MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018 - Happening giler weeii raya side husband tahun ni. Dah lah semua 7 beradik balik raya. Program masak lemang ...

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018 - Happening giler weeii raya side husband tahun ni. Dah lah semua 7 beradik balik raya. Program masak lemang beramai-ramai lagi !

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018


MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

Sebelum masak MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018 kami buka beramai-ramai. Ampun, bokeh diri senndiri je hehehehe. Penuh rumah dengan adik beradik, ipar duai dan anak sedara belah daddy.

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

Lepas berbuka puasa, melayan anak dan anak sedara. See Daim Naufal pandai dah nak berkawan. Suka ada kawan sebaya. Peramah rupanya anak mummy ni hehe.

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

Sesi masak lemang bermula. Hat laki je yang memasak. Bini lepak jaga anak, tengok TV. Eh tak la, memotong bebawang dan lelain untuk masak rendang etc lah.

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

Api dah di nyalakan, menandakan lemang akan di bakar tak lama lagi hehe. Tak sabar nak makan lemang walau hakikatnya mummy bukan penggemar lemang sangat. Badan cepat masuk angin.

Ketupat palas, mummy lebih prefer

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

Dzal, baby Haura (anak Mak Yang, Mak Yang sibuk masak kat dapur) dan Mak Ngahnya. Kak Rini ni sebaya mummy. Tapi, beliau berkahwin dengan abang daddy nombor 2 tu. Kita memang di ajar dari kecil untuk beradap. Maka untuk menghormati, panggil Kak Rini.

Budi bahasa kena jaga, kan?

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

Mummy dan Daim Naufal, bagi Daim expose suasana raya 

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

Happening, semua 7 lelaki gagah perkasa involved, termasuklah anak-anak turut menggamatkan suasana malam raya 

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

Daddy dan Daim Naufal. Daim ni, pantang nampak daddy, mesti minta dukung. Manja ! Geram, babap kang !

MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018


MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018


MASAK LEMANG RAYA PERAK 2018

Anak-anak masih sorok-sorok, main lari-lari. Tapi, kami mak-mak sama pantau lah !

Allahuakbar...rindu suasana ni semua. Major throwback buatkan mummy sebak. Ya Allah, panjangkanlah umur kami suapaya kami dapat berkumpul sebegini lagi  dan eratkan seerat-eratnya hubungan kami semua. Aamiin

You Might Also Like

10 comments

  1. Raya tahun ni rabia tak makan sekali lemang tau..

    ReplyDelete
  2. air di cincang tak akan putus. Semoga hubungan kekeluargaan mommy semakin erat

    ReplyDelete
  3. Adoi.. Seronoknya masak lemang ramai-ramai di malam raya.. Sha suka lemang.. Makan camtu je pun boleh abis sebatang.. kikiki..

    ReplyDelete
  4. Sebelah akak plak kan..yang perempuan kena ramas kelapa untuk santan dan isi pulut dalam lemang, pas tu baru la kaum lelaki pi bakar..tahun ni banyak buat..sebab semua balik nak merasa kan..

    ReplyDelete
  5. Seronoknya Linda, Kak Sue suka tau beraktiviti macam nie. Selalu kat rumah Mak Kak Sue kami buat ketupat daun palas ja ramai-ramai. Memang seronok kan.. semoga kita dapat berkumpul lagi dengan keluarga kita suasana macam nie tahun depan kan.. aamiin ya rabb..

    ReplyDelete
  6. best nyer. aida boleh imagine.
    adik beradik ramai, memang ohsem!

    ReplyDelete
  7. Meriahhh! Buat lemang sendiri macam ni lagi best kan.

    ReplyDelete
  8. budak-budak la yang paling seronok pada hari Raya..

    mereka dapat kumpul ramai-ramai bersama sanak saudara

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -