Kong Skull Island Filem Terkini Yang Menarik Yang Tidak Bosan !

Kong Skull Island Filem Terini Yang Menarik Yang Tidak Bosan ! | Sempat lagi mummy tengok wayang cerita Kong Skull Island. Kebetulan cerita tu, je ngam-ngam dengan waktu rehat mummy pada hari Jumaat. Sekali sekala , mummy rehat Jumaat dalam panggung wayang la pulak ! Mummy memilih untuk tengok filem Kong Skull Island ini di MBO Cinema, Space U8.


Kong Skull Island Filem Terkini Yang Menarik Yang Tidak Bosan !


Lama juga cerita Kong Skull Island ni, lebih kurang 3 jam (119 minit) juga lah mummy bertapa dalam MBO Cinema. Walaupun panjang ceritanya, mummy langsung tak boring duduk dalam wayang untuk menonton Kong Skull Island.

Cerita Kong Skull Island kali ini, memang best sebab dari awal hingga akhir mummy dapat saksikan si Kong. Tak ada agenda romantik antara Kong dengan manusia seperti filem King Kong sebelum ini.SINOPSIS KONG SKULL ISLAND


Berkisahkan sebuah syarikat yang ingin menyiasat Skull Island (Pulang Tengkorak). Tetapi proposal untuk menyiasata itu tidak mendapat perhatian serius dari agensi besar.

Maka, mereka menggunkan kaedah lain, iaitu kaedah ujikaji ketumpatan tanah di sana.

Kajian itu, mendapat sokongan dari banyak agensi termasuklah pihak tentera. Pihak tentera di arahkan untuk bekerjasama dalam projek ujikasi tanah dan muka bumi di Skull Island.

Skull Island memang sangat pelik, kebanyakan orang yang melaluinya sukar untuk di selamatkan.

Apabila pihak tentera selamat tiba di Skull Island, Kong musnahkan semua helikopter dan kebanyakan tentera meninggalkan di sebabkan Kong membunuhnya.

Adakah Kong yang jahat? Kenapa Kong ingin membunuh semua manusia yang masuk di Skull Island?

Ha...nak tahu cerita lanjut tentang Kong Skull Island kena lah,  pi pawagam yang berhampiran. Tak thrill kalau mummy story mory semua,kan !

Yang penting filem Kong Skull Island sangat BEST, langsung tak bosan ! Mummy berikan 11/10 bintang hehehehe.


4 comments on "Kong Skull Island Filem Terkini Yang Menarik Yang Tidak Bosan !"
 1. Citer ni la yang akak nak tengok ngan Dania ahad lepas x sempat..kena pi tengok ni...

  ReplyDelete
 2. Wow! markah tuh 11/10. Sure best ni. Sesuai tak bawak kiddos mucchinos? HAHAH..dulu masa kerja pun kalau break on Friday and ade kebetulan ceta yang just nice dengan waktu break. Pergi la jugak menonton filem. Hehehe

  ReplyDelete
 3. Macam best nie.. nanti nak pergi tengok lah dengan family..

  ReplyDelete
 4. wah menarik juga gi dg family

  ReplyDelete

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com