LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK

LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK | Assalamualaikum ! Selamat Sejahtera kawan-kawan.  Hari ini, mumm...

LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK | Assalamualaikum ! Selamat Sejahtera kawan-kawan. Hari ini, mummy nak kongsikan lagi testimoni mummy gunakan LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK . 

LOVERA MAGIC JELLY ni bukan jelly makan-makan tau ! Jangan salah faham pulak. LOVERA MAGIC JELLY ini dari jenama Lovera yang diperkaya dengan ekstrak aloe vera atau juga dikenali sebagai pokok lidah buaya dan juga ekstrak timun. Baru-baru ini, foundation dan make up based muka mummy dah habis. Kebetulan hujung minggu tu, nak pergi ke majlis perkahwinan kawan sekerja daddy. Malulah kan, kalau muka sememeh pi kenduri. Lelagi nak jumpa kawan-kawan daddy. Jatuh air muka daddy, kalau bininya muka tak siap. Jadi...Mummy pun, mencari-cari apa yang boleh di jadikan make up based. Tadaaaaaa 

LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK


LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK
PROTECT , REPAIR , ENHANCE


Tak percaya LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK . Nampak tak tu, gambar mummy? Smooth je make up mummy,kan ? Muka mummy make up tanpa foundation atau make up based tau. Apa yang mummy buat lepas mandi, cuci muka, tepek toner, pamkan 1x LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK, pakai bedak, eye shadow, cantik kan eyebrow dengan pensilnya, blusher (pemerah pipi) dan lipstik  ! Siap ! Ni lah hasilnya..make up mummy tanpa makeup based / foundation.


LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK


Pakai MAGIC JELLY ni, pun senang je. Pamkan 1x, urut rata ke bahagian yang kita nak sapukan. LOVERA MAGIC JELLY ni, mudah rata dan cepat meresap ke dalam kulit. Kita yang ada anak kecik ni, mana boleh lelama make up dan duduk depan cermin je. Banyak kerja lain nak kena di settle kan.

Sebenarnya, LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK bukan hanya untuk satu kegunaan je. Iaitu bukan untuk make up based je. Malah, LOVERA MAGIC JELLY ada pelbagai kegunaannya.

Baby Daim baru ni, berak dalam tidur. Lepas tu, mulalah bontotnya merah. Sian tengok Baby Daim. Oleh kerana LOVERA MAGIC JELLY ni bebas PARABEN dan TOKSIK. Mummy terus sapukan tanpa was-was. Alhamdulillah dengan izinnya. Lepas 2 hari tak melecet dan tak merah dah bontot Daim.

Oleh kerana tempat tu sangat sensitif...idaklah mummy nak tepek gambarnya kat sini. Kalau korang nak sangat tengoknya.

Meh datang rumah hehehe. 

Okay, settled mummy cerita testimoni mummy dengan LOVERA MAGIC JELLY. Testimoni korang pulak, cemana? Hehe. 

Jawapannya, kene lah dapatkan sebotol LOVERA MAGIC JELLY...Ye dak? Mummy cadangkan korang dapatkanlah 1 LOVERA MAGIC JELLY.

Setiap 1 beg...1 LOVERA MAGIC JELLY ! Tak rugi pun beli 1 LOVERA MAGIC JELLY ni. Kalau korang nak tahu, aloe vera dah digunakan beribu tahun dulu sejak zaman Cleopatra. Kenapa kita zaman serba canggih ni nak menidakkannya. Betul, tak?

APA YANG BEST TENTANG MAGIC JELLY ?


Apa yang best nya LOVERA MAGIC JELLY ni? Okay, sejujurnya..mummy nemang suka sangat LOVERA MAGIC JELLY ini sebab ianya bebas dari kandungan berbahaya, mineral oil dan juga pewarna tiruan yang boleh merosakkan kelembutan kulit. 


LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK


LOVERA MAGIC JELLY terkenal dengan kelebihannya yang berkesan mengekalkan kelembapan kulit, melegakan masalah kulit seperti berkelopak, kekeringan, masalah kulit kepala, rambut dan banyak lagi kelebihan lain.

Bau LOVERA MAGIC JELLY ni pun lembut dan segar dan terasa sejuk pada kulit.

LOVERA MAGIC JELLY ini juga di kilangkan mengikut piawaian GMP, memiliki kelulusan KKM dan tidak mengandungi bahan asas dari haiwan (ini bererti ianya adalah Halal). 

Lain-lain sebab yang membuatkan LOVERA MAGIC JELLY ni best pada pandangan mummy adalah :-

Harga sangat MURAH tetapi berkualiti seperti produk antarabangsa.

HALAL! TIADA bahan berunsur haiwan, hanya bahan-bahan semulajadi tumbuhan

TIADA bahan kimia terlarang
TIADA paraben
TIADA pewarna tiruan
TIADA mercury
TIADA steroid
TIADA menghakis kulit
TIADA kesan sampingan
BOTOL KALIS CAHAYA MATAHARI yg melindungi kandungan gel di dalam supaya composisi kimia tidak berubah apabila terkena haba dan akan memberi efek kepada pemakai


19 KELEBIHAN MAGIC JELLY :


LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK



  1. Melembabkan kulit muka & badan
  2. Mengecutkan jerawat muka & badan
  3. Kulit kelihatan segar & sihat
  4. Boleh digunakan sebagai serum rambut
  5. Merawat kulit kering seperti ezcema
  6. Boleh digunakan sebagai aftershave (lelaki & perempuan)
  7. Boleh digunakan untuk sunburn
  8. Boleh campur dengan foundation as make up based. Make up tahan lebih lama dan buat muka lagi glowing
  9. Untuk bibir kering
  10. Sesuai untuk yang ada masalah cracked heels
  11. Bertindak sebagai make up remover juga !
  12. Untuk merawat jerawat kerana LOVERA MAGIC JELLY empunyai sifat antimikrobial yang boleh membunuh bakteria.
  13. Mengurangkan keradangan kulit dan menyembuhkan dengan cepat.
  14. Membantu melawan masalah penuaan kulit dan kulit kering.
  15. Mengandungi vitamin C dan E untuk membaiki kulit secara semulajadi.
  16. Menjadikan kulit lebih anjal dan sihat.
  17. Mengurangkan stretch mark.
  18. Juga sesuai untuk rambut gugur, kelemumur, rosak dan rambut bercabang.
  19. Boleh digunakan pada bayi yang mengalami ruam lampin atau gigitan serangga.

TESTIMONI PENGGUNA LOVERA MAGIC JELLY

Mummy dah cerita testimoni mummy, kebaikan dan kelebihan LOVERA MAGIC JELLY. Jom kita baca, apa pendapat pengguna yang dah pakai LOVERA MAGIC JELLY ni.

TESTIMONI MAGIC JELLY : BUASIR SEMAKIN OK. TAK PERLU PAKAI PAD LAGI

TESTIMONI MAGIC JELLY : KULIT TAK ALLERGIC PAKAI MAGIC JELLY

TESTIMONI MAGIC JELLY : JERAWAT DAN PARUT CEPAT HILANG

Best, kan? Ada banyak testimoni positif pengguna LOVERA MAGIC JELLY ni. 

Mummy pun dah fall in love dengan LOVERA MAGIC JELLY . 5/5 bintang mummy bagi. Highly recommended !

LOVERA MAGIC JELLY SEBAGAI MAKE UP BASED TANPA PARABEN DAN TANPA TOKSIK

CARA BELI LOVERA MAGIC JELLY

Kat mana nak beli MAGIC JELLY ? Kalau korang nak beli MAGIC JELLY ni, korang boleh beli terus di : www.lovera.com.my/product/magic-jelly/

Untuk informasi lain pula, boleh layari : 




You Might Also Like

25 comments

  1. Akak ari tu lengan kena minyak panas masa goreng ayam kan..sapu magic jelly..sejuk je...pas tu yg menggelembung tu terus kecut dan kering..la ni tinggal parut je..harap parut bleh terus hilang

    ReplyDelete
  2. senang lah sekarang ni aloe vera dah ada dalam botol.. Annur memang selalu amalkan sapu lidah buaya kat anak-anak. Untuk hilangkan parut nyamuk gigit kat kaki diorang. Tapi pokok lidah buaya nye dah habis kontot-kontot, asyik kena ambik je. Pasni nak beli dalam botol macam ni lah

    ReplyDelete
  3. MJL memang best saya pun suka guna

    ReplyDelete
  4. Wow menariknye produk ni.. Skrg ni kalau nak pilih produk kna tgok jgak kandungannye.. Bagus ni tanpa paraben...

    ReplyDelete
  5. Bagus lovera ni. Banyak kegunaan dlm satu botol. Bau pun wangi.

    ReplyDelete
  6. akak pun tengah guna linda.. nanti akak share testi akak pulak ya..

    ReplyDelete
  7. Bagus produk nie banyak kegunaannya, yang penting lulus KKM kan.. tak risau nak guna..

    ReplyDelete
  8. Akak dah lama kenal Magic Jelly Lovera..Beli mula2 tu untuk muka, sekali tak tahu punca dari mana celah jari gatal2..sapu Magic Jelly Lovera ni hari2, alhamdulillah..gatal2 hilang..Sejak tu konsisten guna magic jelly ni..selain dari tu akak guna sebagai make up based juga...Suka guna sebab dia dari ekstrak tumbuhan..tak was-was guna.. ;)

    ReplyDelete
  9. Wow! Banyak kelebihan dan manfaat magic jelly nie ye. Boleh la nak share satu keluarga kan.

    ReplyDelete
  10. Bagusnya produk ni sebagai base mekap boleh. Merawat kulit pun boleh. Senang semua dah ada dalam satu tube.

    ReplyDelete
  11. Pernah pakai produk magic jelly ni memang best la .. sangat berkesan kalau uolls yang kulit kering . CCL simpan dalam peti sejuk . Bila nak pakai apply kat skin ..sejuk je

    ReplyDelete
  12. Banyak juga kelebihan Magic Jelly ni. Sebagai make up remover dan cracked heels pun boleh. Nak cubalah nanti.

    ReplyDelete
  13. banyak kelebihan produk ini..yang penting takde paraben & toksik kan..

    ReplyDelete
  14. Hebat gel ni ada 19 kebaikan yang boleh digunakan tapi betul produk berasaskan tumbuhan sebenarnya lagi bagus dan banyak kegunaan kita jer yang tak tahu kan...

    ReplyDelete
  15. Suka produk yang ada aloe verra ni. Sebab dia dapat bagi cooling effect klu kita apply kat bahagian kulit

    ReplyDelete
  16. Bagusnya Magic Jelly ni. Memang magic. Baby pun boleh guna kira memang kebabom la. Lepasni bolehlah guna magic jelly je mudah dan cepat.

    ReplyDelete
  17. Owhh gel ni boleh jadi makeup base ya, menarik jugak ni sb boleh di gunakan untuk bermcm-mcm benda, bolehlah sis cuba nanti.

    ReplyDelete
  18. ahhh so magic jelly acts like a moisturizer! or serba guna!

    ReplyDelete
  19. Wahhh bagus magic jelly ni. Macam-macam kegunaannya. Boleh dapatkan satu lepas ni simpan dlm handbag.

    ReplyDelete
  20. Pernah try produk ni dulu adik yaya beli. Memang okay bila ada cooling effect dari aloe Vera tu hee

    ReplyDelete
  21. CN dah try, mmg best. Untuk kegunaan 1 family, jimat betui 👍

    ReplyDelete
  22. ooo boleh untuk kegunaan rambut juga.. terbaca yang ini :
    18. Juga sesuai untuk rambut gugur, kelemumur, rosak dan rambut bercabang.

    ReplyDelete
  23. Magic Jelly ni memang best....multifunction. Bau pun wangi je....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -