Shoplinks.Asia

Bila Ke Kenduri Mesti Ada Doorgift, Kan?

Seronok mengalahkan budak kecil kalau pi kenduri. Sebab... seronok dapat DOORGIFT. Bila pergi kenduri, mesti ada doorgift kan? Pastu...mula...

Seronok mengalahkan budak kecil kalau pi kenduri. Sebab... seronok dapat DOORGIFT. Bila pergi kenduri, mesti ada doorgift kan? Pastu...mula la mulut buat ketupat mengumpat. Apa la doorgift dia bagi ni...ni je,ka? Hahaha typical orang kita. Ish...minta di jauhkan ye ! Mummy yakin...pembaca blog mummy semuanya positif -positif. Tak ada jenis gini.

Mummy pun bukan harapkan doorgift pi kenduri...kalau ada dapat..alhamdulillah. Sebenarnya suka tengok kekretifan orang lain buat doorgift. Mummy ni tangan tak berseni....so, kalau tengok doorgift ni. Save dalam memori sesiap, kot kot esok lusa nak buat kenduri. Dah ada idea dah :)



Beza dengan kenduri zaman dulu kala...zaman dulu kala tak ada doorgift. Tapi..tuan rumah biasanya bagi bungkus makanan kenduri.

Balik rumah boleh pekena makanan kenduri lagi. hehehe

Tapi..sebenarnya tu agak tinggi kosnya kan. Nak-nak zaman sekarang majoriti menggunakan perkhidmatan katering.

Sebenarnya...mummy pun dalam proses buat doorgift juga.

Doorgift biasa-biasa juga hehehe

Doakan majlis akikah Dzal Aidi Fiqry berjalan dengan lancarnya.

You Might Also Like

6 comments

  1. kat kg Unni majority masih amalkn bunkusan makanan..hihihiihi.. tapi ada jg y bg doorgift

    ReplyDelete
  2. doorgift sekarang ni macam2..g kenduri tu doorgift gtu..g kenduri sana doorgift lain pulak..heheh

    ReplyDelete
  3. Suka doorgift mcm towel kecik ke...sebab lepas tu boleh guna2 utk rumah. Takpun air kotak ke ..boleh mnum2 masa dahaga blik knduri...

    ReplyDelete
  4. Door gift mcm dh wajib sgt dh kalau kat mana2 kenduri

    ReplyDelete
  5. dulu bagi bunga telur je. sekarang variety of doorgift ada kan.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  6. Simple simple pun ok kak Linda. Hehe. Thank you tau atas undangan tapi tak dapat nak pegi sebab Nani dah balik Pahang sekarang. Semoga majlis berjalan lancar :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -