Shoplinks.Asia

TROPIKA SET PENJAGAAN BABY DAIM NAUFAL TANPA PETROKIMIA, TANPA PARABEN

TROPIKA SET PENJAGAAN BABY DAIM NAUFAL DENGAN BAHAN SEMULAJADI TANPA PETROKIMIA, SLS, DAN PARABEN . Untungnya jadi baby, sekarang ini ada ...

TROPIKA SET PENJAGAAN BABY DAIM NAUFAL DENGAN BAHAN SEMULAJADI TANPA PETROKIMIA, SLS, DAN PARABEN . Untungnya jadi baby, sekarang ini ada macam-macam barangan penjagaan untuk baby yang selamat dan semulajadi. Pilihan mummy untuk penjagaan kulit baby Daim Naufal adalah yang selamat tanpa paraben, steroid, petrokimia dan mummy pentingkan produk dari bahan yang natural yang semulajadi. Jadi, kali ini jenama TROPIKA menjadi pilihan mummy untuk baby Daim Naufal. Alhamdulillah Daim Naufal sesuai dengan barangan jenama Tropika.


TROPIKA SET PENJAGAAN BABY DAIM NAUFAL SECARA SEMULAJADI TANPA PETROKIMIA, STEROID, RAMUAN SINTETIK DAN PARABEN


TROPIKA SET PENJAGAAN BABY DAIM NAUFAL TANPA PETROKIMIA, TANPA PARABEN


Tropika adalah set penjagaan yang berasakan minyak kelapa dara atau di kenali sebagai virgin coconut oil. Ianya dapat memelihara kesihatan kulit baby Daim Naufal.

Bahan-bahan utama dalam tropika ini telah di uji di makmal yang bertempat di Spain. Mereka sentiasa memastikan bahan - bahan yang digunakan adalah 100% natural atau semulajadi. 

Antara produk Tropika yang mummy gunakan  untuk baby Daim Naufal ialah Baby Herbal Cream, Baby Oil dan Bubble wash.


TROPIKA BABY HERBAL CREAM



TROPIKA SET PENJAGAAN BABY DAIM NAUFAL SECARA SEMULAJADI TANPA PETROKIMIA, STEROID, RAMUAN SINTETIK DAN PARABEN

Mummy suka dengan TROPIKA Baby Herbal Cream ni. Sebab dapat elakkan Daim Naufal dari kembung perut.

Bukan baby Daim je boleh pakai. Mummy pun boleh pakai sama. 

Minggu awal-awal czer tu tekak macam gatal. Takut sangat kena batuk dan selsema serta bersin. Dah la mummy jenis cepat bersin waktu pagi.

Syukur sangat ada herbal cream dari tropika.  Tak ada lagi gatal tekak, gatal hidung. Malah, bersin pada waktu pagi pun tak de. Mummy buat sapu di dada dan hidung.

Lega tau ! Kalau baru-baru czer dok batuk, selsema dan bersin. Uiiii...tak tahu nak cakap sakitnya tu.

Tropika Baby Herbal Cream ialah campuran Halia, Minyak Kelapa Dara Minyak Kayu Putih dan herba-herba terpilih.

Tropika ini boleh merawat dan mencegah Daim Naufal daripada batuk dan selsema, mengeluarkan kahak, melegakan nafas berbunyi atau lelah, hidung tersumbat dan mengatasi masalah kembung perut bayi. 

Paling best ! Krim tidak panas dan melekit ini sesuai digunakan bayi seawal 1 hari hingga dewasa.

CARA GUNA TROPIKA BABY HERBAL CREAM


Mummy suka pakaikan baby Daim Tropika Herbal Cream ni dengan sapu Baby Herbal Cream pada perut serta kedua telapak kaki, dada dan ubun-ubun kepala baby Daim Naufal setiap kali selepas mandi, sebelum tidur atau bila perlu.


TROPIKA NATURAL BUBBLE WASH MANDIAN UNTUK BABY DAIM NAUFAL


TROPIKA SET PENJAGAAN BABY DAIM NAUFAL SECARA SEMULAJADI TANPA PETROKIMIA, STEROID, RAMUAN SINTETIK DAN PARABEN



Mandian baby Daim Naufal pula, mummy memilih Tropika Natural Bubble Wash. Seperti biasa, sebabnya ialah mandian ini tidak mengandungi SLS, paraben dan bahan lain yang boleh merosakkan kulit Daim untuk jangka masa panjang.

APA ITU TROPIKA NATURAL BUBBLE WASH ?


Tropika Natural Bubble Wash ialah mandian dari jenama TROPIKA yang di hasilkan dari bahan semulajadi dan juga mengandungi minyak kelapa dara di rumus khas sesuai untuk kulit baby seperti Daim Naufal yang berkulit lembut dan sensitif.

Bagi baby yang mengalami kuit sensitif atau ekzema mummy sarankan untuk gunakan mandian ini. Sebab ada banyak testimoni dari masalah ni yang berikan positive feedback.


KELEBIHAN TROPIKA NATURAL BUBBLE WASH


Membantu mengatasi masalah kulit ekzema.
Mencegah kulit kepala berkuping.
Ruam lampin.
Ruam panas.
Menyihatkan rambut bayi.
Melebatkan rambut bayi.
Mengatasi masalah kulit sensitif.
Mencegah penyakit radang kulit.



KANDUNGAN TROPIKA NATURAL BUBBLE WASH

Tropika Natural Bubble Wash terdapat dalam 3 pilihan:

Sweet : Tropika Natural Bubble Wash mandian natural si manja dengan ekstrak mawar dan bunga melor.

Lavender : Tropika Natural Bubble Wash mandian natural si manja dengan ekstrak lavender.

Happy : Tropika Natural Bubble Wash mandian natural si manja dengan ekstrak Apricot dan Teh Hijau.

Mummy memilih Lavender untuk baby Daim Naufal


TROPIKA BABY HAIR & BABY OIL LAVENDER

TROPIKA SET PENJAGAAN BABY DAIM NAUFAL SECARA SEMULAJADI TANPA PETROKIMIA, STEROID, RAMUAN SINTETIK DAN PARABEN

Lepas sesiap mandi, mummy paling suka letakkan baby oil untuk Daim Naufal. Tropika Baby Hair and Baby Oil Lavender ni wangi sangat. 

Sapukan sambil urut manda badan baby Daim.

Lepas tu, boleh cium-cium Daim...hehe wangiiiii bau lavender tu. Sampaikan bukan baby daim  je tidur nyenyak. Mummy pun rasa tidur nyenyak je.

KELEBIHAN TROPIKA BABY HAIR & BABY OIL LAVENDER

Produk TROPIKA Baby Hair & Baby Oil ni mengandungi minyak kelapa dara dengan haruman lavender.
~Menyihat dan melebatkan rambut
~Merawat serta menyembuhkan eczema dan dermatitis
~Sesuai pada kulit bayi yg alami ruam lampin
~Merawat dan menyembuh jerawat, panau, luka akibat kemalangan atau pembedahan, kulit bersisik, melecur terkena minyak panas serta merawat kulit kaki yang pecah.
~Sesuai digunakan sebagai pelembap semulajadi.
~Merawat kulit kering.


CARA GUNA BABY HAIR & BABY OIL LAVENDER

Mummy sapukan pada rambut dan keseluruhan badan baby Daim selepas mandi. Termasuklah di celah lengan, kaki dan pelipat.

TROPIKA ni, bukan sahaja dah jadi jenama kegemaran mummy untuk baby Daim Naufal. 

Malah, mummy pun ada set mummy sendiri dari rangakaian jenama TROPIKA ni. Ha..nanti mummy share barangan mummy pulak ye.

Mummy memang tak risau produk TROPIKA sebab rangkaian produk TROPIKA ini juga telah diluluskan oleh NPRA (NATIONAL PHARMACEUTICAL REGULATORY AGENCY) Malaysia .


Selanjutnya tentang TROPIKA, boleh lawati :



TROPIKA BEAUTY SDN BHD
53 & 54, JALAN INDAH 10E
TAMAN PERINDUSTRIAN SELAYANG INDAH
68100 BATU CAVES SELANGOR


You Might Also Like

11 comments

  1. Alahaiii comelnya bby. Bagus ye brand ni linda. Kne amk tau dh skrg ni. Hahahha kot nnti ade rezeki mne tau kan. tq sharing linda

    ReplyDelete
  2. Suka bau baby lepas mandi..amboi baby Daim kecik2 lagi dah jaga penampilan eh...

    ReplyDelete
  3. Suka produk nie.. Bau dia best dan serasi dengan anak..

    ReplyDelete
  4. Seronoknya tgk baby daim naufal.. semoga dia sentiasa sihat Dan ceria dgn produk2 berkualiti mcm ni

    ReplyDelete
  5. Geram betul tengok baby daim ni....comel.sangat tau

    ReplyDelete
  6. Bagus ya guna bahan semualajadi..

    ReplyDelete
  7. bagus sekarang ni byk kesedaran pasal penggunaan bahan yg bebas bahan kimia untuk anak2 kan linda..

    ReplyDelete
  8. Bagus guna produk yg takde paraben.

    ReplyDelete
  9. suka sangat Tropika.. anak2 buah pakai depa always wangi hihi..

    ReplyDelete
  10. Memang bagus minyak ni mommy.Pastu wangi plk tu bau dia.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -