PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 : KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan pe...

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha. 

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA.

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !
Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan 
itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni. 

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.

Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !


Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan

HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE 




Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.

Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.

Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn


Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil ! 

Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)

Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu


Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.

Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni. 


Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe


PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.


PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Minum sampai meleleh air liur. So cute !


PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi


PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.

Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).

Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.

Rumah Arnab

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.

Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Daim memang berani sesangat, mummy yang risau

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
tengok tu, happy je muka si Daim

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan. 

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha


PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.
Ada geng kawan Cina 

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.

Kambing biri-biri

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.

Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak. 

PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.

Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.

Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.


PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Selesai berlibur di The Lodge Maribaya Lembang Bandung. Kami meruskan perjalanan ke Farmhouse Lembang. Misi hiburkan hati anak-anak.  Kita cari tempat kid's friendly pulak ! Gitulah mak-mak kan, jalan sket ..kena  cari tempat anak-anak berlibur. Amek hati anak ! Tu yang depa rasa Bandung Indonesia ni best gierrr. Siap tak nak balik Malaysia haha.   PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. PERCUTIAN BANDUNG DAY 2 KE FARM HOUSE LEMBANG BANDUNG INDONESIA. Farmhouse antara tempat yang sejuk dan nyaman. Pendek kata semua kawasan Lembang ni memang nyaman je ! Farmhouse ni seakan-akan kota Eropah dan mini zoo pun iye jugak !  Untuk ke kawasan Farmhouse ni. Sebenarnya korang boleh jimat aktiviti dan itinerary di kawasan sekitar Lembang ni. The Lodge Maribaya, Farmhouse, Hobbit, Kota Mini Lembang dan Floating Market semuanya dekat-dekat je ! Tapi, kami ni banyak pit stop dan tak boleh push to the max. Itinerary kami ke Lembang pecahkan kepada 2 hari. Kiranya, sebelum malam dah kena keluar dari kawasan Lembang Bandung ni.    Luar kawasan Hobbit, tak masuk tempat Hobbit sebab kena bayar lain. Hari pun dah agak petang.  Farmhouse ni best, kalau nak explore semua mau kena spend 1 hari sahaja di sini. Tapi, kami cuba explore secepat yang mungkin. Kalau 1 tempat , 1 hari. Gamaknya kena duduk sebulanlah kat Bandung hahaha.   Kedai dalam Farmhouse Lembang. Cantik !    Aloh-aloh kecil rumah hobbit ni. Bergambarlah lagi untuk kenang-kenangan  HARGA TIKET MASUK KE FARM HOUSE      Harga Tiket Farmhouse Lembang Bandung ialah sebanak Rp25.000/orang (5 tahun ke atas kena bayar full). Manakala untuk parking kenderaan Rp10,000.  Untuk setiap tiket, boleh tebus 1 air susu FRESH secara PERCUMA. Boleh pilih susu plain, coklat atau strawberry.   Pastinya sedap ! Dah la sejuk ! Memang layannnn    Kitoang hanya bayar tiket untuk mummy, daddy dan Dhia sahaja. Haha jimat bawak anak-anak kecil !   Total tiket masuk Farmhouse untuk satu family kami ialah Rp80,000 (lebih kurang RM26)  Bagi Anak Sapi (Anak Lembu) Minum Susu    Aktiviti pertama kami di Farmhouse, kami ke bahagian anak sapi (anak lembu). Di sini kami melatih anak-anak kami memberikan susu kepada anak lembu.  Lain warna anak lembunya dari Malaysia. Kalau tempat sejuk, kita boleh lihat anak lembu yang berwarna hitam dan putih ni.     Dzal susukan anak lembu. Kuat betul hisapan anak-anak lembu ni. Lapar agaknya.     Turn Daim dan Dhia bagi anak lembu menyusu. Happy giler si Daim tu hehe       Minum sampai meleleh air liur. So cute !    Daim tak puas lagi tu, nak bagi anak lembu susu lagi     Okay cukup lah, sorang sebotol je bagi anak-anak lembu ni menyusu. Aktiviti ini berharga Rp20,000 untuk satu botol. 2 botol berharga RP40,000 (RM13).  Part anak sapi, burung kakak tua dan hobbit tak termasuk dalam entrance fees tau. Semua bayarannya asing-asing.  Rumah Arnab    Rumah arnab ni FREE je, tak perlu tambah bayar apa-apa kecuali makanan arnab tu kena beli. 1 paket carrot tu tak sampai RM5. Banyak pulak tu ! Boleh la lama sket duduk dalam rumah arnab ni !   Anak-anak memang happy giler bila dapat main dengan arnab secara terbuka gini.   Daim memang berani sesangat, mummy yang risau   tengok tu, happy je muka si Daim   Dhia memang suka arnab, minta mummy bela seekor. Huhu idaklah anak-anak ! Kita main cenggini aje lah lagi sonang   Dzal pun ada sifat penyayang. Alhamdulillah   Daim dapat sayur ni dari kawan baru, kawan tu takut nak bagi makan.    Di suruhnya Daim yang kecik ni bagi makan. Daim apa lagi..ONZ je lah. hahaha    Ada geng kawan Cina     Kambing biri-biri    Seterusnya kami ke bahagian biri-biri. Dah macam zoo terbuka dah. Kekononnya tengah nak amek gambar anak-anak yang memula macam berani masuk. Sekali biri-biri ni peramah nau. Dok ikut je anak-anak.     Terus depa lari lintang pukang terkejut haha.  Comel biri-biri ni, pakai pempes tau. So, tak adalah tahi mereka berterabur bersepah.     Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.  Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !  Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !  Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-  Instagram : https://www.instagram.com/farmhouselembang  Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.

Okay layan gambar je lah dulu. Kemudian nanti baru mummy masukkan video ye. Amek mood nak edit video tu ha..adoiii mood cepat maiiii.

Oh ya..kat sini korang boleh sewa costume dan posing di kawasan ala Eropah. Tapi, kena take turn nak amek gambar spot cecantik. Orang ramai sangat kat sini !

Kami tak banyak posing tempat-tempat tu..sebab fokus ke tempat liburan untuk anak je. Dalam video ada. Tunggu naaa..mummy update !

Bagi yang nak ke Farmhouse atau nak tahu info lanjut, korang boleh layari :-


Alamat : Jalan Raya Lembang No.108, Lembang, Bandung Barat, Bandung, Jawa Barat.

Baca Ini Juga


5 comments

  1. Amboi Daim...bukan main lagi si kecik tu kan..nampak happy betul dia..

    ReplyDelete
  2. bestnya. ada rezeki nnt nak pergi jugak la.. huhu

    ReplyDelete
  3. Macam konsep Farm in the city.. Comel pula tengok kambing tu dengan pampers.. Bersih jelah kan kawasan tu, diorang tak membuang sesuka hati..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah.. bestnya tengok tempat2 yang sis lawati ni.. ni kalau bawak anak2 memang depa suka la kan.. adoii.. teringin gak nak pi tempat ni

    ReplyDelete
  5. byk yeak tmpt2 best kat bandung..akak duk ingt tmpt shopping je..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -