CARA BAYAR INSURAN AIA DENGAN MAYBANK2u

CARA BAYAR INSURAN AIA DENGAN MAYBANK - Assalamualaikum dan Selamat sejahtera semua. Huhu lama tak bersiaran di blog sendiri. Oleh kerana...

CARA BAYAR INSURAN AIA DENGAN MAYBANK - Assalamualaikum dan Selamat sejahtera semua. Huhu lama tak bersiaran di blog sendiri. Oleh kerana sekarang ini zaman virus covid-19 berleluasa. Pihak insurance pun dah buat non face to face activities. Tak perlu jumpa customer pun dah boleh apply polisi. Termasuk lah dari segi pembayaran premium insurance. Premium insurance biasanya akan auto deduct melalui debit atau credit card. Akan tetapi, ada masa tertentu yang tak boleh nak deduct. Maka, cash di kaunter penyelesaiannya.

Sebenarnya, untuk pembayaran insurance atau pun takaful AIA . Pihak AIA ada menyediakan cara pembayaran yang mudah selain bayaran melalui agent AIA atau pun ke kaunter bayaran. Salah satunya website MY AIA dan juga CARA BAYAR INSURAN AIA DENGAN MAYBANK2U


CARA BAYAR INSURAN AIA DENGAN MAYBANK

Macam mana nak bayar premium insurance AIA dengan Maybank2u? Langkah pertama, buka website maybank2u dan akan nampak butang log in / log masuk
 

Langkah kedua, masukkan username dan kata laluan


Seterusnya Pilih di bahagian Account & Banking

Pilih Bahagian Bill Payment 
Make a one-off payment


Pilih Insurance & Takaful
AIA Bhd atau pun AIA Public (refer pada agent masing-masing)


Masukkan amount yang hendak di bayar, nombor policy (kalau tak ingat boleh refer kepada agent masing-masing)

Nama pemegang polisi dan seterusnya klik ke continue

Request A TAC - Tunggu no TAC , akan di hantar di telefon memasing

Masukkan nombor TAC

Selesai ! Ha...mudah aje kan step by step CARA BAYAR INSURAN AIA DENGAN MAYBANK2u

Untuk pertanyaan polisi baharu, atau nak memohon polisi terbaharu, boleh wasap mummy terus lah ye : 012-6460421 . Yang sedia ada polisi, korang boleh refer agent masing-masing.

Mana yang tak ada agent, boleh juga call mummy. Mana yang boleh mummy bantu, insyaallah mummy bantu



Baca Ini Juga


2 comments

  1. thank you for sharing this akak

    ReplyDelete
  2. wah.. details perkongsian sis.. memang membantu mereka yang memerlukan..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -