BEKAL NASI GORENG UNTUK CIKGU

BEKAL NASI GORENG UNTUK CIKGU - Assalamualaikum / Selamat pagi uollls. Busy ke tu? Mummy as usual, pepagi memang busy. Masa banyak abis puj...

BEKAL NASI GORENG UNTUK CIKGU - Assalamualaikum / Selamat pagi uollls. Busy ke tu? Mummy as usual, pepagi memang busy. Masa banyak abis pujuk anak bangun pagi untuk ke sekolah huhu. Layankan je lah, ikut kemahuannya nak apa. Semua ni, untuk tak nak bagi spoil mood pagi Dhia. Lepas kejadian Khamis Jumaat, Dhia nangis pi sekolah. Sekarang.. syukur dah tak nangis dah. Tapi hari-hari nak bawakan apa-apa makanan untuk cikgu. Isnin baru ni, Dhia berikan gula-gula buat cikgu. Pagi semalam pulak, nak bawakan bekal nasi goreng untuk cikgu.

BEKAL NASI GORENG UNTUK CIKGU


BEKAL NASI GORENG UNTUK CIKGU

Kes mengampu atau kes sayang cikgu tak tahulah ! Rasanya dia sayang cikgu dia tu. Last week, Dhia ada minta cikgu hantarkan Dhia balik ke rumah dari sekolah. Next day, mummy soh berikan cikgu satu box coklat Kit Kat. Sebab tolong hantar Dhia balik.

Agaknya, mulai saat tu..Dhia nak bagi cikgu apa-apa makanan kot.

Tak pe lah nak, buat baik berpada-pada. Buat jahat jangan sesekali. Jasa cikgu pun banyak pada anak. Hanya orang yang mampu bersabar to the max je boleh jadi cikgu.

Bukan mudah nak didik anak-anak kecil ni.

You Might Also Like

8 comments

  1. Untung cikgu Dhia. Belajar rajin-rajin ye Dhia

    ReplyDelete
  2. Rajinnya mummy... untung cikgu dhia

    ReplyDelete
  3. Nak jadi cikgu dhia lah. Untung2 dpt bekal hari2. 😍

    ReplyDelete
  4. haha..comel sgt dhia ni tau..siap bgi mkanan lagi kat cikgu..suwittt..ni kes bodek ke?syg cikgu lebih ni..hehe

    ReplyDelete
  5. Dhia sayang sangat cikgu dia tu kak. Untung cikgu Dhia

    ReplyDelete
  6. Sweet aja Dhia nie tau, belajar rajin-rajin ya nak..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -