Total Pageviews

SALAM AWAL MUHARAM, MAAL Hijrah 1441H 2019

Assalamualaikum, selamat tahun baru buat umat Islam Maal Hijrah / Awal Muharaam 1441H. Dan, selamat menyambut bulan baru yakni September 20...

Assalamualaikum, selamat tahun baru buat umat Islam Maal Hijrah / Awal Muharaam 1441H. Dan, selamat menyambut bulan baru yakni September 2019. Sebut bulan baru ni, Allahu... Mummy tak update lagi top komentar bulan lepas Ogos 2019 di blog mummy. Tapi, syukur barangan / hadiah top komentar tu dah selamat bagi pada pemenang. Surprise buat pemba a blog pulak, kali ni. 
Hehe

Okay, sempena bulan baik dan hari baik ni. Mummy nak ucapkan Selamat tahun baru, Muharam! 

SALAM AWAL MUHARAM, MAAL HIJRAH




Salam Maal Hijrah (1441 H) buat semua pemba a blog mummy www.azlindaalin.com .. Semoga permulaan tahun baru hijrah ini akan menjadi hijrah terbesar buat kita terutama hubungan kita pada Allah, RasulNya, sesama manusia dan makhluk lain dibumi Allah ini.. 


إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ

وَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُم مِّن دُونِهِ مِن وَالٍ[


“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan suatu kaum, sebelum kaum itu sendiri mengubah apa yang ada pada diri mereka. Dan apabila Allah menghendaki keburukan terhadap suatu kaum, maka tak ada yang dapat menolaknya dan tidak ada pelindung bagi mereka selain Dia.” (Surah Ar-Ra’d [13]: 11)


#SalamMaalHijrah #1441IHijrah

You Might Also Like

5 comments

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -

Labels

Dhia batrisya (396) blogger (382) 2018 (379) azlindaalin.com (352) dzal aidi fiqry (322) review (282) 2019 (270) resipi (148) travel (87) Daim Naufal (82) daddy (42) advertorial (36) Resipi 30 Hari Ramadhan (19) tutorial blog (11) Baby D (6) blogwalking (4) 2017 (2) 2020 (2)