengan cepat.

  ReplyDelete
 49. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana mampu mengeratkan kasih sayang antara kami serta melengkapkan nutrisi untuk anak.
  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 50. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana...
  Susu ibu kaya nutrisi,
  Penting untuk tumbesaran si bayi,
  Hubungan erat anak dan "mommy",
  Tanda kasih sayang abadi😘
  #tollyjoyxazlindagiveaway

  Nama: SUZANNA HANI HUSSEIN
  Emel: anne371979@gmail.com

  ReplyDelete
 51. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana...
  khasiatnya banyak tidak terperi
  Untuk mama mahupun bayi
  Masa bonding lebih berkualiti
  Semestinya susu ibu terbaik untuk bayi mami!

  Let's like, Follow & Give Support to both fb & Ig Tollyjoy Malaysia , Bicara Mummy
  #tollyjoyxazlindagiveaway

  Rashidah Eeda
  Zamziela Ziela
  Noormaisarah Daut

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zamzila Abdul Rashid
   Zamzilaabdulrashid@gmail.com

   Delete
 52. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana:-

  Susuibu Khasiat Sejati,
  Menzahirkan cinta abadi
  Kandungan Berubah dengan Keperluan Bayi,
  Supaya Sihat Tubuh Dan Gigi,
  Kerana Susuibu Ada Antibodi. ( 20 words)

  #tollyjoyxazlindagiveaway


  Name: Su Ai Fen
  Email: aifen1120@gmail.com

  ReplyDelete
 53. Lengkapkan slogan ini “Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana…
  sumber terbaik kerana mengandungi nutrien yang lengkap untuk tumbesaran dan imuniti badan.selain itu, membina perhubungan istimewa ibu dan anak.
  #tollyjoyxazlindagiveaway
  Nama:Noor Rashedah Mustaffa
  Email:zuhairahzahra07@gmail.com

  ReplyDelete
 54. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana..
  ia Susu terbaik untuk tumbesaran si manja, kaya nutrisi dan sebagai vaksin semulajadi juga mampu mengeratkan hubungan saya dan bayi.

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  Nama: Nurul Husna binti yunos
  E-mail: sopheahumaira@gmail.com

  ReplyDelete
 55. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana...
  susu ibu mempenuhi zat semulajadi dan imunisasi untuk perkembangan tumbesaran yang baik untuk bayi. Selain itu,
  boleh mengeratkan hubungan kami!!

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  Nama : Abbie Leong Wai Teng
  E-mail : cocoroteng@gmail.com

  ReplyDelete
 56. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana...
  susu ibu mempenuhi zat semulajadi dan imunisasi untuk perkembangan tumbesaran yang baik untuk bayi. Selain itu,
  boleh mengeratkan hubungan kami!!

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  Nama : Abbie Leong Wai Teng
  E-Mail : cocoroteng@gmail.com

  ReplyDelete
 57. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana susu ibu adalah anugerah pemakanan terbaik untuk anak dan tiada tandingan dari semua segi, malah merapatkan hubungan saya dengan anak. (20 words)

  Nama: Radhia Haafiza Binti Che Razali
  Email: radhia_87@yahoo.com

  ReplyDelete
 58. Assalamualaikum..

  http://ourmemoria.blogspot.com/2018/08/giveaway-barangan-baby-tollyjoy.html

  Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana apabila anak minum susu ibu, anak akan mendapat pelbagai khasiat yang mana ia tidak dapat dibeli di mana-mana pasaraya dan saya bangga dapat breastfeed anak saya. #tollyjoyxazlindagiveaway

  Nama : Hafiza Hadzir
  E-Mail : fizaizawa@gmail.com

  ReplyDelete
 59. Nor Hidayah Azreen9 August 2018 at 22:15

  Breastfeeding adalah penting untuk bayi dan ibu kerana dapat mengeratkan hubungan bayi untuk fasa perkenalan , perkembangan minda dan tumbesarannya . #tollyjoyxazlindagiveaway

  Nama : Nor Hidayah Azreen
  Email : reenabdullah89@gmail.com

  ReplyDelete
 60. Nama: sarafiz
  Email: sarahafiz9@gmail.com

  Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana

  Ia liquid gold yang berharga
  Buat anak yang ku cinta
  Juga bonding time kami berdua
  Tak kira waktu ataupun masa

  🤗❤️

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 61. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana susu ibu mengandungi zat makanan dan nutrisi yang lengkap untuk tumbesaran bayi.Ia juga mempunyai imunisasi (antibodi) yang baik untuk bayi.

  Ermyza Erien
  Rosalinda Roseliza
  Elia Laily

  #tollyjoyxazlindaagiveaway

  ReplyDelete
 62. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana susu ibu mengandungi zat makanan dan nutrisi yang lengkap untuk tumbesaran bayi.Ia juga mempunyai imunisasi (antibodi) yang baik untuk bayi.

  Ermyza Erien
  Rosalinda Roseliza
  Elia Laily

  #tollyjoyxazlindaagiveaway

  Name : Azura Adros
  Email : azura_adros@yahoo.com

  ReplyDelete
 63. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana susu ibu mengandungi nutrisi lengkap untuk tumbesaran dan sistem antibodi serta mengeratkan hubungan emosi dan psikologi antara saya dan bayi.

  Nama: SITI MAAWARDAH MOHAMAD
  (FB: Maawardah Mohamad)
  Email: wadah1809@gmail.com

  ReplyDelete
 64. "Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana : segala khasiat lengkap ada di situ bagi membantu tumbesaran,imunisasi serta bertindak sebagai antibodi bagi memastikan bayi saya sihat.

  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 65. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana saya nk baby saya mempunyai IQ yg 5 kli lebih tinggi berbanding bayi lain.kajian ini dbuat oleh Ahli University Kentucky, James W. Anderson

  ReplyDelete
 66. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana

  susu ibu sangat kaya nutrisi,
  memang berkhasiat kuatkan antibodi,
  memberi manfaat kepada ibu dan bayi,
  eratkan hubungan kasih sayang dinikmati,


  #tollyjoyxazlindagiveaway

  ReplyDelete
 67. Breastfeeding adalah penting untuk anak saya kerana merupakan momen terindah, penuh kasih sayang antara ibu dan anak dalam melengkapi keperluan tumbesaran fizikal, mental dan emosi yang sihat.

  Nama: NOOR AZIMA BINTI AZHAR
  (FB name: Noor Azima Azhar)
  Email: technorywan@yahoo.com

  ReplyDelete

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com