Mangga Harum Manis Perlis Ke Kajang !

Mangga Harum Manis Perlis - Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua ! Kemahen PKP ni, musim Mangga Harum Manis pula keluar ye ! Elok sa...

Mangga Harum Manis Perlis - Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua ! Kemahen PKP ni, musim Mangga Harum Manis pula keluar ye ! Elok sangat lah tu. Hehe. Masa PKP 1,  dah terperap dalam rumah, mulut memang minta makan je. Mummy order 3 kg terus dengan sepupu mummy. beliau memang kenal dengan orang di ladang Perlis tu, last year sepupu dan makcik mummy memang ke ladang Mangga Harum Manis di Perlis

Proses order pun tak lama sangat, dalam seminggu je sampai dah ! Mereka pos direct dari Perlis ke Kajang dengan menggunakan perkhidmatan courier Citylink. Alhamdulillah selamat tiba di Kajang. Puas hati beli dari sepupu kami , Mangga Harum Mani yang kami terima ni, buah yang sampai semuanya elok, manis, tiada yang lembik, tiada yang pecah.

Harganya pun sangat ok 7 biji = 3kg RM100 termasuk pos

Mangga Harum Manis Perlis Ke Kajang


Mangga Harum Manis Perlis Ke Kajang !

Packagingnya  memang tip top


Mangga Harum Manis Perlis Ke Kajang !

Buahnya , semua cantik-cantik !


Mangga Harum Manis Perlis Ke Kajang !

Harum manis ini, berbuah setahun sekali sahaja. Antara buah mangga paling sedap dan paling mahal ! Kerana ianya bermutu tinggi !

Mangga Harum Manis ini, berbuah setiap tahun dari April sehinggalah awal bulan Jun. 

Alhamdulillah, rezeki kami tahun ini. Dapat merasalah ! Kami sekeluarga 




Mangga Harum Manis Perlis Ke Kajang !



Isi dalamnya, manis, kuning oren. Perghhhh! Memang sedap ! Korang nak? WhatsApp je beliau di SINI

Dengar dari sepupu mummy Mangga Harum Manis ini dah ke penghujungnya. Nak habis musim dah huhu.

Baca Ini Juga


8 comments

  1. Harganya memang mahal, tapi berbaloi membeli sebab rasanya yang sedap, berbeza dengan mangga yang lain.

    ReplyDelete
  2. sedap harum manis. akak pun dah merasa dah aritu

    ReplyDelete
  3. adyuhhhh.... meleleh nak rs wuihhhh... jiran ada bagi ni. tp xtau la mangga apa. colour macam sama. haha

    ReplyDelete
  4. kalau mangga harum manis
    kena cari yang Perlis punya.

    ReplyDelete
  5. ini kalau letak dalam peti ais
    perghhhhh
    sedap makan sejuk2

    ReplyDelete
  6. Wah sedapnya.. walaupun mahal tapi berbaloi beli kan Linda..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah :)
    aida sekali je pernah merasa harumanis ni. last 2 years.
    member perlis belanja, pos kan ke melaka.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -