4 PRODUK DALAM KOTAK ALTHEA A'BLOOM : A'BLOOM BHA BLACKHEAD BLASTER, MASK MUKA, MERINGUE PUFF

4 PRODUK DALAM KOTAK ALTHEA A'BLOOM : A'BLOOM BHA BLACKHEAD BLASTER, MASK MUKA, MERINGUE PUFF - Selamat Hari Raya semua ! Sebelum ...

4 PRODUK DALAM KOTAK ALTHEA A'BLOOM : A'BLOOM BHA BLACKHEAD BLASTER, MASK MUKA, MERINGUE PUFF - Selamat Hari Raya semua ! Sebelum raya / Syawal menjelma, mummy dah sesiap simpan stok barangan beauty / kecantikkan. Almaklumlahkan, nama pun raya ! Bukan je pakaian je nak cantik-cantik. Muka pun kenalah cantik juga ! Apa ? Barang kecantikan ni semua mahal-mahal? Iya, dulu mummy pun kedekut juga nak spend duit kat barangan kecantikan ni. Terasa mahal jugalah ! Tapi, bila dah kenal dengan jenama beauty ALTHEA dari Korea ni. Rupanya, tak mahal mana pun. Serius tau, tak mahal ! Tak percaya? Jom tengok satu persatu barangan ALTHEA mummy terima jauh dari negara Korea ni


4 PRODUK DALAM KOTAK ALTHEA A'BLOOM : A'BLOOM BHA BLACKHEAD BLASTER, MASK MUKA, MERINGUE PUFF




4 BEAUTY ITEMS DALAM KOTAK ALTHEA A'BLOOM aloh..aloh comei kotak depa. Siap tema raya gituuuu ! Pandai orang Korea ini ambil hati muslim !

kotak depa bungkus cantik ! 


Apa yang ada dalam KOTAK ALTHEA A'BLOOM ni? Dalam kotak ALTHEA A'BLOOM ini ada A'BLOOM BHA BLACKHEAD BLASTER, MASK MUKA yang di asaskan dari buah-buahan , Giant MERINGUE PUFF dan juga 3 pcs Baby Meringue Puff

MASK MUKA A'BLOOM DARI ALTHEA (RM2/1pc)





Mummy suka mask dari A'Bloom ALTHEA ini. Sebab semuanya ada fruit based ! Baunya pun , bau buah ! Sedap sangat ! Jom kita berkenalan dengan 4 masks dari A'Bloom Althea ini.

 A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright

A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright membantu untuk mencerahkan kulit kerana mengandungi Vitamin C dari Lemon dan Lime. A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright juga mengandungi double dose dari ekstrak limau dan kapur untuk menghilangkan bintik gelap.

A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright juga mengandungi teh hijau yang dapat mencerahkan kulit dan menenangkan kulit. 

Bahan utama A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright : Ekstrak Buah Niacinamide, Citrus Limon (Lemon), Ekstrak Buah JerukCitrus Aurantifolia (Lime), Ekstrak Daun Camellia Sinensis

A'bloom Brightening Lemon Lime - Sparkle Me Bright sesuai dipakai untuk semua jenis kulit termasuk kulit kombinasi.



A'bloom Moisturizing Watermelon - Water Me Long

A'bloom Moisturizing Watermelon - Water Me Long mengandungi ekstrak tembikai dan ditambah dengan lavender untuk penghidratan dan memberikan lembapan pada kulit. Buah tembikai mengandungi banyak air. Jadi ia membantu dalam menyuburkan kulit dan menenangkan kulit.

Lavender pula mempunyai bauan yang indah, memberikan kesan menenangkan dan menyegarkan kulit.



A'bloom Nourishing Avocado - Avo Cuddle Me

A'bloom Nourishing Avocado - Avo Cuddle Me ini kaya dengan antioksidan untuk menyuburkan dan melindungi kulit daripada faktor alam sekitar yang berbahaya dan mencegah wrinkles.

A'bloom Nourishing Avocado - Avo Cuddle Me mengandungi ekstrak avocado dan bunga raya ( Hibiscus Sabdariffa ) untuk memberikan kesan yang lembut pada kulit.




A'bloom Anti Blemish Peach - AC Me Peach

A'bloom Anti Blemish Peach - AC Me Peach mask ini pula dapat membersihkan dan melegakan kulit yang sensitif. Diadun dengan ekstrak buah peach dan tea tree oil untuk mengawal minyak, mengimbangi kelembapan dan membersihkan kulit serta melembutkan kulit.

A'bloom Anti Blemish Peach - AC Me Peach sesuai juga untuk kulit berminyak !




Sedapnya pakai mask A'bloom Anti Blemish Peach - AC Me Peach ! Terasa kulit lebih lembut dan lebih bermaya !


CARA GUNA MASK DARI A'BLOOM ALTHEA

Cuci muka terlebih dahulu. Kemudian pakai mask di wajah. Hindarkan di bahagian mata dan juga mulut. Biarkan selama A'bloom Anti Blemish Peach - AC Me Peach 10-20 minit di muka dan kemudian tanggalkan. 




Selepas itu, buat sedikit urutan di wajah dengan jari-jemari ajaib untuk bagi esen mask A'bloom Anti Blemish Peach - AC Me Peach sekata dan meresap dengan cepat

A'bloom Giant Meringue Puff (RM8/1pc)



Seterusnya, dalam kotak A'Bloom ALTHEA mummy ada Giant Meringue Puff. Di mana saiznya lebih besar berbanding baby meringue puffs. 

Fungsinya..boleh gunakan untuk meratakan foundation. Tak kira secara kering atau di basahkan. Jika di basahkan ianya akan menjadi besar sehingga 1.5x ganda.

A'Bloom ALTHEA Giant Meringue Puff ini bukan di perbuat dari span biasa. Ianya di perbuat dari material high density latex free foam. Lembut, kenyal dan tidak mudah koyak !



A'bloom Baby Meringue Puff (RM11/3pcs)



A'bloom ALTHEA - Baby Meringue Puff ini ada 3 pcs dalam 1 box. Sama seperti Giant Puff juga diperbuat dari latex yang berkualiti tinggi . Boleh di gunakan di kawasan mata, hidung dan celah-celah kawasan yang sukar di gunakan oleh span atau giant puff.


A'bloom ALTHEA - Baby Meringue Puff boleh di gunakan untuk meratakan foundation atau bedak 2 way cakes. Tak kira ketika A'bloom ALTHEA - Baby Meringue Puff basah atau kering.

Boleh tengok perbandingan A'bloom ALTHEA - Baby Meringue Puff gambar mummy di atas, ketika basah (membesar) dan kering

A'bloom BHA Blackhead Blaster (RM16)



Althea A'bloom BHA Blackhead Blaster ini paling mummy suka dan tercari-cari ! Sebab apa? Sebab mummy nak nyahkan black head dan white head yang ada di muka mummy ni ha! 






Althea A'bloom BHA Blackhead Blaster di reka untuk mengatasi masalah whitehead dan blackhead. Bentuk dia memang praktikal, dalam bentuk stick ala-ala lipstick tu kan. Korang pusing je, terus pakai. Boleh bawa je ke mana-mana. 



Althea A'bloom BHA Blackhead Blaster mengandungi apricot seed powder bagi mengeluarkan sebum berlebihan dan tea tree oil yang dapat menenangkan kulit dan mencegah kerengsaan/kemerahan pada kulit.



Cara guna Althea A'bloom BHA Blackhead Blaster . Hanya basahkan muka dengan air suam. Kemudian keringkan muka dengan tuala. Selepas itu barulah sapukan stick ini di seluruh wajah dan di hidung. Boleh juga urutkan rut wajah untuk beberapa saat dan kemudian barulah dibilas dengan air bersih.


Boleh di gunakan setiap hari kerana  Althea A'bloom BHA Blackhead Blaster bersifat lembut dan tidak mencederakan kulit !



Tadaaaa...selepas memakai kesemua . Inilah hasil kulit mummy ! Nampak lebih sihat dan lebih bermaya, kan?



Dah, jangan tunggu lama sangat. Jom cepatkan dapatkan 1 kotak ALTHEA A'Bloom sekarang ! Untuk maklumat lanjut mengenai produk Althea boleh layari :-




Baca Ini Juga


33 comments

  1. Prosuk Abloom ni semua best best kak.. Yg meringurle puff tu alahai softnya lahai.. Mask pun best je

    ReplyDelete
  2. Antara produk althea yang best dan harga sgt berpatutan.

    ReplyDelete
  3. Memang best produk dari Althea nie kan.. Kak Sue pun tengah cuba nie..

    ReplyDelete
  4. best produk ni...harga pun berpatutan kan

    ReplyDelete
  5. I love all these products. Practical useful and not expensive

    ReplyDelete
  6. hari tu ada plan nak beli juga kak...
    tapi time tu lag i 4 hari nak raya...x confident boleh sampai sblm raya..last²,xterbeli lagi ni..

    ReplyDelete
  7. Blackhead Blaster nie kena beli dan cuba.. nampak menarik..

    ReplyDelete
  8. Alaaa..xde rezeki dapat product ni...takpe la..akak dah beli dah pun..masukkan dalam birthday gift..blom cuba lagi..nanti nak cuba la weekend ni

    ReplyDelete
  9. Semua best! I like their facial masks the most.

    ReplyDelete
  10. Rabia tak pernah beli lagi produk ni

    ReplyDelete
  11. yeay..geng althea gak..best kan...akak suka..baru rasmi mask tembikai & baby meringue puff je dulu..

    ReplyDelete
  12. Produk yang ni best nak-nak BHA Blackhead Blaster tu

    ReplyDelete
  13. Produknyq best2 laa.. akak suka yg remove blackhead tu mmg berkesan

    ReplyDelete
  14. mask tu sampai nad restock..sebb best..hehee..semua bestla..blackhead tu senang nak buang bila jenis stick..takdela sakit nak hilangkan dia ..

    ReplyDelete
  15. Kotaknya nampak exclusif la..
    Barang dari Althea ni memang best kan. Ramai yang beli. Kita pun nak dapatkan set dalam kotak ni juga la.

    ReplyDelete
  16. Kotaknya nampak eklusif la kan..
    Kita tengok ramai dah dapatkan set dalam kotak ni. Kita pun nak beli jugalah..

    ReplyDelete
  17. Comelnya packaging dia. Saya tertarik dengan blackhead blaster tu nak nyahkan blackhead dari muka. Meringue puff alahai sebijik macam boleh makan.

    ReplyDelete
  18. Menarik . yang pasti wanita khususnya akan menyukai produk sebegini kan kak. hehe

    ReplyDelete
  19. Wow comelnya packing dia rasa macam nak beli untuk diri sendiri je.. haha.

    ReplyDelete
  20. alololo comel nyer semua brgan althea ni.
    puff nyer.
    mask nyer.
    semua lah, alin :)
    puff tu aida ada seakan-akan giant tu. meratakan foundation.
    yg mini puff tu aduhai, kecil mungil ha ha ah ha ha...
    berbaloi ek jadik angel ni.
    sib baik aida da setia dgn satu skincare ni. if x jumpa skincare ni, surely aida da setia dgn althea :)

    ReplyDelete
  21. comey2 je belaka.. suka tgk.. nk beli pun senang! murah plak tu... wah

    ReplyDelete
  22. suka sangat tengok meringue puff althea ni, comel sangat dengan bentuk macam tu, warna pun pastel. Eiii geram! Blackhead blaster tu convenience nak bawa travel, senang nak apply pulak tu. The best!

    ReplyDelete
  23. so far dh try fruit mask sheet memang best

    ReplyDelete
  24. alahai comelnya packing mask tu, BBL pun dah lama tak pakai mask kat muka sejak balik dari kampung, kena start balik rutin rest muka. Baru maintain handsome selalu kan. Ha kaum hawa apa tunggu lagi cepat la beli produk terbaru Althea nie

    ReplyDelete
  25. Dh try semuanya.. Mmg best2 lah... Lg2 mask dia.. Sejuk je

    ReplyDelete
  26. Seronoknya dengan Althea Abloom kan! comel sangat dengan meringue puff tu, senang nak blend dan sekata kat muka.

    ReplyDelete
  27. Syira pun terima jugak althea. Best sangat mask. Fav syira water me long

    ReplyDelete
  28. best kan produk althea yang baru ni. Semua iza suka. Mask dia banyak essence. Blackhead bluster tu pun best. Hidung jadi tak kasar. Sponge tu lembut giler. Tapi paling best sebab harga dia sangat berbaloi. Affordable sangat-sangat.

    ReplyDelete
  29. antara produk yang akak suka.. puff tu lembut sangat2 dan senang cuci..

    ReplyDelete
  30. Sis dah pakai mask dan bha blackhead tu, memang bst sangat. Anak pun turut sama gunaka produk ni. Meringue puff tu memang tak bagi sesiapa usik..cute sangat..so simpan je dulu...hehehe

    ReplyDelete
  31. Packaging nyer pun comel comel belaka. Perempuan dan face mask berpisah tiada hehee

    ReplyDelete
  32. Ni lah rahsia cantik di hari raya tu ye. Qiss pun suka beli barang kat Althea tau. Memang best produk kt situ. Harga pun ok je.untuk mask tu Qiss suka yang watermelong. Best pakai dia.sejuk Dan lembap je rasa.

    ReplyDelete
  33. Semua best kan kak produk Al'thea ni. Harga pun mampu milik.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -