Sekolah Tutup Esok | IPU Tidak Sihat dan Sangat Tidak Sihat

Sekolah di beberapa tempat tutup esok kerana bacaan IPU Tidak Sihat dan Sangat Tidak Sihat Bacaan IPU (Index Pencemaran Udara ) 6...

Sekolah di beberapa tempat tutup esok kerana bacaan IPU Tidak Sihat dan Sangat Tidak Sihat


Bacaan IPU (Index Pencemaran Udara ) 6 Petang tadi menunjukkan bacaan menurun di beberapa kawasan kami. Akan tetapi, bacaan masih menunjukkan udara tidak sihat. Di beberapa kawasan. Bacaan IPU di Putrajaya 165 dan Shah Alam masih tinggi dengan bacaan 185.Berbanding bacaan IPU di beberapa kawasan Lembah Klang jam 11.00 pagi tadi. Banyak kawasan yang mengalami udara tidak sihat IPU bacaan di atas 201. Paling teruk di Shah Alam bacaan IPU 281 yang hampir 300 bacaannya. Dan, Putrajaya pula bacaan IPU sebanyak 206Jam 7 pagi tadi, bacaan IPU Putrajaya ialah 182. 
Oleh kerana bacaan IPU Tidak Sihat dan Sangat Tidak Sihat di beberapa kawasan ini. Kementerian Pelajaran Malaysia telah mengumumkan di Facebook mereka bahawa sekolah di sekitar Selangor, Putrajaya, KL, Negeri Sembilan dan beberapa kawasan di Sarawak akan di tutup esok, Isnin.
Pertikaian bacaan IPU yang kurang tepat semalam.. mummy pun macam pelik semalam..kabus tebal... IPU di Shah Alam hanya 58. 

Baca Ini Juga


2 comments

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -