Total Pageviews

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2, KE INDOMARET SEBELUM BALIK FAVE HOTEL PREMIER CIHAMPELAS

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2, KE INDOMARET SEBELUM BALIK FAVE HOTEL PREMIER CIHAMPELAS - Tempat ke-6 hari kedua kami ! Sebelum balik hotel, kami...

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2, KE INDOMARET SEBELUM BALIK FAVE HOTEL PREMIER CIHAMPELAS - Tempat ke-6 hari kedua kami ! Sebelum balik hotel, kami singgah ke Indomaret Cihampelas (jalan ke hotel...satu jalan) ala-ala 7e tapi harga depa lebih murah. Air mineral besar tu harganya Rp2400 (tak sampai RM1), kalau beli luar hotel tu dah dekat RM3 sebotol. Bila sampai Indomaret Cihampelas ni tetau je lah bebudak ini, nak mee lah, keropok lah. Indonesia ni, memang terkenal dengan mee POP MEE, Mie Sedap dan memacam lagi. 

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2, KE INDOMARET SEBELUM BALIK FAVE HOTEL PREMIER CIHAMPELAS

So, day 2 Bandung ni...dinner macam malas nak keluar. Bagus jugaklah kitorag singgah Indomaret Cihampelas sebelum balik ke FaveHotel Premier. Kitorang plan nak makan mee je, sebab dah capek sangat dah (penat). Malas nak keluar walau Cihampelas Walk tu ...depan hotel je. KFC semua ada situ. Malam 1st day je lah daddy keluar sana, pi tapau makanan. Mummy dah tak larat, susu kan Daim, tidurkan Daim. Mummy kemas bilik, iron baju, siapkan untuk bebarang esok. Fuh, peluh tiak ! Selera makan pun tak ada sangat, memang rasa macam kurus sket lah haha !

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2, KE INDOMARET SEBELUM BALIK FAVE HOTEL PREMIER CIHAMPELAS
pilih jangan tak pilih haaa


PERCUTIAN BANDUNG DAY 2, KE INDOMARET SEBELUM BALIK FAVE HOTEL PREMIER CIHAMPELAS
Kamera pun penat weii..6 tempat for today. Beribu gambar dah amek haha

Balik je hotel, anak-anak mandi, pakai baju tidur sesiap. Daddy tolong masakkan mee. Mummy pulak, kemas bebarang shopping, baju kotor, sorting baju untuk iron esok.

Malam memang tak keluar lah ! Memula macam gigih jugaklah daddy nak ajak keluar. Tapi, fikir anak-anak je. Dorang perlukan stamina. Esok nak ke tempat main mereka pulak !

Entri Bandung day 2 :-








You Might Also Like

5 comments

  1. hari ke-2, 6 tempat terjah..fuhhh..salute la mummy...kalau akak & mr hubby, mampu 1-2 tempat je dalam satu hari..stamina kurang w/pun tak bawak bebudak..

    ReplyDelete
  2. Betul kalau kita travel bawak anak- anak memang kena ikut diorang nyer keselesaan, kena jaga waktu makan, waktu tidur diorang...caya la..hari ke 2 dah terjah 6 tempat..

    ReplyDelete
  3. Pergh!! Betul-betul berjalan tu sis.. 1 hari jalan 6 tempat.. Malam memang flatlah kan.. Tambah anak-anak.. Mesti dah letih..

    ReplyDelete
  4. Hari kedua dah 6 tempat pergi..maunya mummy tak mencungap kan...dapat balik hotel tu dah satu kelegaan je...Walau tak dapat terus nak baring²

    ReplyDelete
  5. bestnya travel Bandung..situ syurga sopink

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (390) 2018 (382) blogger (381) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (314) review (282) 2019 (178) resipi (146) travel (84) Daim Naufal (75) daddy (41) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)