SHOPPING MURAH DI CHINA DENGAN SG SHOP SAHAJA !

SHOPPING MURAH DI CHINA DENGAN SG SHOP SECARA ONLINE SAHAJA ! - Semua orang menanti sale 11.11, mummy pun sama, tak sabar dah. Mummy shopp...

SHOPPING MURAH DI CHINA DENGAN SG SHOP SECARA ONLINE SAHAJA ! - Semua orang menanti sale 11.11, mummy pun sama, tak sabar dah. Mummy shopping di mana? Beli apa? Ha...tunggu sat mummy cerita satu per satu dulu ye. Ada lebih kurang 2 bulan lagi sesi persekolahan 2019 anak-anak kami nak bermula. Sorang nak beg sekolah unicorn, sorang lagi nak spiderman. Belum alat tulis lagi tu. Macam-macam kehendak mereka. Huhuhu mummy mula pening, malas nak pergi bandingkan harga dari satu kedai ke kedai yang lain. Bab survey harga je, mahu tak cukup 8 jam. Belum beli lagi...





SHOPPING MURAH DI CHINA DENGAN SG SHOP SAHAJA !


Karakter kartun dan kehendak mereka pulak, bukan satu kedai je kena pergi. Mahu 10 kedai kena masuk. Hrm..malas nak fikir banyak. Mummy ambil keputusan shopping barangan dari negara China je lah. Piihan banyak dan macam-macam pilihan ada. Nak ke China semata-mata shopping macam tak berbaloi. Meh la, kita riki dan SHOPPING MURAH DI CHINA DENGAN SG SHOP SAHAJA ! Seller ramai, pilihan pun banyak.

APA TU SG SHOP?


SG SHOP ni merupakan orang tengah kepada syarikat yang menjual barangan dari China. SG SHOP akan belikan barangan yang kita pilih untuk masuk ke warehouse depa. 

Setelah ke semua barangan tu semua sampai di warehouse SG SHOP. Mummy terus memilih cara pengeposan (method of shipment). Nak murah? Semestinya lah kan ! Jadi, pilihan mummy menggunakan penghantaran melalui laut sahaja. Jimat banyak !

Tak kisahlah 2 minggu pun, bukan nak pakai sekarang pun semua barangan tu !


SHOPPING MURAH DI CHINA DENGAN SG SHOP SECARA ONLINE SAHAJA ! - Semua orang menanti sale 11.11, mummy pun sama, tak sabar dah. Mummy shopping di mana? Beli apa? Ha...tunggu sat mummy cerita satu per satu dulu ye. Ada lebih kurang 2 bulan lagi sesi persekolahan 2019 anak-anak kami nak bermula. Sorang nak beg sekolah unicorn, sorang lagi nak spiderman. Belum alat tulis lagi tu. Macam-macam kehendak mereka. Huhuhu mummy mula pening, malas nak pergi bandingkan harga dari satu kedai ke kedai yang lain. Bab survey harga je, mahu tak cukup 8 jam. Belum beli lagi...

Tadaaa.. inilah hasil shopping di SG Shop..ada banyak lagi barangan yang mummy beli. Tunggu mummy update unboxing ye. Sabar na...tak lama je tu..

Berita baik buat semua. Sepanjang Bulan Novermber 2018, SG SHOP ada macam-macam promosi menarik. Antaranya :-

SGshop MY Onsite Promotional Campaigns - Nov 2018 - 11.11 Sale


11.11 Treasure Hunt

Pada tarikh 1/11/2018 hingga  15/11/2018. SG SHOP mengadakan tema jualan 11.11 2018 yang di namakan sebagai "Treasure Hunt", seperti permainan, ganjaran menarik dan hadiah untuk di nikmati. Jenis-jenis Tresure Hunt adalah seperti berikut :




SHOPPING MURAH DI CHINA DENGAN SG SHOP SECARA ONLINE SAHAJA ! - Semua orang menanti sale 11.11, mummy pun sama, tak sabar dah. Mummy shopping di mana? Beli apa? Ha...tunggu sat mummy cerita satu per satu dulu ye. Ada lebih kurang 2 bulan lagi sesi persekolahan 2019 anak-anak kami nak bermula. Sorang nak beg sekolah unicorn, sorang lagi nak spiderman. Belum alat tulis lagi tu. Macam-macam kehendak mereka. Huhuhu mummy mula pening, malas nak pergi bandingkan harga dari satu kedai ke kedai yang lain. Bab survey harga je, mahu tak cukup 8 jam. Belum beli lagi...



Introducing “SHIOK!” Membership To You! Bermula pada 1/11/2018 – 30/11/2018

SHIOK! Keahlian 'SHIOK'




  • Diskaun 30% ke atas untuk bungkusan yang beratnya melebihi 3KG.
  • Tiada had maksimum untuk diskaun, semakin banyak penghantran, semakin banyak yang anda jimat.
  • Tiada had untuk penggunaan, anda boleh dapat seberapa banyak diskaun yang anda mahu.
  • Mengutamakan pesanan. Siapa cepat dia dapat.
  • Dapatkan rakan untuk sertai program ini. Anda pula, akan mendapat rebat 100% untuk yuran langganan.

Terdapat dua jenis pelan langganan:
  • Langgan 1 bulan @ RM18.80
  • Langgan 1 tahun @ RM188.00 (RM15.67 / bulan)


Pre-order for 11.11 discounted items 
Dari 1/11/2018 - 10/11/2018


Buy One Get One Free within 2 hours! 
1/11/2018 pada 3-5 petang

Money Money Come!
2/11/2018 – 10/11/2018


Grab Lucky Red Packet to win SGrewards!
6/11/2018 – 7/11/2018

Lucky Slot!
8/11/2018 – 10/11/2018


Massive Product DISCOUNT & FREE Service Charge on 11.11!
Date: 11/11/2018


Surprise Non-stop with Free Service Charge!
12/11/2018 - 15/11/2018

Apa lagi, jom cepat GRAB semua opportunity ni ! Jangan cakap mummy tak payung, tau !

Apa tak pandai nak pakai website SG SHOP untuk membeli belah? Jom mummy tunjukkan cara membali belah di SG SHOP


11 CARA MEMBELI DI SG SHOP



SHOPPING MURAH DI CHINA DENGAN SG SHOP SECARA ONLINE SAHAJA ! - Semua orang menanti sale 11.11, mummy pun sama, tak sabar dah. Mummy shopping di mana? Beli apa? Ha...tunggu sat mummy cerita satu per satu dulu ye. Ada lebih kurang 2 bulan lagi sesi persekolahan 2019 anak-anak kami nak bermula. Sorang nak beg sekolah unicorn, sorang lagi nak spiderman. Belum alat tulis lagi tu. Macam-macam kehendak mereka. Huhuhu mummy mula pening, malas nak pergi bandingkan harga dari satu kedai ke kedai yang lain. Bab survey harga je, mahu tak cukup 8 jam. Belum beli lagi...

1. Daftar dan masukkan kata laluan di ruangan 'log in'


SHOPPING MURAH DI CHINA DENGAN SG SHOP SECARA ONLINE SAHAJA ! - Semua orang menanti sale 11.11, mummy pun sama, tak sabar dah. Mummy shopping di mana? Beli apa? Ha...tunggu sat mummy cerita satu per satu dulu ye. Ada lebih kurang 2 bulan lagi sesi persekolahan 2019 anak-anak kami nak bermula. Sorang nak beg sekolah unicorn, sorang lagi nak spiderman. Belum alat tulis lagi tu. Macam-macam kehendak mereka. Huhuhu mummy mula pening, malas nak pergi bandingkan harga dari satu kedai ke kedai yang lain. Bab survey harga je, mahu tak cukup 8 jam. Belum beli lagi...


2. Cari produk yang korang inginkan di SGshop.com (Taobao). Carian juga boleh dilakukan di laman web e-shopping China luaran. Untuk mengelakkan keraguan, SGshop tidak menawarkan barangannya sendiri untuk dijual. Semua produk ditawarkan adalah untuk dijual oleh penjual pihak ketiga. SGshop hanya menyediakan platform untuk membantu pembeli untuk membeli dari penjual terus dari China. Butiran (termasuk identiti) penjual pihak ketiga seperti yang disediakan oleh Taobao atau laman web e-beli luar China lain dipaparkan untuk semakan anda sebelum dan semasa anda membuat pesanan.


3. Pilih dan tekan klik mana-mana produk yang korang inginkan.


4. Pilihan mana yang berkenan dan bandingkan harga sendiri

5. Sahkan pembelian dengan menekan butang 'SUBMIT'


6. BAYARAN PERTAMA (harga barangan + China Domestic Shipping) hendaklah di selesaikan terlebih dahulu pembayarannya melalui PayPal/ Visa/ MasterCard atau SGshop account balance credit.


7. Balance credits boleh topped melalui I-Banking/ATM transfer dan makluman akan di berikan dalam masa 24 jam


8. Sebaik sahaja pembayaran telah disahkan, pemprosesan pesanan anda akan bermula. Status pesanan akan dikemaskini dengan secepat yang  mungkin (juga bergantung kepada penjual pihak ketiga). Penghantaran China Express (penghantaran domestik) bergantung pada lokasi penjual pihak ketiga dan perkhidmatan kurier anda yang dipilih (1 - 5 hari).


9. Sebaik sahaja barangan yang di beli sampai di pusat logistik di China,  SG Shop akan lakukan pemeriksaan untuk kuantiti, saiz, warna, dan reka bentuk yang betul, serta apa-apa kecacatan yang jelas.

Sebelum di lakukan penghantaran kepada pelanggan luar China

10. Setelah selesai, SG SHOP akan menghantar barangan pelanggan antarabangsa. 

Di sini, anda dikehendaki membuat Bayaran Kedua (Yuran Pengiriman Antarabangsa + Caj Perkhidmatan + Yuran Pelepasan) secara online ke SG SHOP.

Anda boleh memilih method penghantra samada melalui udara, air dan lain-lain. Harga amat berbeza untuk ke semua method penghantran. Macam mummy pilih laut..sebab tak urgent !

11. Sebaik sahaja produk yang dibeli sampai kepada anda, sila ke "Koleksi saya" untuk mengesahkannya. Anda akan menerima mata keahlian anda.


Ha..mudah je kan? Korang boleh borong barang dari China dah sekarang ! Tanpa perlu ke negara China !

Selanjutnya mengenai SG SHOP sila layari ke : 


You Might Also Like

13 comments

  1. wahhh. boleh shopping sini pulak ni.

    ReplyDelete
  2. Seronok sebenarnya shopping dekat SGShop. Nora pun pernah shopping. Boleh beli brg direct dr China dgn harga yang berpatutan..

    ReplyDelete
  3. Tak pernah lagi shopping dkt sini....

    ReplyDelete
  4. tk pernh lg shopping kt SG shop..biasa lazada or shoppe...nanti nk tgk la kt sini plak

    ReplyDelete
  5. Banyak betul promosi di SG Shop.. rambang mata dibuatnya..

    ReplyDelete
  6. Tak pernah shopping kat SG Shop lagi

    ReplyDelete
  7. oh review.
    patut la ramai yg blog pasal ni ari ni :)
    aida lom pernah lagi log in sgshop ni.
    so far trusted is lazada & shopee lah kot. setakat ni.
    tu pun tak terbeli lagi tau, alin.
    iman masih teguh!!! ha ha ha ha :)

    ReplyDelete
  8. selalu jugak shopping sini! sbb barang murah dan cantik!

    ReplyDelete
  9. k.fiezz pun suka shopping kat sini..baru je barang2 yg order sampai...

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak shoppoing kat sini kak

    ReplyDelete
  11. Boleh sekodeng web ni lepas ni... cuci-cuci mata pasti akan terbeli juga nanti he he he terima kasih info

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -