23 BUAH SEKOLAH DI PERAK TUTUP AKIBAT JEREBU!

23 BUAH SEKOLAH DI PERAK TUTUP AKIBAT JEREBU!   - Assalamualaikum semua. Ada readers dari Perak ke ni? Okay sebenarnya, dari tengah hari ta...

23 BUAH SEKOLAH DI PERAK TUTUP AKIBAT JEREBU!  - Assalamualaikum semua. Ada readers dari Perak ke ni? Okay sebenarnya, dari tengah hari tadi mummy dah nampak status sepupu mummy dari Manjung Perak. Beliau mengatakan bahawa jerebu di Perak amat teruk! 


23 BUAH SEKOLAH DI PERAK TUTUP AKIBAT JEREBU! 


Tup.. Tup Kementerian Pelajaran update status di FB mereka sebanyak 23 BUAH SEKOLAH DI PERAK TUTUP AKIBAT JEREBU! 


! Bila sekolah tutup, ini bermakna bacaan jerebu di sana melebihi 200 IPU. 

ALLAHU.. Shah Alam yang mempunyai bacaan 170 dan ke atas ni pun. Mummy dah rasa sesak! Sian juga kat anak-anak kecil ni sebenarnya! 

Jaga ke sihat tau anak-anak. Dewasa pun sama juga, walau peparu kita kuat. Bukan lah bererti kita kuat juga. 

Minum air masak banyak, tutup muka dengan mask dan kurangkan aktiviti luar.

Mummy dan daddy memang kerja di luar huhu. Memang kena kuat dan cekal hadapi jerebu gamaknya huhu

Baca Ini Juga


7 comments

  1. Perak pun tutup byk sekolah. Semoga byk sekolah lagi yg ditutup. Kesian budak2 hm. Stay hydrated okay mommy! Take care

    ReplyDelete
  2. hope jerebu cepat hilang...akak naik tren...malas nk pakai mask tapi tgk pagi ni otw ke ofis tadi, makin teruk je rupa...kena cari mask jugak la nmpknya...

    ReplyDelete
  3. Semoga jerebu berlalu pergi.. huhuhu..

    ReplyDelete
  4. Kat Seremban jer belum tutup..semlaam teruk jugak...hari ni IPU dah turun dah...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -