10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge

10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge - Tetiba pulak demam timeline Facebook dan Instagram untuk  10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge . So...

10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge - Tetiba pulak demam timeline Facebook dan Instagram untuk 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge . So, mummy pun join juga. Allah suka-suka je. Sambil tu kita ngimbau benda yang baik-baik. Mummy ada baca ramai yang up status di MEDIA SOSIAL, ada yang kata HARAM buat 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge. Ada pulak cakap 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge adalah satu benda yang SHOW OFF. Tang mana?? Entahlah, I dont care hehehe.


10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge


10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge - Tetiba pulak demam timeline Facebook dan Instagram untuk 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge . So, mummy pun join juga. Allah suka-suka je. Sambil tu kita ngimbau benda yang baik-baik. Mummy ada baca ramai yang up status di MEDIA SOSIAL, ada yang kata HARAM buat 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge. Ada pulak cakap 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge adalah satu benda yang SHOW OFF. Tang mana?? Entahlah, I dont care hehehe.

10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge muka suci murni dalam masjid, tak banyak gambar boleh mummy tunjukkan sebab dedulu kala. Mummy seorang yang FREE HAIR. So, nasib baik ada gambar dalam masjid ni.

Gambar jadi pengapit kepada kakak sepupu mummy. Pekerjaan part time mummy tanpa gaji ialah JADI PENGAPIT. Entah ke berapa kali ntah jadi pengapit ni. Hehehe patutlah kawen lambat. Asyik jadi pengapit, but I dont care. Semua ini urusan Allah s.w.t.

10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge - Tetiba pulak demam timeline Facebook dan Instagram untuk 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge . So, mummy pun join juga. Allah suka-suka je. Sambil tu kita ngimbau benda yang baik-baik. Mummy ada baca ramai yang up status di MEDIA SOSIAL, ada yang kata HARAM buat 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge. Ada pulak cakap 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge adalah satu benda yang SHOW OFF. Tang mana?? Entahlah, I dont care hehehe.

Tak rancang pun warna biru muda, tup tup sampai Batu Pahat...sama pulak warna. Nasib pengantin lelaki tak salah sarungkan cincin hahaha !

Ramai kata wajah mummy tak banyak berubah. Yang mummy pasti, bentuk badan banyak jugaklah berubah.

Rindu zaman kurus 47kg. La ni...macam lebih 10kg je naik. 

10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge - Tetiba pulak demam timeline Facebook dan Instagram untuk 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge . So, mummy pun join juga. Allah suka-suka je. Sambil tu kita ngimbau benda yang baik-baik. Mummy ada baca ramai yang up status di MEDIA SOSIAL, ada yang kata HARAM buat 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge. Ada pulak cakap 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge adalah satu benda yang SHOW OFF. Tang mana?? Entahlah, I dont care hehehe.

Dan, bila buat 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge..baru mummy perasan tahun 2009 ni merupakan tarikh sign Sales and Purchase Agreement untuk rumah pertama mummy. Sign bulan Oktober 2009, dan mula bayar ke bank pada Disember 2009. Semuanya berlaku pada tahun 2009.

Masa ni, kerja di bank CIMB sebagai LOAN OFFICER. Alhamdulillah kerjaya di bank ini yang buka mata mummy untuk membeli rumah, macam mana nak cari rumah murah, tapi ada demand.

Terima kasih CIMB !

Tapi, sampai sekarang ni, 10 tahun kami masih ada 1 rumah je. Daddy memang plan nak beli rumah juga. Nak landed. Tapi, mummy tak berapa setuju. Sebab kami sekeluarga pun sekejap duduk sana, sekejap duduk sini. Dan, masa sekarang ini masa tengah nak pakai duit banyak. Anak mula nak membesar, tengah nak sekolah. Better fokus pada anak-anak dulu.

Kang hutang keliling pinggang, education anak entah ke mana. Mummy tak mahu macam tu. Belajar bersyukur apa yang ada dulu. 

Untuk investment, Mummy minta daddy invest ke arah lain dulu. Jangan invest untuk rumah. Rumah ni, tunggu akan datang..insyaallah...ada rezeki tak ke mana !

10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge - Tetiba pulak demam timeline Facebook dan Instagram untuk 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge . So, mummy pun join juga. Allah suka-suka je. Sambil tu kita ngimbau benda yang baik-baik. Mummy ada baca ramai yang up status di MEDIA SOSIAL, ada yang kata HARAM buat 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge. Ada pulak cakap 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge adalah satu benda yang SHOW OFF. Tang mana?? Entahlah, I dont care hehehe.


10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge - Tetiba pulak demam timeline Facebook dan Instagram untuk 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge . So, mummy pun join juga. Allah suka-suka je. Sambil tu kita ngimbau benda yang baik-baik. Mummy ada baca ramai yang up status di MEDIA SOSIAL, ada yang kata HARAM buat 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge. Ada pulak cakap 10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge adalah satu benda yang SHOW OFF. Tang mana?? Entahlah, I dont care hehehe.

10 tahun lepas bebudak ni kecik-kecik nilah kawan gaduh mummy. Mummy dari zaman belum kahwin sukakan budak-budak. 


Mereka berempat ni adalah anak jagaan mak mummy. Mak jaga mereka dari yang sulung (lepas pantang) sampailah depa ada 4 adik beradik. 

Mereka ni dah macam adik mummy sendiri. Ya Allah rindu gelak ketawa korang, mulut petah korang ni.


Sekarang ni? Semuanya tinggal kenangan.

Sebab itulah, selagi anak-anak kami masih kecil. Mummy memang nak fokus pada mereka. Nak luangkan masa bersama mereka, simpan memori indah mereka ketat-ketat dalam diri mummy.

Akan datang mereka dah besar, dah ada life mereka sendiri. Belum tentu kita dapat peluk, cium, gomol, mereka macam zaman mereka kecil.

Huhuhu tetiba nangis sengsorang pulak !

Eh, korang dah buat ke 
10 YEARS CHALLENGE #10yearschallenge . Tinggalkan link ye, mummy nak terjah !


Baca Ini Juga


12 comments

  1. 10 tahun yang sangat bermakna kan.....

    ReplyDelete
  2. ehehe seronok jugak challenge ni tapi tak snggup hahaha..
    sendiri tngok rasa nightmare hehehe..

    ReplyDelete
  3. kenangan pahit manis yang tak dapat dilupakan

    ReplyDelete
  4. 10 tahun ! Bukan satu jangkamasa yang pendek tu. Dah jumpa macam-macam. Seronok pula tengok orang buat Challenge ni, teringin tapi seganlah nak share hahaha

    ReplyDelete
  5. hye linda. wah..cantik dan maintain awet muda sampai sekarang

    ReplyDelete
  6. tengah hot #10yearschallenge ni kat FB, IG..tak tau la macam2 pendapat..ada yang kata tak sesuai nak tunjuk menda yg dh lepas...pd k.fiezz pd yg dulu free hair atau seksi, n sekarang dah pakai tudung..tak yah la kot letak gambar hat lama tu..klu nak buat jugak, cuba la cari gambar2 yg bertudung..mesti ada kalau tak byk pun...apapun pd k.fiezz menda yg lepas tu pengajaran & pengalaman untuk jdi diri kita harini..

    ReplyDelete
  7. Sama je muka dr zaman muda sampai skrg. Maintain cun.

    ReplyDelete
  8. heheh. mek ada jugakk. seronok jugak buat benda ni sebab boleh recall apa yg dh berjaya dapat dalam masa 10 tahun. alhamdulillah. baca yang mek juga .

    http://www.mekyunie.com/2019/01/10yearschallenge-so-much-had-been.html

    ReplyDelete
  9. xpe, alin. janji dah pun ada rumah sendiri. alhamdulillah.
    alin pun muda lagi. masih byk slot utk beli rumah di kemudian hari.
    yes. aida setuju. savings / laburkan utk anak2. ke arah lain dulu.
    betul dah tu plan, alin. lagipun lom decide nak stay mana, kan...
    aida dah pun ada rumah utk hari tua. just lom duduk sana lagi.
    complete dah bab rumah. now 100% concentrate on savings education anak2 & TH utk ke Mekah.
    itu la aim utama aida.
    side side target penuh ler jugak, alin :)
    enjoy life selagi terlarat dan mampu ekk...

    ReplyDelete
  10. Rabia pun ada buat jugak tapi bukan 10 years lah . 7 years challenge

    ReplyDelete
  11. ramai jugak buat challenge ni. ika takda gambar, tak dapat la nak buat. mummy ttp vogue hee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -