5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB DAH DAPAT !

5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB DAH DAPAT ! - Yeayyyyyyyy, gembira giler mummy, tau ! Gembira sebab dapat 5 simkad dari unifi ...

5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB DAH DAPAT ! - Yeayyyyyyyy, gembira giler mummy, tau ! Gembira sebab dapat 5 simkad dari unifi Mobile. Kalau korang nak tahu, unifi Mobile ini menggantikan perkhidmatan WEBE dan juga P1 plan  postpaid yang berharga RM79 sebulan. Kini, buat kali peratamanya, TM berikan simkad unifi mobile SECARA PERCUMA (limit kepada 1 juta). 

Siapa yang tak kenal dengan perkhidmatan unifi. Kelajuan internet dia perggggggghh memang laju uols ! Jadi, setelah berbincang dengan daddy masak-masak. Kami ambil keputusan untuk memohon 5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA jugak, lah !

5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA  INTERNET 20GB DAH DAPAT !


5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB DAH DAPAT !

5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA DAH DAPAT ! Dapat dalam bentuk TAX INVOICE dulu, lepas 21 Februari 2018 baru boleh collect di cawangan yang mummy pilih. 5 SIMKAD UNIFI MOBILE ini memang percuma ! Tak perlu bayar apa-apa pun. Sah sehingga 31 Mac 2018. Selepas tarikh ini, 1 SIMKAD UNIFI MOBILE berharga RM10 . Macamana nak apply ?

CARA MEMOHON 5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB


Mummy mohon dari aplikasi telefon je untuk dapatkan 5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB ni. Walk in pun boleh juga tapi tak tahulah berapa lama masa menunggu. Cara mohon 5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB melalui aplikasi :-

5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB DAH DAPAT !

1. Install aplikasi di App Store --> mobile@unifi
2. Masukka email address
3. Verify kod yang di emailkan.
4. Klik GET NEW SIM CARD
5. Isi butiran peribadi seperti no kad pengenalan, nama penuh dan alamat.
6. Seterusnya, pilih sama ada nak kekalkan nombor sedia ada atau pilih nombor baru. Macam mummy, mummy pilih nombor baru sebab lump sum amek 5 sim card unifi tu. Dan nak pilih 4 nombor belakang sama iaitu 2018 ! 
7. Pilih lokasi untuk pengambilan (PERCUMA) atau POS (bayaran RM10.60)
8. Siap semua step, tax invoice akan di emailkan.
9. Mummy tak siap step lagi, sebab kena ambil di cawangan TM yang mummy pilih.


APA YANG ADA DALAM 5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB ?


Apa yang ada dalam 5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB ?

* SIMKAD unifi MOBILE ini free 20GB 4G untuk Phone support Band 5 LTE
* 10 Minit Call Percuma
* 10 SMS Percuma 

Limit satu kad pengenalan untuk 5 simkad sahaja. Yang best ! Simkad ini tiada tarikh expired dan topup bila nak guna.

5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB DAH DAPAT !

5 SIMKAD UNIFI MOBILE PERCUMA INTERNET 20GB DAH DAPAT !

Untuk top up, macam mahal juga. Berbanding TELCO lain, yang kami sedang langgan ni 100GB harganya RM106. Tak pelah...bagi mummy pakai dulu untuk TEST.

Dah TEST pakai nanti mummy cerita kat blog ek ! Ada dengar, ura-ura mengatakan. Kalau tak nak pakai unifi mobile ni lagi, kena pulang sim ni. Next week pi Sunway, mummy tanya soalan ni sekali.





You Might Also Like

13 comments

  1. Ana dah redeem 10 kak. 5 ana 5 suami. Semua hp dlm rumah kami masukkan simCard ni.

    ReplyDelete
  2. ada jugak baca pasal ni tapi malas nak tukar sebab line unifi dekat office dengan rumah tak kuat

    ReplyDelete
  3. Wahh sure internet dia pun laju Kan.. berbaloi laa

    ReplyDelete
  4. Menarik plak..nanti nak pi terjah la..agak2 ada lagi tak?

    ReplyDelete
  5. waa ni mcm tm go juga la ni.. tm go serius laju ooo sbb sy dh guna tp tu la simkad ada expired.. rasanya price dgn tm go lebh kurang je ni..

    Jom singgah sini

    Tempah Biskut Semperit> article.

    ReplyDelete
  6. Kak Sue ada dengar pasal nie hari tu, tapi belum sempat nak pergi ambik lagi Linda..

    ReplyDelete
  7. Semua pakat apply simkad ni.saya tak apply sbb sejenis malas nak guna banyak simkad ni...unifi ada cukup dah..hahaha

    ReplyDelete
  8. ramai yg tahu..apsal ketinggalan ni..adeh...

    ReplyDelete
  9. Dah apply belum ambik jer lagi he he he

    ReplyDelete
  10. ramai betul yang apply. khaty tak apply sebab jauh , lepastu tak tahu bila nak guna..hihihi

    ReplyDelete
  11. nak jugak la cuba. .tq linda share

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -