RIADAH DI TAMAN PERMAINAN RUMAH

RIADAH DI TAMAN PERMAINAN RUMAH - Kanak-kanak dan alam bermain adalah satu sifat yang normal. Bermain sebenarnya berikan rangsang pemiki...

RIADAH DI TAMAN PERMAINAN RUMAH - Kanak-kanak dan alam bermain adalah satu sifat yang normal. Bermain sebenarnya berikan rangsang pemikiran positif buat kanak-kanak. Semenjak Dhia Batrisya dah bersekolah, mummy memang akan berikan Dhia bermain pada hujung minggu. Dengan syarat, kerja sekolahnya SIAP ! Hujung minggu lepas, agak banyak juga latihan kerja sekolah Dhia. Dalam dalam 8 muka surat macam tu. Menulis nombor dan juga mewarna. Tak pe lah Dhia, nak pandai memang macam tu. Memang kena bersusah-susah dahulu dan bersenang-senang kemudian.

RIADAH DI TAMAN PERMAINAN RUMAH


RIADAH DI TAMAN PERMAINAN RUMAH

Oleh kerana si Daim pun tak keruan duduk dalm rumah meniarap ke sliding door sambil hantuk kepala (minta keluar). Gamaknya, bawa juga lah anak-anak turun main kat taman bawah rumah.

Sebenarnya, mummy malas juga nak bawa turun anak-anak ke taman permainan. Sebab, sebelah taman permainan ni ada swimming pool. Dah main, mesti dorang dok zikir nak mandi sekali kat swimming pool tu.

Dah janji dengan Dhia, cuti hujung minggu ni kita pi mandi swimming pool. Memang lama juga lah, tak bawa dorang turun mandi. 


RIADAH DI TAMAN PERMAINAN RUMAH


RIADAH DI TAMAN PERMAINAN RUMAH

Seronok dapat main buai, kebetulanhujung minggu lepas angin kuat sangat kat area rumah kitorang. Macaman angin tak kuat..rumah tepi jalan besar hehe.


RIADAH DI TAMAN PERMAINAN RUMAH


Seketui Daim yang happy, seronok dapat jalan-jalan dan main buai. Budak ni, tak padan dengan baby tau ! Sehari tak keluar rumah. Memang tak  boleh !


RIADAH DI TAMAN PERMAINAN RUMAH

Acah-acah jeritttttttt.

You Might Also Like

11 comments

  1. Amboiiii seketul Daom.kemain senyum bila dapat keluar ye...gigit kang

    ReplyDelete
  2. jangan kan anak-anak kak..mak budak pun kalau duduk lama-lama ngadap siling rumah pun boleh stress nak keluar juga hehehe.

    ReplyDelete
  3. Anak-anak memang seronoklah kalau boleh bermain kat playground kan.

    ReplyDelete
  4. aahahah comelnya meniarap sampai ke sliding door kasi signal nak keluar =D

    ReplyDelete
  5. Seronoknya dapat keluar ya anak-anak, geramnya tengok seketul Daim nie tau.. 😘

    ReplyDelete
  6. Lama tak beriadah dengan anak dan anak buah..tgok la minggu ni macam mana..sempat ke tak..kat taman area rumah pun dah ok kan

    ReplyDelete
  7. Comel-comelnya anak kakak <3 bestnya dapat beriadah di taman permainan .. Dekat dengan area rumah pun best

    ReplyDelete
  8. comel la anak-anak lynda. baby bulat seketul. anak-anak kalau dapat pergi taman mainan macam ni memang happy tak igt sapa dah.

    ReplyDelete
  9. wah untunglah rumah dia siap ada pool.. kalau akak pun harus nak berendam selalu

    ReplyDelete
  10. Bestnya Dhia dapat keluar main ye.. Daim pun happy..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -