Total Pageviews

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG -  Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Sup...

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Supaya tak payah masak dinner kitorang. Plan nak makan satay kat luar je. Mak mummy tu (Tok Mak bebudak ni) sejenis tak suka makan luar. Suka masakan sendiri. Kalau korang perasan, tiap kali makan luar bersama-sama. Kedai SATAY KG MELAYU SUBANG (depan Public Bank Kg Melayu Subang) ini je lah jadi pilihan kami. Kalau kami memilih kedai lain, tok mak budak-budak ini tak akan makan punya.


DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG


So ...sapa cakap kami sejenis pentingkan diri, makan sedap-sedap tak ajak mak. Meh aku CILI mulut puaka tu sket ! Please lah korang, kalau boleh janganlah jaga tepi kain orang sangat ye ! Lelagi yang tak tahu luar dalam keluarga orang lain. InsyaAllah kami mampu nak jaga mak bapa kami ! Kenapa DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG je tiap kali bawa mak, okay seperti yang tadi mummy cakap kat atas. Mak tu sejenis penggeli ! Geli nak makan air tangan sesapa masak. 


DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG - Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Supaya tak payah masak dinner kitorang. Plan nak makan satay kat luar je. Mak mummy tu (Tok Mak bebudak ni) sejenis tak suka makan luar. Suka masakan sendiri. Kalau korang perasan, tiap kali makan luar bersama-sama. Kedai SATAY KG MELAYU SUBANG (depan Public Bank Kg Melayu Subang) ini je lah jadi pilihan kami. Kalau kami memilih kedai lain, tok mak budak-budak ini tak akan makan punya.  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG  So ...sapa cakap kami sejenis pentingkan diri, makan sedap-sedap tak ajak mak. Meh aku CILI mulut puaka tu sket ! Please lah korang, kalau boleh janganlah jaga tepi kain orang sangat ye ! Lelagi yang tak tahu luar dalam keluarga orang lain. InsyaAllah kami mampu nak jaga mak bapa kami ! Kenapa DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG je tiap kali bawa mak, okay seperti yang tadi mummy cakap kat atas. Mak tu sejenis penggeli ! Geli nak makan air tangan sesapa masak.     kami memang duduk asing-asing..sebab tak nak, anak-anak kami ganggu masa makan tok dan tok mak depa  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG ini memang mak tak pernah tolak lah, sebab kedai kawan dia punya. Asalnya berpuluh-tahun dulu. Depa sekeluarga ni jiran mak.  Mak dah tahu, rumah depa, jenis bisnes satay keturnan mak depa sampai ke adik beradik depa. Memang jenis pembersih dan di yakini.  Tapi satay depa memang sedap. Daging lembu dia tu, daging fresh. Bukan daging frozen atau import. Memang 9mlm datang. Sorry ! habis ye..bye-bye.   Haaaa...gitu sekali ko !    Petang Khamis, balik kerja terus buat kira-kira duit masukkan dalam sampul sesiap. Lepas tu, mummy anta kereta pi cuci.   Banyaknya kerja sebelum pi Bandung haha.     Daddy pun siapkan ntah apa kira-kiranya, check checklists, sebelum keluar dari rumah mak. Balik dari makan satay, nak balik Kajang.  Esok pagi terus ke KLIA dan fly ke Bandung.   Fuh, travel sebelum travel gituuuu.    Kedai ini kecil je, tak besar mana. Operating hours pun ikut depa je. Selalunya weeeknd memang tak buka. Macam part time bisnes. Tapi satay depa ni memang terkenal kat Kg Melayu Subang. Dari mummy belum lahir lagi dah femes.         Ni pesen apa ntah, makan sambil nak YouTube.     Selesai dinner kami di kedai satay Kg Melayu Subang ni. Normally, aktiviti gini kami cuba buat sebulan sekali. InsyaAllah. kekonon mummy niat nak belanja semua. Tapi, selalunya daddy dah sesiap bayar.    Actually, plan awalnya...kami nak makan dengan semua adik beradik mummy. Tapi si adik tu, balik keja dah lambat. So, kami bungkuskan juga satay untuk adik. Nanti tok abah hantarkan ke rumah adik.    Lepas makan, terus memasing bergerak...kami kepala memasing ting tong. Dok rush balik Kajang, sambung kemas, gosok baju , tidurkan anak-anak dan pastikan semua siap dan sampai ke KLIA pada masa yang di tetapkan !
kami memang duduk asing-asing..sebab tak nak, anak-anak kami ganggu masa makan tok dan tok mak depa

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG ini memang mak tak pernah tolak lah, sebab kedai kawan dia punya. Asalnya berpuluh-tahun dulu. Depa sekeluarga ni jiran mak.

Mak dah tahu, rumah depa, jenis bisnes satay keturnan mak depa sampai ke adik beradik depa. Memang jenis pembersih dan di yakini.

Tapi satay depa memang sedap. Daging lembu dia tu, daging fresh. Bukan daging frozen atau import. Memang 9mlm datang. Sorry ! habis ye..bye-bye. 

Haaaa...gitu sekali ko !

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG - Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Supaya tak payah masak dinner kitorang. Plan nak makan satay kat luar je. Mak mummy tu (Tok Mak bebudak ni) sejenis tak suka makan luar. Suka masakan sendiri. Kalau korang perasan, tiap kali makan luar bersama-sama. Kedai SATAY KG MELAYU SUBANG (depan Public Bank Kg Melayu Subang) ini je lah jadi pilihan kami. Kalau kami memilih kedai lain, tok mak budak-budak ini tak akan makan punya.  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG  So ...sapa cakap kami sejenis pentingkan diri, makan sedap-sedap tak ajak mak. Meh aku CILI mulut puaka tu sket ! Please lah korang, kalau boleh janganlah jaga tepi kain orang sangat ye ! Lelagi yang tak tahu luar dalam keluarga orang lain. InsyaAllah kami mampu nak jaga mak bapa kami ! Kenapa DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG je tiap kali bawa mak, okay seperti yang tadi mummy cakap kat atas. Mak tu sejenis penggeli ! Geli nak makan air tangan sesapa masak.     kami memang duduk asing-asing..sebab tak nak, anak-anak kami ganggu masa makan tok dan tok mak depa  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG ini memang mak tak pernah tolak lah, sebab kedai kawan dia punya. Asalnya berpuluh-tahun dulu. Depa sekeluarga ni jiran mak.  Mak dah tahu, rumah depa, jenis bisnes satay keturnan mak depa sampai ke adik beradik depa. Memang jenis pembersih dan di yakini.  Tapi satay depa memang sedap. Daging lembu dia tu, daging fresh. Bukan daging frozen atau import. Memang 9mlm datang. Sorry ! habis ye..bye-bye.   Haaaa...gitu sekali ko !    Petang Khamis, balik kerja terus buat kira-kira duit masukkan dalam sampul sesiap. Lepas tu, mummy anta kereta pi cuci.   Banyaknya kerja sebelum pi Bandung haha.     Daddy pun siapkan ntah apa kira-kiranya, check checklists, sebelum keluar dari rumah mak. Balik dari makan satay, nak balik Kajang.  Esok pagi terus ke KLIA dan fly ke Bandung.   Fuh, travel sebelum travel gituuuu.    Kedai ini kecil je, tak besar mana. Operating hours pun ikut depa je. Selalunya weeeknd memang tak buka. Macam part time bisnes. Tapi satay depa ni memang terkenal kat Kg Melayu Subang. Dari mummy belum lahir lagi dah femes.         Ni pesen apa ntah, makan sambil nak YouTube.     Selesai dinner kami di kedai satay Kg Melayu Subang ni. Normally, aktiviti gini kami cuba buat sebulan sekali. InsyaAllah. kekonon mummy niat nak belanja semua. Tapi, selalunya daddy dah sesiap bayar.    Actually, plan awalnya...kami nak makan dengan semua adik beradik mummy. Tapi si adik tu, balik keja dah lambat. So, kami bungkuskan juga satay untuk adik. Nanti tok abah hantarkan ke rumah adik.    Lepas makan, terus memasing bergerak...kami kepala memasing ting tong. Dok rush balik Kajang, sambung kemas, gosok baju , tidurkan anak-anak dan pastikan semua siap dan sampai ke KLIA pada masa yang di tetapkan !

Petang Khamis, balik kerja terus buat kira-kira duit masukkan dalam sampul sesiap. Lepas tu, mummy anta kereta pi cuci. 

Banyaknya kerja sebelum pi Bandung haha.


DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG - Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Supaya tak payah masak dinner kitorang. Plan nak makan satay kat luar je. Mak mummy tu (Tok Mak bebudak ni) sejenis tak suka makan luar. Suka masakan sendiri. Kalau korang perasan, tiap kali makan luar bersama-sama. Kedai SATAY KG MELAYU SUBANG (depan Public Bank Kg Melayu Subang) ini je lah jadi pilihan kami. Kalau kami memilih kedai lain, tok mak budak-budak ini tak akan makan punya.  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG  So ...sapa cakap kami sejenis pentingkan diri, makan sedap-sedap tak ajak mak. Meh aku CILI mulut puaka tu sket ! Please lah korang, kalau boleh janganlah jaga tepi kain orang sangat ye ! Lelagi yang tak tahu luar dalam keluarga orang lain. InsyaAllah kami mampu nak jaga mak bapa kami ! Kenapa DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG je tiap kali bawa mak, okay seperti yang tadi mummy cakap kat atas. Mak tu sejenis penggeli ! Geli nak makan air tangan sesapa masak.     kami memang duduk asing-asing..sebab tak nak, anak-anak kami ganggu masa makan tok dan tok mak depa  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG ini memang mak tak pernah tolak lah, sebab kedai kawan dia punya. Asalnya berpuluh-tahun dulu. Depa sekeluarga ni jiran mak.  Mak dah tahu, rumah depa, jenis bisnes satay keturnan mak depa sampai ke adik beradik depa. Memang jenis pembersih dan di yakini.  Tapi satay depa memang sedap. Daging lembu dia tu, daging fresh. Bukan daging frozen atau import. Memang 9mlm datang. Sorry ! habis ye..bye-bye.   Haaaa...gitu sekali ko !    Petang Khamis, balik kerja terus buat kira-kira duit masukkan dalam sampul sesiap. Lepas tu, mummy anta kereta pi cuci.   Banyaknya kerja sebelum pi Bandung haha.     Daddy pun siapkan ntah apa kira-kiranya, check checklists, sebelum keluar dari rumah mak. Balik dari makan satay, nak balik Kajang.  Esok pagi terus ke KLIA dan fly ke Bandung.   Fuh, travel sebelum travel gituuuu.    Kedai ini kecil je, tak besar mana. Operating hours pun ikut depa je. Selalunya weeeknd memang tak buka. Macam part time bisnes. Tapi satay depa ni memang terkenal kat Kg Melayu Subang. Dari mummy belum lahir lagi dah femes.         Ni pesen apa ntah, makan sambil nak YouTube.     Selesai dinner kami di kedai satay Kg Melayu Subang ni. Normally, aktiviti gini kami cuba buat sebulan sekali. InsyaAllah. kekonon mummy niat nak belanja semua. Tapi, selalunya daddy dah sesiap bayar.    Actually, plan awalnya...kami nak makan dengan semua adik beradik mummy. Tapi si adik tu, balik keja dah lambat. So, kami bungkuskan juga satay untuk adik. Nanti tok abah hantarkan ke rumah adik.    Lepas makan, terus memasing bergerak...kami kepala memasing ting tong. Dok rush balik Kajang, sambung kemas, gosok baju , tidurkan anak-anak dan pastikan semua siap dan sampai ke KLIA pada masa yang di tetapkan !

Daddy pun siapkan ntah apa kira-kiranya, check checklists, sebelum keluar dari rumah mak. Balik dari makan satay, nak balik Kajang.

Esok pagi terus ke KLIA dan fly ke Bandung. 

Fuh, travel sebelum travel gituuuu.

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG - Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Supaya tak payah masak dinner kitorang. Plan nak makan satay kat luar je. Mak mummy tu (Tok Mak bebudak ni) sejenis tak suka makan luar. Suka masakan sendiri. Kalau korang perasan, tiap kali makan luar bersama-sama. Kedai SATAY KG MELAYU SUBANG (depan Public Bank Kg Melayu Subang) ini je lah jadi pilihan kami. Kalau kami memilih kedai lain, tok mak budak-budak ini tak akan makan punya.  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG  So ...sapa cakap kami sejenis pentingkan diri, makan sedap-sedap tak ajak mak. Meh aku CILI mulut puaka tu sket ! Please lah korang, kalau boleh janganlah jaga tepi kain orang sangat ye ! Lelagi yang tak tahu luar dalam keluarga orang lain. InsyaAllah kami mampu nak jaga mak bapa kami ! Kenapa DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG je tiap kali bawa mak, okay seperti yang tadi mummy cakap kat atas. Mak tu sejenis penggeli ! Geli nak makan air tangan sesapa masak.     kami memang duduk asing-asing..sebab tak nak, anak-anak kami ganggu masa makan tok dan tok mak depa  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG ini memang mak tak pernah tolak lah, sebab kedai kawan dia punya. Asalnya berpuluh-tahun dulu. Depa sekeluarga ni jiran mak.  Mak dah tahu, rumah depa, jenis bisnes satay keturnan mak depa sampai ke adik beradik depa. Memang jenis pembersih dan di yakini.  Tapi satay depa memang sedap. Daging lembu dia tu, daging fresh. Bukan daging frozen atau import. Memang 9mlm datang. Sorry ! habis ye..bye-bye.   Haaaa...gitu sekali ko !    Petang Khamis, balik kerja terus buat kira-kira duit masukkan dalam sampul sesiap. Lepas tu, mummy anta kereta pi cuci.   Banyaknya kerja sebelum pi Bandung haha.     Daddy pun siapkan ntah apa kira-kiranya, check checklists, sebelum keluar dari rumah mak. Balik dari makan satay, nak balik Kajang.  Esok pagi terus ke KLIA dan fly ke Bandung.   Fuh, travel sebelum travel gituuuu.    Kedai ini kecil je, tak besar mana. Operating hours pun ikut depa je. Selalunya weeeknd memang tak buka. Macam part time bisnes. Tapi satay depa ni memang terkenal kat Kg Melayu Subang. Dari mummy belum lahir lagi dah femes.         Ni pesen apa ntah, makan sambil nak YouTube.     Selesai dinner kami di kedai satay Kg Melayu Subang ni. Normally, aktiviti gini kami cuba buat sebulan sekali. InsyaAllah. kekonon mummy niat nak belanja semua. Tapi, selalunya daddy dah sesiap bayar.    Actually, plan awalnya...kami nak makan dengan semua adik beradik mummy. Tapi si adik tu, balik keja dah lambat. So, kami bungkuskan juga satay untuk adik. Nanti tok abah hantarkan ke rumah adik.    Lepas makan, terus memasing bergerak...kami kepala memasing ting tong. Dok rush balik Kajang, sambung kemas, gosok baju , tidurkan anak-anak dan pastikan semua siap dan sampai ke KLIA pada masa yang di tetapkan !

Kedai ini kecil je, tak besar mana. 

Operating hours pun ikut depa je. Selalunya weeeknd memang tak buka. Macam part time bisnes. Tapi satay depa ni memang terkenal kat Kg Melayu Subang. Dari mummy belum lahir lagi dah femes.

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG - Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Supaya tak payah masak dinner kitorang. Plan nak makan satay kat luar je. Mak mummy tu (Tok Mak bebudak ni) sejenis tak suka makan luar. Suka masakan sendiri. Kalau korang perasan, tiap kali makan luar bersama-sama. Kedai SATAY KG MELAYU SUBANG (depan Public Bank Kg Melayu Subang) ini je lah jadi pilihan kami. Kalau kami memilih kedai lain, tok mak budak-budak ini tak akan makan punya.  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG  So ...sapa cakap kami sejenis pentingkan diri, makan sedap-sedap tak ajak mak. Meh aku CILI mulut puaka tu sket ! Please lah korang, kalau boleh janganlah jaga tepi kain orang sangat ye ! Lelagi yang tak tahu luar dalam keluarga orang lain. InsyaAllah kami mampu nak jaga mak bapa kami ! Kenapa DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG je tiap kali bawa mak, okay seperti yang tadi mummy cakap kat atas. Mak tu sejenis penggeli ! Geli nak makan air tangan sesapa masak.     kami memang duduk asing-asing..sebab tak nak, anak-anak kami ganggu masa makan tok dan tok mak depa  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG ini memang mak tak pernah tolak lah, sebab kedai kawan dia punya. Asalnya berpuluh-tahun dulu. Depa sekeluarga ni jiran mak.  Mak dah tahu, rumah depa, jenis bisnes satay keturnan mak depa sampai ke adik beradik depa. Memang jenis pembersih dan di yakini.  Tapi satay depa memang sedap. Daging lembu dia tu, daging fresh. Bukan daging frozen atau import. Memang 9mlm datang. Sorry ! habis ye..bye-bye.   Haaaa...gitu sekali ko !    Petang Khamis, balik kerja terus buat kira-kira duit masukkan dalam sampul sesiap. Lepas tu, mummy anta kereta pi cuci.   Banyaknya kerja sebelum pi Bandung haha.     Daddy pun siapkan ntah apa kira-kiranya, check checklists, sebelum keluar dari rumah mak. Balik dari makan satay, nak balik Kajang.  Esok pagi terus ke KLIA dan fly ke Bandung.   Fuh, travel sebelum travel gituuuu.    Kedai ini kecil je, tak besar mana. Operating hours pun ikut depa je. Selalunya weeeknd memang tak buka. Macam part time bisnes. Tapi satay depa ni memang terkenal kat Kg Melayu Subang. Dari mummy belum lahir lagi dah femes.         Ni pesen apa ntah, makan sambil nak YouTube.     Selesai dinner kami di kedai satay Kg Melayu Subang ni. Normally, aktiviti gini kami cuba buat sebulan sekali. InsyaAllah. kekonon mummy niat nak belanja semua. Tapi, selalunya daddy dah sesiap bayar.    Actually, plan awalnya...kami nak makan dengan semua adik beradik mummy. Tapi si adik tu, balik keja dah lambat. So, kami bungkuskan juga satay untuk adik. Nanti tok abah hantarkan ke rumah adik.    Lepas makan, terus memasing bergerak...kami kepala memasing ting tong. Dok rush balik Kajang, sambung kemas, gosok baju , tidurkan anak-anak dan pastikan semua siap dan sampai ke KLIA pada masa yang di tetapkan !

Tetiba lapa pulak bila buat entri ni haha

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG - Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Supaya tak payah masak dinner kitorang. Plan nak makan satay kat luar je. Mak mummy tu (Tok Mak bebudak ni) sejenis tak suka makan luar. Suka masakan sendiri. Kalau korang perasan, tiap kali makan luar bersama-sama. Kedai SATAY KG MELAYU SUBANG (depan Public Bank Kg Melayu Subang) ini je lah jadi pilihan kami. Kalau kami memilih kedai lain, tok mak budak-budak ini tak akan makan punya.  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG  So ...sapa cakap kami sejenis pentingkan diri, makan sedap-sedap tak ajak mak. Meh aku CILI mulut puaka tu sket ! Please lah korang, kalau boleh janganlah jaga tepi kain orang sangat ye ! Lelagi yang tak tahu luar dalam keluarga orang lain. InsyaAllah kami mampu nak jaga mak bapa kami ! Kenapa DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG je tiap kali bawa mak, okay seperti yang tadi mummy cakap kat atas. Mak tu sejenis penggeli ! Geli nak makan air tangan sesapa masak.     kami memang duduk asing-asing..sebab tak nak, anak-anak kami ganggu masa makan tok dan tok mak depa  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG ini memang mak tak pernah tolak lah, sebab kedai kawan dia punya. Asalnya berpuluh-tahun dulu. Depa sekeluarga ni jiran mak.  Mak dah tahu, rumah depa, jenis bisnes satay keturnan mak depa sampai ke adik beradik depa. Memang jenis pembersih dan di yakini.  Tapi satay depa memang sedap. Daging lembu dia tu, daging fresh. Bukan daging frozen atau import. Memang 9mlm datang. Sorry ! habis ye..bye-bye.   Haaaa...gitu sekali ko !    Petang Khamis, balik kerja terus buat kira-kira duit masukkan dalam sampul sesiap. Lepas tu, mummy anta kereta pi cuci.   Banyaknya kerja sebelum pi Bandung haha.     Daddy pun siapkan ntah apa kira-kiranya, check checklists, sebelum keluar dari rumah mak. Balik dari makan satay, nak balik Kajang.  Esok pagi terus ke KLIA dan fly ke Bandung.   Fuh, travel sebelum travel gituuuu.    Kedai ini kecil je, tak besar mana. Operating hours pun ikut depa je. Selalunya weeeknd memang tak buka. Macam part time bisnes. Tapi satay depa ni memang terkenal kat Kg Melayu Subang. Dari mummy belum lahir lagi dah femes.         Ni pesen apa ntah, makan sambil nak YouTube.     Selesai dinner kami di kedai satay Kg Melayu Subang ni. Normally, aktiviti gini kami cuba buat sebulan sekali. InsyaAllah. kekonon mummy niat nak belanja semua. Tapi, selalunya daddy dah sesiap bayar.    Actually, plan awalnya...kami nak makan dengan semua adik beradik mummy. Tapi si adik tu, balik keja dah lambat. So, kami bungkuskan juga satay untuk adik. Nanti tok abah hantarkan ke rumah adik.    Lepas makan, terus memasing bergerak...kami kepala memasing ting tong. Dok rush balik Kajang, sambung kemas, gosok baju , tidurkan anak-anak dan pastikan semua siap dan sampai ke KLIA pada masa yang di tetapkan !

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG - Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Supaya tak payah masak dinner kitorang. Plan nak makan satay kat luar je. Mak mummy tu (Tok Mak bebudak ni) sejenis tak suka makan luar. Suka masakan sendiri. Kalau korang perasan, tiap kali makan luar bersama-sama. Kedai SATAY KG MELAYU SUBANG (depan Public Bank Kg Melayu Subang) ini je lah jadi pilihan kami. Kalau kami memilih kedai lain, tok mak budak-budak ini tak akan makan punya.  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG  So ...sapa cakap kami sejenis pentingkan diri, makan sedap-sedap tak ajak mak. Meh aku CILI mulut puaka tu sket ! Please lah korang, kalau boleh janganlah jaga tepi kain orang sangat ye ! Lelagi yang tak tahu luar dalam keluarga orang lain. InsyaAllah kami mampu nak jaga mak bapa kami ! Kenapa DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG je tiap kali bawa mak, okay seperti yang tadi mummy cakap kat atas. Mak tu sejenis penggeli ! Geli nak makan air tangan sesapa masak.     kami memang duduk asing-asing..sebab tak nak, anak-anak kami ganggu masa makan tok dan tok mak depa  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG ini memang mak tak pernah tolak lah, sebab kedai kawan dia punya. Asalnya berpuluh-tahun dulu. Depa sekeluarga ni jiran mak.  Mak dah tahu, rumah depa, jenis bisnes satay keturnan mak depa sampai ke adik beradik depa. Memang jenis pembersih dan di yakini.  Tapi satay depa memang sedap. Daging lembu dia tu, daging fresh. Bukan daging frozen atau import. Memang 9mlm datang. Sorry ! habis ye..bye-bye.   Haaaa...gitu sekali ko !    Petang Khamis, balik kerja terus buat kira-kira duit masukkan dalam sampul sesiap. Lepas tu, mummy anta kereta pi cuci.   Banyaknya kerja sebelum pi Bandung haha.     Daddy pun siapkan ntah apa kira-kiranya, check checklists, sebelum keluar dari rumah mak. Balik dari makan satay, nak balik Kajang.  Esok pagi terus ke KLIA dan fly ke Bandung.   Fuh, travel sebelum travel gituuuu.    Kedai ini kecil je, tak besar mana. Operating hours pun ikut depa je. Selalunya weeeknd memang tak buka. Macam part time bisnes. Tapi satay depa ni memang terkenal kat Kg Melayu Subang. Dari mummy belum lahir lagi dah femes.         Ni pesen apa ntah, makan sambil nak YouTube.     Selesai dinner kami di kedai satay Kg Melayu Subang ni. Normally, aktiviti gini kami cuba buat sebulan sekali. InsyaAllah. kekonon mummy niat nak belanja semua. Tapi, selalunya daddy dah sesiap bayar.    Actually, plan awalnya...kami nak makan dengan semua adik beradik mummy. Tapi si adik tu, balik keja dah lambat. So, kami bungkuskan juga satay untuk adik. Nanti tok abah hantarkan ke rumah adik.    Lepas makan, terus memasing bergerak...kami kepala memasing ting tong. Dok rush balik Kajang, sambung kemas, gosok baju , tidurkan anak-anak dan pastikan semua siap dan sampai ke KLIA pada masa yang di tetapkan !

Ni pesen apa ntah, makan sambil nak YouTube.

DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG - Sehari sebelum kami fly ke Bandung Indonesia, mummy awal-awal lagi sesiap informed mak. Supaya tak payah masak dinner kitorang. Plan nak makan satay kat luar je. Mak mummy tu (Tok Mak bebudak ni) sejenis tak suka makan luar. Suka masakan sendiri. Kalau korang perasan, tiap kali makan luar bersama-sama. Kedai SATAY KG MELAYU SUBANG (depan Public Bank Kg Melayu Subang) ini je lah jadi pilihan kami. Kalau kami memilih kedai lain, tok mak budak-budak ini tak akan makan punya.  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG  So ...sapa cakap kami sejenis pentingkan diri, makan sedap-sedap tak ajak mak. Meh aku CILI mulut puaka tu sket ! Please lah korang, kalau boleh janganlah jaga tepi kain orang sangat ye ! Lelagi yang tak tahu luar dalam keluarga orang lain. InsyaAllah kami mampu nak jaga mak bapa kami ! Kenapa DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG je tiap kali bawa mak, okay seperti yang tadi mummy cakap kat atas. Mak tu sejenis penggeli ! Geli nak makan air tangan sesapa masak.     kami memang duduk asing-asing..sebab tak nak, anak-anak kami ganggu masa makan tok dan tok mak depa  DINNER MAKAN SATAY SEDAP DI KG MELAYU SUBANG ini memang mak tak pernah tolak lah, sebab kedai kawan dia punya. Asalnya berpuluh-tahun dulu. Depa sekeluarga ni jiran mak.  Mak dah tahu, rumah depa, jenis bisnes satay keturnan mak depa sampai ke adik beradik depa. Memang jenis pembersih dan di yakini.  Tapi satay depa memang sedap. Daging lembu dia tu, daging fresh. Bukan daging frozen atau import. Memang 9mlm datang. Sorry ! habis ye..bye-bye.   Haaaa...gitu sekali ko !    Petang Khamis, balik kerja terus buat kira-kira duit masukkan dalam sampul sesiap. Lepas tu, mummy anta kereta pi cuci.   Banyaknya kerja sebelum pi Bandung haha.     Daddy pun siapkan ntah apa kira-kiranya, check checklists, sebelum keluar dari rumah mak. Balik dari makan satay, nak balik Kajang.  Esok pagi terus ke KLIA dan fly ke Bandung.   Fuh, travel sebelum travel gituuuu.    Kedai ini kecil je, tak besar mana. Operating hours pun ikut depa je. Selalunya weeeknd memang tak buka. Macam part time bisnes. Tapi satay depa ni memang terkenal kat Kg Melayu Subang. Dari mummy belum lahir lagi dah femes.         Ni pesen apa ntah, makan sambil nak YouTube.     Selesai dinner kami di kedai satay Kg Melayu Subang ni. Normally, aktiviti gini kami cuba buat sebulan sekali. InsyaAllah. kekonon mummy niat nak belanja semua. Tapi, selalunya daddy dah sesiap bayar.    Actually, plan awalnya...kami nak makan dengan semua adik beradik mummy. Tapi si adik tu, balik keja dah lambat. So, kami bungkuskan juga satay untuk adik. Nanti tok abah hantarkan ke rumah adik.    Lepas makan, terus memasing bergerak...kami kepala memasing ting tong. Dok rush balik Kajang, sambung kemas, gosok baju , tidurkan anak-anak dan pastikan semua siap dan sampai ke KLIA pada masa yang di tetapkan !

Selesai dinner kami di kedai satay Kg Melayu Subang ni. 

Normally, aktiviti gini kami cuba buat sebulan sekali. InsyaAllah. kekonon mummy niat nak belanja semua. Tapi, selalunya daddy dah sesiap bayar.

Actually, plan awalnya...kami nak makan dengan semua adik beradik mummy. Tapi si adik tu, balik keja dah lambat. So, kami bungkuskan juga satay untuk adik. Nanti tok abah hantarkan ke rumah adik.

Lepas makan, terus memasing bergerak...kami kepala memasing ting tong. Dok rush balik Kajang, sambung kemas, gosok baju , tidurkan anak-anak dan pastikan semua siap dan sampai ke KLIA pada masa yang di tetapkan !


You Might Also Like

5 comments

  1. Nampak sedap satay tu...besar2 kan...erm...terus teringin..ni dah 3 blog baca pasal satay ni

    ReplyDelete
  2. lama dah tak ke kg melayu subang.
    dulu kala, abg dok situ. ada la few times ke situ, alin.
    now, ke subang bestari jer. abg ipar plak dok situ.
    teringat semlm, syuhada tanya aida, "ibu x pandai masak sate ye?"
    alamak???!!!

    ReplyDelete
  3. Baru reccee nak g time weekend. Besar juga saiz satay tu ye kak.

    ReplyDelete
  4. Owh.. ada eh.. sha ada gi juga kg melayu subang nie.. tak pernah perasan pula kedai satay nie.. kalau gi lagi nanti bolehlah cari..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (392) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (318) review (282) 2019 (243) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (81) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)