24 APRIL 2017 CUTI UMUM PERTABALAN YANG DI PERTUAN AGONG XV SULTAN MUHAMMAD V, MAJIKAN BOLEH DI DENDA SEHINGGA RM10000 JIKA TIDAK BERIKAN CUTI

24 APRIL 2017 CUTI UMUM PERTABALAN YANG DI PERTUAN AGONG XV SULTAN MUHAMMAD V, MAJIKAN BOLEH DI DENDA SEHINGGA RM10000 JIKA TIDAK BERIKAN CUTI KEPADA PEKERJA | 24 April 2017 ini telah di gazetkan sebagai cuti kelepasan AM mengikut Seksyen 8 Akta Hari Kelepasan Am 1951 bagi Semenanjung Malaysia dan Labuan. Mana-mana majikan yang tak berikan cuti kepada pekerja, boleh didenda sehingga RM10,000. Banyak juga kena denda tu kan.


24 APRIL 2017 CUTI UMUM PERTABALAN YANG DI PERTUAN AGONG XV SULTAN MUHAMMAD V, MAJIKAN BOLEH DI DENDA SEHINGGA RM10000 JIKA TIDAK BERIKAN CUTI KEPADA PEKERJA


Cuti berderet nampaknya dari Sabtu, Ahad dan Isnin. Dapatlah rehatkan diri sedikit. Terima kasih kerajaan ! Kerana kerajaan mengisytiharkan 24 April ini sebagai hari cuti umum tambahan di seluruh negara sempena Hari Pertabalan Yang di-Pertuan Agong XV, Sultan Muhammad V.

24 APRIL 2017 CUTI UMUM PERTABALAN YANG DI PERTUAN AGONG XV SULTAN MUHAMMAD V, MAJIKAN BOLEH DI DENDA SEHINGGA RM10000 JIKA TIDAK BERIKAN CUTI

2 acara utama akan diadakan di Istana Negara pada hari itu, iaitu Istiadat Pertabalan di Balairung Seri, pada sebelah pagi dan Majlis Santapan Diraja di Dewan Santapan, pada sebelah malam.

Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V (gambar) dipilih sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-15 untuk tempoh lima tahun bermula 13 Disember ini.

Sementara itu, Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah pula dipilih sebagai Timbalan Yang di-Pertuan Agong bagi tempoh yang sama.3 comments on "24 APRIL 2017 CUTI UMUM PERTABALAN YANG DI PERTUAN AGONG XV SULTAN MUHAMMAD V, MAJIKAN BOLEH DI DENDA SEHINGGA RM10000 JIKA TIDAK BERIKAN CUTI"
  1. Hehe harap2 semua majikan kasi cuti.. Kot ada yang mengelat..

    ReplyDelete
  2. nadia berharap syarikat nadia cuti jugak bila baca berita nie hihii =)

    ReplyDelete

Welcome back , guys !

Thank you for connecting with me. Your comments are much appreciated :)

For any enquiries, please do not hesitate to contact me at nurazlindaazman@gmail.com